IG Travel Thursday: Martha’s Vineyard

Hesarin pääkirjoitus maanantai-aamuna alkoi lauseella ”Yhdysvaltain presidentti Barack Obama palaa tänään töihin lomailtuaan kaksi viikkoa Martha’s Vineyardin saarella.”

Suomalaiset taitavat Yhdysvaltojen itärannikolla käydä yleensä vain New Yorkissa – joku saattaa jopa päätyä Bostoniin asti. Mutta etenkin keväästä syksyyn matkaan näihin kaupunkeihin voisi hyvin liittää myös matkan itärannikon idyllisille lomasaarille, Martha’s Vineyardille tai Nantucketille. Itse olin haaveillut vuosia vierailusta näille saarille luettuani niistä useammastakin näihin maisemiin sijoittuneista kirjoista ja kesällä 2012 yhdistimme vajaan viikon New Yorkin vierailuun molemmat saaret.

Nantucket on näistä pienempi, tyylikkäämpi ja rauhallisempi – myös kalliimpi, koska niin majoitus- kuin ravintolatarjontaa on lähinnä skaalan yläpäässä.

IMG_2730 IMG_2735

Martha’s Vineyard on isompi, meluisampi ja vehreämpi.

IMG_2936 IMG_3044

Me pidimme enemmän Nantucketista, mutta jos Suomesta tuonne asti matkustaa, niin kannattaa käydä molemmilla saarilla ja löytää itse oma suosikkinsa.
Itse haluaisin vielä joskus palata Nantucketille …

New Yorkista voi saarille lentää helposti ja saarelta toiselle voi siirtyä myös lautalla. Saarille (tai saarilta) pääsee myös lautalla Cape Codin niemimaalta – mekin kävimme Martha’s Vineyardilta Cape Codin puolella Hyanniksessa päiväretken verran.


instagram-travel-thursday-FIN-150x150
Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running With Wild Horses.

Join the Conversation

7 Comments

 1. says: Pirkko

  Kiitos kommentista – saaret ovat tosiaan melko helposti saavutettavissa New Yorkin reissun kylkeen keväästä syksyyn. Majoitus kannattaa tosin varata ajoissa, kun sitä ei ihan hirmuisesti ole kysyntään nähden!

 2. Olin myös kesällä 2012 tuolla suunnalla, mutta meidän vierailumme aikaan Cape Codilla satoi sen verran, ettemme päätyneetkään lähtemään saarille. Etenkin Nantucket kiinnosti. Muuten minusta koko tuo Bostonin ympäristö on aivan valloittava. Täytyy joskus lähteä takaisin, ehdottomasti!

 3. says: Jenni / Globe Called Home

  Minä asuin lapsena perheeni kanssa Massachusettsissa, joten vuorkasimme yhtenä kesänä viikoksi talon Martha’s Vineyardilta. Oli todella kaunis, rannat olivat kivoja ja mökiltä rannalle oli kävelymatka. Täydellinen perhelomakohde siis, mutta Nantucketilla emme käyneet (ilmeisesti pidemmän lauttamatkan takia), joten sinne pitää vielä suunnata joskus. :)

  Hieman spooky oli se silta, jolla sattuneen ”onnettomuuden” jälkimainingeissa se jäljelle jäänyt Kennedyn veljeksistä luopui presidenttihaaveistaan. Kun vielä siinä lähellä se poika-Kennedy kuoli lento-onnettomuudessa, niin tuota saarta vain ei voi olla kytkemättä mielessään tuohon sukuun.

 4. says: Pirkko

  Hyvä Jenni – löytyi joku muukin, joka on saarille asti ”päässyt”. Tuota entistä siltaa mekin kävimme katsomassa – nyttemmin siinä kulkee lautta, jolla on veikeä nimi ”On Time” – lautalla kun ei ole aikataulua, niin se on aina aikataulussa :-)

 5. says: Pirkko

  Kea – Nantucket on ihan oma maailmansa, harmaine taloineen, joten Sinulle – ja kaikille muillekin tuolle ehkä vielä joskus päätyville – kannattaa yrittää mahduttaa ohjelmaan molemmat saaret. Omalta osaltani saapuminen Nantucketin pienelle, idylliselle, lentokentälle, oli jo ehdottomasti elämys!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *