Pallo kierretty ja toinen kierros blogissa

Maapallo on nyt sitten ainakin kerran elämässä kierretty.
Jotenkin maailma tuntuu pienemmältä kuin ennen.

paluushampanja

Ja yllättävän hyvin toimivaksi ja turvalliseksikin maailma tällä otoksella osoittautui:
lähes kaikki lennot olivat ajallaan, matkalaukkummekin kiersivät maailman jäämättä missään vaiheessa matkalle eikä meiltä varastettu mitään matkan aikana.

Numeroina matkustimme 33 vuorokautta, joista olimme n. 3 vrk ilmassa. 15 lentoa, 15 hotellia ja n. 52000 km lennettyä kilometriä. Itsenäisiä maita Japanin myötä 84 (Pirkko) ja 87 (Lasse), TCC-alueita 124 ja 130.

Matkan päättäjäisillallisella useimmat kehuivat kilpaa tekemäämme matkaa ja olemme samaa mieltä – tämä oli (tai on, sillä Aventura tarjoa samanlaisen matkan ensi vuonnakin), matkan rytmitys oli nopea, mutta siedettävä ja näimme uskomattoman paljon.
Onneksi tuttavamme, jotka olivat tällä matkalla syksyllä 2012, esittelivät tämän meille – pelkään pahoin, että tämä olisi voinut jäädä meiltä muuten löytymättä!

Erilaiset kiitokset puolin ja toisin eilen illalla ja aamulla matkalla kentälle saivat miettimään matkan parhaita asioita ja ainakin seuraavia juttuja tuli mieleeni. Maista Uusi Seelanti oli kyllä ainakin tämän matkan paras. Japani ehkä sitten toisena – sen pisteitä pudottivat ruuhkaisuus, kieli ja ruoka. Yksittäisitä kohteista Hiroshima oli vaikuttavin, mutta kyllä Macchu Pichu ja Pääsiäissaarikin aika uskomattomia paikkoja ovat. Pienemmistä yksityiskohdista pidin Frida Kahlo -museosta Mexico Cityssä, Pablo Nerudan La Chasconasta Santiagossa ja Kuuban Trinidadista. Australia ei enää sykäyttänyt kuten ensimmäisellä kerralla – etenkään kun muuten koko ajan meitä suosinut sää Sydneyssä petti: satoi enemmän tai vähemmän koko ajan.

Monet parhaiksi mieltämistäni kohteista olivat yhteisen agendan ulkopuolelta – ehkä juuri omatoimisuus teki niistä ”parempia”, olimmehan ne itse valinneet ja hiukan ponnistelleet niihin pääsemiseksi. Liikuimme ryhmämme kanssa melko vähän, oikeastaan vaan lennot ja siirtymät hotellien ja lentokenttien väillä ja muutaman yhteisen retken verran. Osa Aventurankin myymistä retkistä toteutettiin kansainvälisinä retkinä, joten niilläkään ei aina ollut mukana ryhmästämme yhtään tai vain pari muuta ryhmäläistä. Ja pääosan ehdotuksista ”halukkaat voivat kokoontua aulassa klo xx ja lähdetään sitten siitä yhdessä syömään” jätimme väliin, kun emme pidä myöhäiseksi venyvistä illallisista emmekä siitä aterian venymisestä, joka aina seuraa isosta seurueesta. Saimme jopa hiukan palautetta siitä, että ei meistä ole oikein ollut matkaseuraksi, mutta emme mielestämme olleet ostaneet ”seuramatkaa” vaan palvelukokonaisuuden joka vei meidät maailman ympäri tietyssä ajassa tiettyä reittiä, joten emme tästä nyt isommin mieltämme pahoittaneet. Ja taisi 18 hengen ryhmästä ilman meitäkin löytyä seuraa oluelle tai aterialle. Ja tietysti sekin, että monessa paikassa olimme kehittäneet itsellemme omaa ohjelmaa sitä jo etukäteen suunnittelemalla vei meidät monesti pois ryhmästä ja sen, että tämän Aventuran matkalla saattoi tehdä oli minusta erinomaisen positiivinen asia.

Ja tapasimmehan me muita matkaajia matkamme aikana, ryhmäläisten lisäksi myös vanhoja tuttuja, jotka sattuivat olemaan samalla suunnalla maailmalla samaan aikaa, niin Chilessä kuin Pääsiäissaarilla ja Tahitilla. Ihan ovelaa tavata vaikka naapurintyttöä maapallon toisella puolella tai osua useammallekin samalle lennolle maailmanmatkaaja-ystävämme kanssa.

Matkamme etenemisestä olen jo kertaalleen ”raportoinut” tässä blogissa melkein ajantasaisesti, jopa muutamien nopeasti valittujen kuvien kera.
Kotiin palattuamme – sen mukaan miten paluu arkeen (ja töihin) antaa myöten – olemme suunnitelleet käyvämme läpi valokuvia kohde kerrallaan ja kokoavamme niitä kuva-albumeiksi samaan tapaan kuin olemme ennenkin tehneet, joten jo nyt julkaistu muutama kuva per kohde valikoima kasvaa sen myötä muutamaan kymmeneen kuvaan per kohde. Samalla palaan per kohde teksteihin niitä luultavasti jokaisen kohteen osalta täydentäen – ovathan tuoreet vaikutelmat pahimmillaan kirjoitettu pitkän päivän jälkeen puolessa tunnissa vielä samana iltana.
Nostan päivitettyjä juttuja kuvalinkkeineen blogin alkuun työn edistymisen myötä, eli etenkin jos joku kohde Sinua erityiseti kiinnostaa, niin kannattaa ehkä vaivautua katsomaan noita lupaamiani vähän laajempiakin kuvakokoelmia ja silmäilemään läpi juttuja uudelleenkin.

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *