Ensimmäinen matkamme Uber-taksilla

Lähi-idän kiertomatkallamme, erityisesti Dohassa, kohdallemme osui nippu erilaisia taksikokemuksia:

  • yhdelle matkalle otimme ajattelemattomuuttamme (ja sen helppouden takia) kalliihkon hotellitaksin
  • toisella kertaa kuljettaja ei laittanut mittaria päälle ja pyysi kyydistä selvää ylihintaa – tätä kyytiä emme maksaneet lainkaan, sillä Dohan taksitaksan mukaan matkaa ei tarvitse maksaa, jos mittari ei ole päällä ja
  • lisäksi meillä oli hiukan vaan haasteita saada taksia kaupungissa, jossa joukkoliikennettä ei oikein ole ja takseja on niukalti kysyntään nähden.

Näiden kokemusten jälkeen idea vihdoinkin kokeilla Uber-taksia tuntui jo ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta – ja niin tilasimme sellaisen matkalle hotelliltamme Villaggio -ostoskeskukseen.

Uber-taksin käyttöön oli valmistauduttu jo kotona lataamalla puhelimeen sovellus ja rekisteröitymällä palveluun. Uberhän ei ole taksiyritys vaan yritys, joka maailmanlaajuisesti yhdistää asiakkaat ja kuljetusyrittäjät. Rekisteröintisivulla on oletusarvoisena palvelumaksun suuruus 20% USA:n käytännön mukaisesti, mutta sen voi itse vaihtaa kyseisen maan käytännön mukaiseksi.

Uber-taksin ideasta ovat kirjoittaneet mm. Walleni.us  ja idea selvinnee myös oheisesta pienestä kuvasarjasta:

Photo 07-04-14 19 20 09Hintatiedot ovat palvelussa selkeästi näkyvillä:
– Aloitusmaksu  8 QR
– Minuuttimaksu  0,65 QR
– Kilometrimaksu  2,15 QR

 

 

 

 

IMG_5302Taksin tilaus oli helppoa. Paikkatietokin  otettiin puhelimesta, joten sitäkään ei tarvinnut tietää. Vastausviestissä tuli  kuljettajan kuva, nimi ja auton tiedot (Mercedes-Benz S ja rekisterinumero)  sekä arvioitu odotusaika (11 minuuttia).  

 

 

 

 

 

TulossaAuton saapumista voi seurata puhelimesta.
Maksuttoman peruutuksen tekoon on aikaa 5 minuuttia. Kaikki peruutuksetkin rekisteröityvät Uberin nettisivulle.

 

 

 

 

 

Photo 07-04-14 19 24 01Uber-taksimme oli tasokkain auto, millä Dohassa liikuimme, mukaanlukien etukäteen tilatut lentokenttäkuljetukset ja hotellitaksi.
Taksissa oli jopa langaton verkko asiakkaiden käyttöön.

 

 

 

Photo 17-03-14 10 04 00

Matkan päättyessä kuljettaja lähettää asiakkaan puhelimeen  hintatiedon ja  matka maksetaan kuittaamalla se.
Helppoa!
Matkaa ei siis makseta kuljettajalle ei käteisellä eikä luottokortilla vaan veloitus tapahtuu palveluun etukäteen rekisteröidyltä luottokortilta.
(Luottokorttilaskuja tarkistaessamme löysimme sieltä myös tämän veloituksen, ihan oikean suuruisena.)

 

YhteenvetoKuljetusta reitistä saa myös hyödyllisen yhteenvedon, josta voi halutessaan tarkistaa veloituksen etukäteen ilmoitettua taksaa käyttäen.

Ostoskeskukselta tulimme takaisin hotellille tavallisella taksilla ja maksoimme siitä 35 QR, eli Uber-taksi oli hiukan kalliimpi. Se oli kuitenkin halvempi kuin hotellitaksi, jonka kiinteä vakiohinta kaupunkialueella oli 80 QR.
Laatuvertailussa näistä kolmesta vaihtoehdosta Uber-taksi oli ehdottomasti paras!

(Hinnat euroina: 57/80/35 QR = 11,35 / 15,95 / 7,00)

 

Eli yhteenvetona, Uber-taksi vaikutti hyvältä vaihtoehdolta, ja tulemme varmasti käyttämään sitä jatkossakin. Tässä vielä kuva hienosta autosta ja sen mukavasta kuljettajasta!

Auto kuljettaja

Perustaksi Dohassa näytti tältä.

IMG_3444

Tukholmassa voi kokeilla myös edullisempaa Uber X -taksia.

Uber Stockholm

Sovelluksesta otetuista kuvista vielä – sovellus päivittyy jatkuvasti, joten kuvat voivat jonkin ajan kuluttua näyttää hiukan toisenlaisilta tai niitä voi olla tapahtumaketjussa enemmän tai vähemmän.

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *