Kuwait

Viimeinen pysähdys Lähi-idän kierroksellamme on Kuwait.
Kuwait menee jotenkin samaan sarjaan kuin Lampedusa – ilman maabongausharrastusta tuskin olisimme kumpaankaan koskaan päätyneet, mutta ainakin Lampedusaa olemme siellä käytyämme pitäneet ehdottomasti vierailun arvoisena, joten ehkä näin on Kuwaitinkin osalta.

Maabongausharrastuksen lisäksi meidän innoitti Kuwaitiin siellä käynyt toinen pariskunta, johon olemme Maailmanmatkaajissa tutustuneet. Heidän mukaansa näistä maista, Qatar, Bahrain ja Kuwait on islamilaisin ja eksoottisin – mm. alkoholi on maassa täysin kielletty, myös viiden tähden hotelleissa.

Omat tietoni Kuwaitista ennen tätä matkaa ovat rajoittuneet Persianlahden sotaan (Desert Storm, Aavikkomyrsky), joka käytiin vuonna 1990-91 Irakin ja Yhdysvaltojen johtaman monikansallisen liittouman välillä. Me saimme tuosta sodasta sen verran osamme, että alkutalven 1991 matkallamme Malediiveille lennoilla ei ollut tuohon aikaan normaalia välilaskua Dubaissa vaan välilasku oli Tashkentissa, silloisella Venäjällä.

Kuwait

Kuwait City ei ole turistikohde ja varsinaisia nähtävyyksiä on vähän – Kuwait Towers, kolme teräsbetonista valettua tornia, korkeimmillaan 187 m, jotka ovat osittain vesitorneja, ja joissa on ravintoloita, voisi olla sellainen. Tornit on muuten suunnitellut ruotsalainen arkkitehti.

Irakin sotaan liittyen meille on suositeltu Irakin hyökkäyksen museota, jossa on mm. sen Saddamin patsaan yläosa, jonka kaataminen nähtiin monessa uutislähetyksessä ja Valtatietä 80, jota myös Kuoleman valtatieksi kutsutaan. Irakin vetäytyessä Kuwaitista liittoutuma murskasi yhdessä yössä koko useiden kilometrien pituisen saattueen.  Kuwaitissa omatoiminen liikkuminen kannattanee kuitenkin jättää melko vähäiseksi, sillä se on kuulemma edelleen täynnä räjähtämättömiä miinoja niin maalla kuin merellä.

Ja täälläkin on ilmeisesti tarjolla kameleita, esimerkiksi Kuwait Camel Racing Clubilla – tosin en usko, että sinne päädymme. Ja ostoskeskuksia ja soukkeja. Kun aloitamme paluumatkamme (Istanbulin kautta) Kuwaitista, niin täällä tietysti voisi jo tehdäkin jotain ostoksia, jos jotain ehdottoman tarpeellista tulisi vastaan!

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *