Venäjän kielen aakkoset

Vietämme pääsiäisen tänä vuonna Minskissä Valko-Venäjällä yhdessä pienen Maailmanmatkaajista koostuvan ryhmän kanssa. Matkaa on valmisteltu jo tovin – tarvitaanhan Valko-Venäjälle viisumikin (kun emme ole menossa sinne jääkiekkokisojen aikaan).

WP_20140413_10_31_16_Pro

Tällä kertaa päätimme myös opetella kevyesti kieltä matkaa varten – todellakin vaan kevyesti, sillä asetimme päämääräksi oppia kyrilliset kirjaimet ja osallistuimme siksi viikonloppuna Helsingin työväenopiston viikonloppukurssille, jossa ne käytiin läpi. Kirjainten nopeatahtisen läpikäynnin lisäksi emme voineet välttyä oppimasta muutaman sanan venäjää ja hiukan esimerkiksi venäläisistä nimistä.

WP_20140413_12_44_50_ProToki kirjaimet olisi varmasti voinut opetella ihan itseopiskeluna verkossakin – mutta jotenkin samaan tapaan kuin kotonakin voisi voimistella, niin sitä ei tule oikein tehtyä, mutta kun kävelee kuntosalille, niin tulee se tunti siellä kuntoiltua.

Kurssi oli tiivistahtinen eivätkä ne kirjaimet ihan helppoja olleet, joten emme taida panostaa aiheeseen tätä enempää, mutta ehkä muutama kyltti Minskissä tälläkin opiskelulla aukeaa paremmin kuin vierailullamme Kaliningradissa viime keväänä.

 

 

 

 

 

 

 

Kyrillisten kirjainten parissa matkailimme myös viime kesänä käydessämme mm. Serbiassa, Makedoniassa ja Bulgariassa. Makedoniassa näimme jopa kyrillisten kirjainten keksijöiden patsaan Skopjessa.

Matkailuun liittyen opiskelimme myös joitakin vuosia sitten, erityisesti Etelä-Amerikkaa varten espanjaa hiukan enemmänkin (6 kurssia iltalukiossa, ne jopa tenttien), mutta helposti tuo vähäinen kielitaito alkaa hiipua kun sitä ei pitkään aikaan tarvitse.
Kuten aikoinaan opittu ranska ja saksan alkeet. Onneksi sentään englantia tulee käytettyä lähes päivittäin ja ruotsiakin sentään jossain määrin, niin säilyy edes pari kieltä jokseenkin sujuvalla tasolla.

Tags from the story
,
Join the Conversation

2 Comments

    1. says: Pirkko

      Kiitos kommentistasi! Meille riitti tuota junailua joitakin vuosia sitten matka Pekingistä Ulan Batoriin, 36 tuntia junassa oli sekin meille ihan riittävän pitkä kokemus :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.