Lions Among Us

Kirjoitin jokin aika sitten Juha Vakkurin kirjasta Afrikan ympäri.

WP_20140212_001

Tänään tapasin hänet yllättäen! Yllättäen sikäli, että aamulla en vielä tiennyt illalla meneväni Galleria Jangvaan Kenneth Bambergin valokuvanäyttelyyn Lions Among Us.
Mutta maailmanmatkaajia kuin olemme, niin joku ryhmästämme yleensä onnistuu bongaamaan kiinnostavat tapahtumat myös Suomessa ja kun kuulimme, että tänä iltana on mahdollisuus paitsi nähdä näyttelyn kuvat, myös kuunnella kuvaajan, Kenneth Bambergin, hänen afrikkalaisen avustajansa ja Juha Vakkurin kertovan kuvista, kuninkaista ja Beninistä, siis sinne!

1.His Majesty alero Alade Ife of Ketau 110x80 cm2012 9.His Majesty Adjiwatanou Yewa Kpedo III of Kinto 110x80cm-2012 10.His Majesty Kpodegbe Toyi Djigla of Allda 110x 80 cm _2012

(Kuvat näyttelyn lehdistökuvia, joita saa käyttää näyttelystä kerrottaessa.)

Näyttelyn värikkäät valokuvat on otettu Beninin kuninkaista, joita on 54!
Kuninkailla ei enää ole muodollista valtaa, mutta kylissä he ovat edelleen keskeisiä ja kunnioitettuja henkilöitä. Kuvissa kuninkaat esiintyvät perinteisissä, seremoniallisissa asuissaan, valtaistuimellaan, kuninkaallista valtikkaansa pidelleen ja erilaisin symbolein koristellun varjon alla. Lisää näyttelystä lehdistötiedotteessa.

Helsingissä näyttely on avoinna vielä 16. helmikuuta asti Galleria Jangvassa (Uudenmaankatu 4-6, sisäpiha).
Syys-lokakuussa 2014 kuvat ovat esillä Beninissä Villa Karon yhteydessä.

Juha Vakkurin tapaamme ehkä vielä uudelleenkin – sovimme, että hän vierailee Maailmanmatkaajien tapaamisessa, kunhan vaan yhteinen ajankohta löytyy.

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.