Uusi vuosi, uusi passi, uudet matkat

Uuden vuoden kunniaksi välillä taas uutta asiaa – vaikka maailmanympärimatkamme Japanin kuvat odottavat vielä ”julkaisuvuoroaan”.

Marraskuussa päättyneen matkamme jälkeen jouduin hakemaan itselleni uuden passin, sillä aikaisemmassa passissa ei ollut enää maaliskuun alussa 6 kuukautta jäljellä ja maaliskuun matkamme varauksiin tarvittiin silloin käytettävän passin numero. Tosi huonoa suunnittelua muuten – hakea passia juuri muutamaan viikkoa ennen kuin sen hinta laski 52 eurosta 48 euroon!
Uusi passi yllätti minut ulkonäöllään – juuri joulun alla se näytti ihan jouluiselta kannen lumihiutaleineen ja sisäsivujen porokuvineen (taitaa kyllä olla hirvi, mutta poroksi sitä ensin luulin). Jatkossa voikin sitten ehkä esittää vaikka viisumeja anoessaan toivomuksen, että voisiko sen saada vaikka siili-sivulle!

passi2

Myös passin noutaminen R-kioskilta oli melkein seikkailu – passeja säilytetään R-kioskeilla selvästikin turvallisesti, aikaviiveellä suojatussa laatikossa! Mutta hetken odotuksella sain sen.

Alkuvuoden matkojakin on siis suunniteltu ja osittain varattukin.
Maaliskuussa on vuorossa pieni Lähi-idän kiertomatka sieltä ”puuttuvien” maailman ihmeiden ja maiden tiimoilta. Jordanian Petra on matkan merkittävin nähtävyys, mutta kyllä Qatarkin maailman rikkaimpana maana (bruttokansantuote per asukas) ja Bahrain, jonne jo melkein olimme menossa kolme vuotta sitten, mutta risteilylaiva kääntyi sitten takaisin, kun siellä tankit vyöryivät kadulle. Ja pieni Kuwait, josta joku ystäväni kommentoi suunnitelmistamme kuullessamme, että voiko sinne oikeasti mennä. (Yhden toisen siellä runsas vuosi sitten käyneen ystävän mukaan siellä tosiaan voi käydä.)

MiEa

(Kuvasta puuttuu välit Helsinki – Istanbul ja Istanbul – Helsinki, mutta toki nekin pätkät pitää lentää:-)

Heinäkuussa teemme lyhyen vierailun Huippuvuorille – sekä sieltä saatavan TCC-pisteen takia, mutta myös uteliaisuudesta saarta kohtaan: olemmehan kuulleet siitä kertomuksia niin Pirkon isältä kuin muutamalta ystävältämmekin. Lennot varasimme hyvissä ajoin, sillä harkitsimme matkaa jo viime kesänä, mutta silloin tuonne ei ainakaan kovin edullisesti saanut lentoja lyhyehköllä varoitusajalla. Samoin hotelleja saarella ei ole kovin montaa, joten senkin takia tuntui hyvältä ajatukselta olla aikaisin liikkeellä.
Kesä saarellahan on lyhyt, mutta heinäkuussa tyypillisten päivälämpötilojen pitäisi sentään olla plussan puolella – ja valoa ainakin riittää vuorokauden ympäri!

Sval

Maalis- ja heinäkuun välille mahtuvat myös häät Vilnassa ja toivottavasti Maailmanmatkaajien klubimatkaksi suunniteltu vierailu Minskissä, mutta niistä lisää myöhemmin.

Niin ja tietysti, lopuksi, kaunis kiitos kaikille lukijoillemme kuluneesta vuodesta ja

Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2014 teille kaikille!

Kävisikö tämän blogin tiimoilta uuden vuoden lupaukseksi tämä:

Kamut

Tags from the story
,
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Sirkka Ihalainen

    Hei!
    Odotan innolla juttua Ammanista ja Petrasta!
    Toivoisin pääseväni näkemään Petran joskus, se jäi näkemättä -88, kun lensin Akabaan, josta ajoimme Ammaniin ja siitä edelleen kotiin Suomeen. Petra jäi silloin näkemättä. Luin myöhemmin kuningatar Noorin elämäkerran ja ihastuin!

  2. says: Pirkko

    Kiitos Sirkka! Taisi mennä Sinulta ohi artikkelin päiväys, sillä kirjoitin tämän jo runsas 4 vuotta sitten. Mutta hyvänä puolenahan sitten on, että blogista löytyy jo juttuja Jordaniasta. Kokeile karttasovellusta, suurenna karttaa Lähi-idän kohdalta ja klikkaa itsesi suoraan Jordanian juttuihin.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *