Hetken aikaa kotimme

Tämäkin on yksi Blogikuvaus-kurssin harjoitustöitä – teemana tila.
Tehtävän luovutusta edeltävän viikon olimme matkalla Pohjois-Espanjassa ja ajattelin esitellä kahden yön ”kotiamme” Santiago de Compostellan, Gran Hotel Santiagossa.


IMG_6843
IMG_6921
IMG_6737
IMG_6738

Alun siisti huone muuttuu nopeasti täydeksi ja sotkuiseksi, kun kahden hengen melko minimalistisetkin tavarat hakevat huoneesta oman tilansa.

IMG_6743
IMG_6751
IMG_6747
IMG_6741

Hotellimme Gran Hotel Santiago oli yksi viikon matkamme 6 hotellista, jotka olivat kaikki hyvin samantasoisia – ihan riittävän hyviä yhden yön yöpymisiin.

Kesällä Helsingin Sanomissa julkaistiin Petteri Järvisen kolumni (linkki poistettu vanhentuneena), jossa vitsailtiin kesän Trivago -sivusten televisiomainoksia, jossa etsitään kylpyhuonetta Venetsiasta ja muistutettiin, että hotellin valinnassa tärkeimmät asiat ovat sijainti, nettiyhteys ja hinta. Tämän matkamme hotellien sijainnit olivat enimmäkseen kaupunkien ja kylien ulkopuolella – keskustahotellit olisivat olleet meille mieluisampia, mutta toisaalta kiertomatkan tiukka aikataulu ei kuitenkaan olisi oikein jättänyt omatoimiselle kaupunkien ja kylien tutkimiselle aikaa. Wifi ulottui juuri tätä hotellia lukuunottamatta kaikissa muissa hotelleissa hotellihuoneisiin asti – tässä hotellissa huoneissa oli tarjolla langallinen yhteys ja wifi-yhteyden sai oleilemalla vehreän aulan käytävillä tai hotellin aulassa. Hotellihuoneen hinta oli tällä matkalla vain vaikuttamassa matkan kokonaishintaan – tällä kertaa emme valinneet yksittäisiä hotelleja vaan valmiin kiertomatkan.

Join the Conversation

1 Comment

  1. says: Pirkko

    (Kurssin harjoitustyöt tehtiin ensin erityiseen kurssiblogiin ja opettajamme, Hanna Råst, kommentoi ne siellä. Kopion Hannan kommentit tänne kopioidessani jututkin tänne.)

    Hanna Rosti23. syyskuuta 2014 11.13

    Hei!

    Vehreä hotellin aula on lumoava ja näyttää melkeimpä siltä, kuin tilan olisi luonto jo ottanut omakseen. Valo on kaunis ja pidän siitä, että olet hyödyntänyt kerroksien kulmaa ja linjoja sommittelussa. Huone nro. 609 on hieno kuvana minimalistisuudessaan ja hämyisellä tunnelmallaan.Tässä keskisommitelma toimii hyvin. Huone kuvissa pieni lisävalon antaminen olisi voinut avartaa tummia kohtia ja varsinkin keltaisen sisävalon vallitessa myös valkotasapainoa muuttamalla saadaan vahvaa keltaisuutta neutraalimmiksi. Sänky kuvassa on harmoniset sävyt ja linjat, pidän myös pyöreästä peilistä, josta verhot näkyvät. Viimeisen kuvan kohdalla mietin onko se ollennainen kuvasarjan kannalta. Ehkä jokin lähikuva lampusta, vaatekaapista / tai vaatekaapin lukoista tms. olisi voinut elävöittää kuva jatkumoa. Olet hauskasti alustanut ensimmäisellä kuvasarjalla sitä millaiseksi matkalaisen väliaikainen yöpaikka muuttuu. Kaaosta kuvatessa on hyvä valita jokin kohde kuva-alassa pääkohteeksi, jolloin saadaan rauhoitettua järjestämättömyyttä. Pientä tavaraa kuvatessa voi mennä vieläkin lähemmäksi, esimerkiksi ”wanna be a traveler” laukut ovat hauska yksityiskohta, tässä olisi voinut rajata kuvan niin, että vain vaaleansinistä ja vaaleanpunaista näkyisi. Esimerkiksi kuvaten niin, että toinen teksti olisi kuvassa terävä ja toinen taaempana sumea – katsoja osaa yhdistää, mitä toisessakin lukee. Tai sitten suoraan ylhäältäpäin kuvaten laukut vierekkäin. Kokeile seuraavalla kerralla siis mennä vielä lähemmäksi!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *