Huh-Mari myytävänä

Huh-Mari myytävänä 2012

Huomasimme sattumalta Lauttasaaressa pyöräillessämme HSK:n rannassa, että historiallinen Huh-Mari vene on myytävänä. Vajaa kymmenen vuotta sitten satuimme Nauvon laiturissa Huh-Marin viereen, jota Lasse Pöysti silloin purjehti yksin.

S/Y Meriharakka ja S/Y Huh-Mari Nauvossa 2003 Huh-mari myytävänä -jutussa
S/Y Meriharakka ja S/Y Huh-Mari Nauvossa 2003

Huh-Marihan tunnetaan Lasse Pöystin veneenä, jonka on Spark & Stephensin suunnittelema (siinä missä ensimmäiset Swan-veneetkin) ja kuuluisan veneenveistäjä Eino Antinojan itselleen rakentama. Lasse Pöystin omistuksessa vuonna 1966 valmistunut vene on ollut vuodesta 1980. Emme kuitenkaan soittaneet Lasse Pöystille, jonka puhelinnumero myynti-ilmoituksessa yhteystietona oli, kun emme enää ole ajatelleet purjevenettä itsellemme hankkia …

Hiukan samaan aiheeseen – ja viime viikonlopun Swan-regattaan liittyen – haimme kuluneella viikolla kirjastosta myös Pirkko Koskenkylän miehestään vuonna 2009 kirjoittaman elämänkerran (Swanien isä, Pekka Koskenkylän elämä aallonharjalla). Pirkko Koskenkylän aikaisemmat kirjat aiheesta elämä Pekka Koskenkylän kanssa (Mielenkiintoinen tuttavuus ja Kauas on pitkä matka) olivat mielestäni erityisesti jos merestä ja matkailusta on kiinnostunut mukavaa luettavaa. Sen sijaan en innostunut hänen upouudesta (ensimmäisestä) romaanistaan Pohjantuuli, jota Pekka Koskenkylä jonkinverran promosi viime viikonloppuna Turussa. 1800-luvun lopulle sijoittunut historiallinen romaani kuullosti aiheena sen verran pölyttyneeltä, etten taida aikaani sille uhrata.

Länsiväylässä oli muuten kuluneella viikolla juttu samaisesta kirjasta (Pohjantuuli) ja samaisesta kirjailijasta.

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *