Petra

Runsas kaksi viikkoa ja olemme taas matkalla! Pieni Lähi-idän kiertomatkamme alkaa Jordanian Aqabasta ja jatkuu sieltä Wadi Rumin aavikkoleirin ja Petran kautta Ammaniin, josta lennämme saman tien seuraavaan kohteeseen – aikaa Jordanialle tällä kiertomatkalla on kolme päivää: ensimmäisen käytämme Aqabassa, toisen Wadi Rumissa ja kolmannen Petrassa.

Petraa tuli fiilisteltyä hiukan toissailtana, kun jostain luimme, että elokuva Indiana Jones ja viimeinen ristiretki on kuvattu osittain Petrassa.

Alla muutama kuvakaappaus leffasta – siis Petran osalta, ei lähikuvia Harrison Fordista …

Petra
Petra kiikarissa
india2
Ratsailla solassa
india3
Seuraavaksi sisälle

india4

india5

india6
Otteita lopputeksteistä

Kohta siis näemme miltä Petra omin silmin nähtynä näyttää – viimeisiä viedään maailman seitsemästä ihmeestä. Macchu Pichulla kävimme muutama kuukausi sitten.

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Juha Viikki

    Jos on taipumusta saada allergiakohtauksia hevosista, muuleista, kameleista ja muista pölyävistä eläimistä, niin Petraan kannattaa varustautua suosikkiallergialääkkeillä ja dopata itsensä etukäteen.

    Muuten Petra päivässä pitää matkaajan kiireisenä, yöpyminen kannattaa. Jo yksin luostarille ja takaisin -kävelyyn pitää varata viitisen tuntia. Muulillakin sinne pääsee, mutta sen käyttö on vähän huijaamista.

  2. says: Pirkko

    Kiitos Juha kommenteista – tarkoitus on myös yöpyä Petrassa, joten aika riittää toivottavasti kaikkeen. Tosin alun perin yöpymisen hyvänä puolina pidimme sitä, että näemme paikan myös ilta- ja aamuvalaistuksessa, mutta ehkä sitä aikaa tosiaan tarvitaan ihan alueeseen tutustumiseenkin!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *