Saudi-Arabia (melkein)

Kaikki Dohassa käyneet (kaksi) ystäväpariskuntaamme ovat tehneet retken aavikolle, dyyneille ja Saudi-Arabian rajalle. Niin mekin, tämän iltapäivän jälkeen.
Retki suuntautui Dohasta etelään, ensin ajettiin moottoritietä n. 60 kilometriä ja loput runsaat 20 km dyynejä pitkin. Dyyneillä ajelua, dune bashingia, olimme ”harrastaneet” kerran aikaisemminkin, Abu Dhabissa, parikymmentä vuotta sitten. Jotenkin se tuntui hurjemmalta silloin – tai ehkä tämän päiväinen kuljettajamme vaan otti homman hiukan rauhallisemmin. Muutama aika jyrkkä lasku sentään osui kohdalle.

qatar-map

Inland Sea on merenlahti, jonka pohjoispuoli on Qataria ja eteläinen puoli Saudi-Arabiaa. Joten lähelle pääsimme, Saudi-Arabiaa siis. Ehkä, jos hyvin käy, ensi vuonna sitten ihan oikeasti pääsemme sinne, jos onnistumme osallistumaan Maailmanmatkaajien 15-vuotismatkaan ja jos se kuten hiukan on kaavailtu, suuntautuisi Saudi-Arabiaan.

Kulkuneuvovaihtoehdot - valitsimme auton :-)
Kulkuneuvovaihtoehdot – valitsimme auton :-)
Automainos tähän väliin ...
Automainos tähän väliin …
Meri on lähellä
Meri on lähellä
Dyynit ovat kauniita
Dyynit ovat kauniita
200 metriä Saudi-Arabiaan
200 metriä Saudi-Arabiaan
Melkein Saudi-Arabiassa
Melkein Saudi-Arabiassa

Ennen iltapäivän retkeä ehdimme pikaisesti vilkaista myös yhden Dohan ostoskeskuksista, Villaggion. Olihan se – kuten Abu Dhabissa ja Dubaissa näkemämme ostoskeskukset – aikamoinen, kanavine, gondoleineen, sisäluistinratoineen ja huvipuistoineen. Ja oli siellä kauppojakin, H&M:stä ja Marks & Spenceristä Pradaan, Louis Vuittoniin ja Tiffanyyn. Ostoksemme rajoittuivat yksiin kesähousuihin M&S:ltä ja pieneen kassilliseen juomia Carrefourista.

IMG_3584 IMG_3574

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *