Lima

Päivitetty 5.12. – Lisätty Liman kuvia kuvakertomuksena, johon pääset myös klikkaamalla mitä tahansa jutun kuvaa.

Matkamme Havannasta Machu Picchulle alkoi n. 5 tunnin lennolla Limaan, jossa saavuimme hotellille puoliltaöin ja aamulla lähtö kaupunkikierrokselle oli 7:30, herätys 6:30, nukkumiseen jäi siis ruhtinaalliset 6 tuntia.
Mutta kaupunkikierros oli hyvä, joten vähiin jääneet yöunet eivät kauaa harmittaneet. Aloitimme Mirafloresin alueelta, jossa katsastimme Gaudi-tyylisen Rakkauden puiston. Täällä kuulemma järjestetään vuosittain suutelukilpailu ja vaikka ei kilpailuun osallistuisikaan, niin voihan puistossa kuitenkin harjoitella!

20131030-215628.jpg 20131030-215804.jpg

Lassekin sai taas vangittua yhden majakan kuvaan (Faro de la Marina).
20131030-220633.jpg
Rantakaistaleelta, Tyyneltä mereltä, oli säännöllisin välein tsunami-siltoja, niin että tarvittaessa kapealta rantakaistaleelta pääsee ylemmäs turvaan.

Kaupungin vanhassa keskustassa näin San Martinin aukion, poikkesimme aistimassa historian havinaa Gran Hotel Bolivarissa ja kävelimme aamutyhjillä vanhan kaupungin kujilla, mutta vanhojen siirtomaatyylisten julkisivujen ja parvekkeiden katseluun aika oli mitä parhain.

Vanhan kaupungin kävelykierros vei lopuksi, kuinkas muuten, espanjalaistyylisessä kaupungissa Plaza De Armasille, josta löytyi katedraali ja presidentin linna – rakennettuina samoille paikoille kuin inkahallitsijoiden temppeit ja palatsit aikaisemmin. Keskeltä aukiota oli Havis Amanda -tyylinen suihkulähde, joka kuulemma joskus vuosittaisena Pisco Sour – päivänä on täytetty Pisco Sourilla – ideaa Helsingin vappuun?

20131030-220103.jpg
20131030-220120.jpg

Keskustassa näimme myös muutamia kaupungin lukuisista arkeologisista kaivausalueista – tämänkin kaupungin historia ulottuu kauas.
Ja vuoren rinteillä nousevat värikkäät slummialueet – kauniita katsella kauempaa, mutta varmasti ankeita asua.

Kaupunkikierroksemme päättyi Jorge Chavezin lentokentälle – lyhyt pistäytymisemme Limaan oli ohi ja matka jatkui iltapäivälennolla Cuscoon.

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *