Suuria suunnitelmia

Uuden matkasuunnitelmayhteenvedon aika – näillä suunnitelmilla mennään loppuvuosi.

Heinäkuun lopussa on vuorossa jo viime jouluna varattu ja täällä jo useampaan kertaan mainittu Huippuvuoret.

Syyskuun ensimmäiseen viikonloppuun harkitsemme pikavisiittiä Frankfurtiin – ideana osallistua Travelers Century Clubin Saksan osaston kokoukseen – mutta tämä odottaa vielä lopullista päätöstämme.

Syyskuussa on myös vuorossa täällä jo aikaisemmin mainittu Bilbao ja Santiago de Compostellan ”kevytversio”, eli kävellään vaan muutamia kilometrejä per päivä ja asutaan hotelleissa.

Lokakuussa yritetään Moldovaa ja Transnistriaa (linkki poistettu matkatoimiston jäätyä ainakin tauolle koronan takia) – jos sinne varaamamme matka vaan toteutuu.

Marraskuussa onkin sitten aika jättää Eurooppa, myös sen eteläisemmät osat, joksikin aikaa ja suunnata taas kauemmaksi.

Suunnaksi valikoitui Kauko-Itä, sillä olemme toistaiseksi matkustaneet sillä alueella suhteellisen vähän: Thaimaassa kävimme vuonna 2000 ja Kiinassa, Japanissa ja Singaporessa on tullut käytyä, mutta siinä se melkein sitten onkin.

Ha_Long_Bay-1024x575 Phnom Penh Angkor_wat
Jeju Brunei Petronas

(Kuvat ylärivissä: Halong Bay, Phnom Penh, Angkor Wat, alarivissä: Jeju, Brunei, Petronas Towers)

Matkasuunnitelman yksityiskohdista iso osa vielä rakenteilla, mutta varasimme Finnairin kesän kaukolentotarjouksesta lennot reiteille Helsinki – Soul ja Singapore – Helsinki.
Aikaa lentojen välissä kuukausi.

Etelä-Koreassa ajatuksena on tutustua Souliin ja käydä Jejun saarella.
Soulista jatkamme Hanoihin, jossa liitymme Olympian Suuren Indokiinan -kiertomatkan ryhmään kahdeksi viikoksi reitillä Hanoi – Luang Prabang  – Vientiane  – Phnom Penh – Siem Reap – Ho Chi Minh – eli Vietnamista Laosin ja Kambodžan kautta takaisin Vietnamiin. Tuon kierroksen järjestäminen (5 lentoa, 6 hotellia, maakuljetukset, veneretket, pääsyliput ja opastukset nähtävyyksiin) kuullosti sen verran työläältä, että ostimme siihen Olympian tunnettua osaamista.
Olympian ryhmän lentäessä Ho Chi Minhistä takaisin Suomeen tarkoituksemme on käydä vielä ainakin Kuala Lumpurissa Malesiassa ja Borneon saarella Bruneissa. Ho Chi Minh – Singapore -välinkin osalta suunnittelu on vielä alkuvaiheissa, mutta parinkin Borneolla viime talvena käyneen tuttavan ohjeiden mukaisesti yrittänemme nähdä orankeja Sandakanin tai Kinabalun lähistöllä.
Bruneihin kuulemma hyvin riittää vain yksi päiväkin.

Asia 2014

Tässä vaiheessa pitänee mainita myös vähintään sivulauseessa, että tämän kaiken ajankäyttömielessä mahdollistaa Pirkon syyskuussa alkava runsaan 7 kuukauden vapaa – alkuun vuoden lomat ja sen jälkeen 6 kuukauden sapattivapaa.

Joulukuun (ja joulun) olemme tuon kuukauden reissun jälkeen kotona ja alkuvuodelle 2015 teemme suunnitelmia aikaisintaan silloin – eikä ideana ole käyttää koko sapattivapaata matkustamiseen vaan myös kokeilla ihan jouten olemista
Mutta tietysti pitempi vapaa mahdollistaa myös nopeat lähdöt, jos sellaisia alkuvuodesta tulee vastaan …

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *