Sukua ja Porvoota

Bosgård

Teimme lauantaina pienen roadtripin Etelä-Suomessa – kohteina Lammi ja Porvoo.

Lammi siksi, että isäni kuolemasta tuli kesäkuun alussa 15 vuotta ja halusin käydä hänen haudallaan. Isäni halusi tulla haudattua lapsuutensa maisemiin Lammille, mitä toivetta kunnioitimme, mutta Lammi ei osu normaaleille kulkureiteillemme, joten tuo 140 km suuntaansa rajaa vierailut haudalla tapahtuvaksi nykyisin n. kerran 3-5 vuodessa. Haudan lisäksi tapaamme Lammilla käydessämme käydä Ormajärven rannalla, jossa joskus vuosia sitten telttailimmekin isäni kanssa tutustuessamme hänen kanssaan Untulanharjun luontoon.

Porvoo siksi, että edellisestä vierailusta Porvooseenkin oli taas vuosia ja Helsingin Sanomat oli hehkuttanut Porvoon uusia ravintoloita, mm. Sinne ja Johans, jossa kummassakin kuulemma tarjottiin Bosgårdin Charolais-nautaa. Bosgårdin lihaa olemme joskus ajatelleet ostaa, mutta luovuimme ajatuksesta, kun sitä olisi pitänyt ostaa kerralla vähän turhan paljon kahden hengen talouteen. Bosgårdhan taas on ollut Schildt-suvun hallussa 1950-luvulta alkaen ja kävimme siellä sukukokouksessa keväällä 1988.

Nykyisin ilmeisesti supersuosittuun Sinne-ravintolaan emme päässeet, kun emme olleet tehneet joustavalla aikataululla liikkuessamme sinne etukäteen pöytävarausta, mutta Johansille pääsimme ja ihan laadukasta (ja hintavaa) ruokaa sielläkin oli tarjolla. Muilta osin Porvoon vierailumme sujuikin sitten kliseisissä merkeissä, jälkiruoka kahvila Helmessä, hiukan Porvoon joen katselua, vierailuja Vanhan kaupungin käsityöliikkeissä ja suklaaostoksia Brunbergin tehtaan myymälästä. Taidetehdas-alue (jossa Sinnekin sijaitsee) ja uusi silta joen yli sen lähellä olivat meille uutta Porvoota, samoin se miten paljon rantaravintoloita jokirannassa nykyisin on.

sukua ja porvoota
Klikkaa kuvasta tai tästä nähdäksesi kaikki kuva-albumin kuvat
Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *