Kioton temppelit ja puutarhat

Lisäys 8.1.2014 – Linkki kuva-albumiin Kioton kuvista.

IMG_1743Toisen Kioton päivämme aloitimme vierailemalla kivipuutarhassa. Oli alueella ”oikeakin” puutarha, mutta Elisabeth II:n ihastuttua kivipuutarhan Ryoanjin temppelialue on tunnettu erityisesti kivipuutarhastaan, jossa on 15 kiveä aseteltuna siten, että mistään kohdasta puutarhaa katsomalla niistä ei kerralla näe kuin 14. Ovelaa.

IMG_2596Ryoanjista jatkoimme Kioton, ja ehkä koko Japanin suosituimmalle temppelille, Kultaiselle temppelille. Siinä Se sitten loisti, auringon valossa (Japanissa meillä oli säiden suhteen onnea, vaikka oli viileää, 10 asteen pinnassa aamuisin, niin sateet jäivät Australiaan) kolmikerroksinen temppeli, ruskan väreissä loistavan puutarhan ja satojen turistien keskellä. Erityisesti koululaisryhmiä oli täälläkin paljon kuten kaikilla nähtävyyksillä, joilla kävimme Japanissa.

Lounastauon pidimme yhdellä Kioton monista rautatieasemista. Subwayn leivistä ei paljoa kannata mainita, mutta satuimme osumaan paikkaan, jossa teinit voivat askarrella itselleen valokuvia parantelemalla kuvaa eri tavoilla ja lisäämällä siihen tekstejä tai symboleja. Sitähän piti kokeilla muutaman euron hintaan!

Iltapäivällä temppeli- ja puutarharetki jatkui, ensimmäisenä vuorossa Sho-ren-in, joka oli ehkä hiukan muita vähemmän suosittu – ja siis rauhallisempi. Puutarha täälläkin kylpi punaisena ruskan väreissä.

IMG_1892Viimeinen temppelikohteemme oli Kiyomizu. Vanha iso temppeli korkealla siten että sieltä näkee yli Kioton kaupunkia. Ruskakuvien ottaminen alkoi jo hiukan kyllästyttää, mutta tällä alueella oli onneksi hyvät ostosmahdollisuudet: ihanassa japanilaisen posliinin kaupassa olisi voinut ihastella tätä taidemuotoa pitempäänkin – mukaan tarttui ”vain” kaksi teekulhoa.

Alkuillasta saimme tuta Kioton liikennettä, jo matka Kiyomizun alueelta ulos kesti lähes tunnin (tämä teksti on pääosin kirjoitettu bussissa, liikenneruuhkassa), mutta lopulta pääsimme Gionin alueelle oikeita geikoja ja meikoja (kiotolaiset sanat geishalle ja geishaharjoittelijalle) katsomaan ja matkan päättäjäisillalliselle shabu shabu -paikkaan, jossa valmistimme itse lihamme samaan tapaan kuin (liha)fondue Sveitsissä. Yhden geikon ja muutaman meikonkin onistuimme näkemään, mutta he ovat kävellen liikenteessä vain lyhyitä matkoja eivätkä pysähdy poseeraamaan turisteille, joten onnistuneiden kuvien ottaminen heistä on lähes yhtä vaikeaa kun vaikka kuvien ottaminen nopeasti liikkuvista linnuista! Illallisella juttelimme paikallisen japanilaisen oppaamme kanssa mm. siitä, mitä hän ja Japanilaiset tietävät Suomesta ja ihan auttamatta sieltä tulivat muumit ja Marimekko. Lupasimme jopa lähettää hänelle jotain muumiaiheista, kun ne kuulemma Japanissa ovat todella kalliita.

IMG_2797

Tähän se sitten loppui, pallon kiertomme – viisi viikkoa kului nopeasti ja siihen mahtui paljon. Jotenkin ehkä päällimmäisenä on ajatus siitä, että maailma tuntuu jotenkin pienemmältä kuin ennen!

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Paula

    On ollut aivan mahtavaa nojatuolimatkailijana seurata maailmanympärimatkaanne! Upeita kuvia ja kivoja yksityiskohtia blogissa. Taidan ryhtyä itsekin unelmoimaan, ehkä jopa suunnittelemaankin, matkaa ainakin Uuteen Seelantiin ja myös Japaniin. Kiitos Pirkko!

  2. says: Pirkko

    Kiitos Paula kommentista! Mukavaa, että olet pitänyt matkaraportoinnistamme. Voin lämpimästi suositella molempia maita – Japani ehkä kuitenkin jäi meillä kakkoseksi ruuhkien, kielen ja ruuan takia – Uudesta Seelannista en hetimmiten keksi mitään negatiivista, paitsi sen, että se on niin kaukana …

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *