Matkalla kauan ja matkoja kauas

Sähköpostiin tupsahti taas jokin aika sitten The Worldin mainoskirje – hankkiudun joskus sen jakelulistalle, kun se kävi täällä päin, taisi olla Ahvenanmaalla – ja vaikkakin kyseisellä asuntolaivalla maailman kiertäminen ”alkaen 1000 euroa/vrk” yksiöstä hinnoilla taitaa jäädä saavuttamattomaksi unelmaksi, niin laivan matkakertomukset ovat harvakseltaan ihan kivaa luettavaa. Viimeisessä yhteenvedossa kerrottiin miten se on kiertänyt Kanadan pohjoispuolelta (The Northwest Passage) Tyyneltä mereltä Atlantille.

Eilen sähköpostia vuorostaan tuli pikkuserkultani, joka on parhaillaan vaimonsa kanssa Aventuran maailmanympärysmatkalla – olivat Kuuban ja Perun jälkeen suuntaamassa Chileen ja Pääsiäissaarelle. Tämä valmiin ja lyhyehkön (kuukausi) maailmanympärysmatkan reitti olisi meillekin sen verran sopiva, että odotan mielenkiinnolla heidän kommenttejaan matkasta kokonaisuudessa kunhan palaavat.

Eilen osallistuimme myös Maailmanmatkaajien kuukausikokoukseen, jossa tällä kertaa oli suullisesti tarjolla mm. matkakertomus Qatar – Bahrain – Kuwait -yhdistelmästä, jonka olivat tehneet Starlight -matkatoimiston kokoamana. Pitänee pitää tuokin matkatoimisto mielessä, kun joskus taas etsii jotain Fuengirolaa haastavampaa kohdetta.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *