Vuoden 2015 ensimmäiset matkat

US Embassy Finland Jyrki69

Vielä viikko sitten kootessani uutta matkailuideoita-listaa meillä ei todellakaan ollut yhden yhtä lentoa varattuna – siinä missä viikonlopun mittaan muita matkabloggaajia ja maailmanmatkaajia tavatessamme keskusteluissa kävi ilmi, että näissä porukoissa on jopa ihmisiä, joilla voi olla vaikka 40 lentoa varattuna eteenpäin!

No nyt on meilläkin, 6 lentoa varattua – tosin ”vaan” kaksi matkaa, sillä Albatrosin Willi Länsi -matkan lennot Los Angelesiin ja takaisin kulkevat Frankfurtin kautta.

Willi Länsi Albatros

Valitsimme sitten helmikuun pitkäksi matkaksi kuitenkin tämän – vaikka siksi, että se tuntui hyvin erilaiselta kuin edellinen matkamme Aasiaan ja risteilylomia ”säästämme” ehkä kuitenkin vielä johonkin tulevaan aikaan, kun emme ehkä enää jaksa rehjuta bussilla USA:ssa neljän osavaltion aluetta kahden viikon ajan.

Kun kirjoitin vanhempieni roadtripistä tällä mantereella 50-luvulla saimme muutamia kommentteja, että toistakaa se tai ainakin osa siitä, ja ehkä tämä on nyt sitäkin, reitti näiden osavaltioiden alueella on hyvin samanlainen vanhempieni reitin kanssa – helmikuun matkan valmisteluna taidankin paneutua isäni päiväkirjoihin noilta ajoilta vielä tarkemmin.

Amerikan matkan varaaminen juuri tämän viikon maanantaina osui hienosti kohdalleen sikäli, että samaisena maanantaina minulla oli tilaisuus vierailla USA:n lähetystön innovaatiokeskuksessa kun 50 State Puzzle-blogin Ulla ja Kirsi olivat kutsuneet muita matkabloggaajia kylään.

US Embassy Finland Jyrki69

Paikalla oli 18 matkabloggaajaa ja Tiiu Särkijärvi kertomasta fanifiktiosta (aihe, josta en aikaisemmin ollut koskaan kuullutkaan) ja Jyrki69 kertomassa kokemuksistaan sen kohteena olemisesta.

Wikipedia määrittelee fanifiktion näin:

Fanifiktio on fanien tuottamaa fiktiivistä tekstiä, jossa lähtökohtana on käytetty jotakin populaarikulttuurin tuotetta, kuten televisiosarjaa, elokuvaa, kirjaa, sarjakuvaa tai julkisuuden henkilöitä. Fanifiktio-materaalissa alkuperäistekstin juonta, genreä ja näkökulmaa on yleensä muokattu tai laajennettu.

Tiiu Särkijärvi leikittely myös idealla, että joku voisi alkaa kirjoittaa fanifiktiota jostain bloggaajasta. Jyrki69:n kokemuksia sellaisen kohteena olemisesta tuli kyllä sellainen olo, että toivottavasti ei!

US Embassy Finland Fanifiktio Tiiu Särkijärvi
US Embassy Finland Jyrki69

Mutta muita matkabloggaajia oli kyllä mukava tavata ja pieni kierros USA:n lähetystön innovaatiokeskuksessa oli ihan mielenkiintoinen.

US Embassy Finland US Embassy Finland US Embassy Finland US Embassy Finland Jyrki69

Saimme myös Lapsiperheen matkat -blogia pitävän Inna-Pirjetan kertomana lisää tietoa tammikuun Matkamessuista. Messuilla on muuten sunnuntaina 18.1.2015 tiedossa loistava luento otsikolla Matkalla kaikkialle – maabongarin maailma. Luentoa en kyllä ole vielä kasannut, mutta pakkohan siitä on tulla loistava!

Ja tuota 50 State Puzzle-blogia tulee kyllä varmasti luettua vielä useaan otteeseen ennen helmikuun reissua!

Jeff Koons StockholmNiin, ja ne toiset 2 lentoa ovat ”vaan” Tukholmaan ja takaisin tammikuun alussa. Tarkoituksena käydä katsastamassa Jeff Koonsia ja ehkä Abba-museokin – ja tavata siellä asuvia sukulaisia.

 

Join the Conversation

8 Comments

 1. says: Ulla

  Olipa kiva raportti suurlähetystöstä! Mukavaa, että tulit paikalle ja ai että teidän tuleva roadtrip vaikuttaa huippuhyvälle. Innolla jään odottelemaan postauksia!

 2. says: Pirkko

  Kiitos kommenteista – ja tosiaan, lisää näistäkin reissuista sitten kunhan päästään toteutusvaiheeseen asti!

 3. says: Maarit

  Onpas teillä melkein samanlainen reissu suunniteltuna millainen me tehtiin juuri tänä syksynä! Uskon että tulee mahtava matka! :)

 4. says: Pirkko

  Kiitos Maarit kommentista – kun olit ystävällisesti laittanut tuohon myös blogisi osoitteen, niin täytyypä ennen reissua käydä katsomassa vähän sieltäkin vinkkejä, että mitä kannattaisi nähdä (ja kuvata!)

 5. says: Lucky Traveller Merja

  Sinulla on näköjään vähän sama näkemys risteilyistä kuin minulla eli sitten vasta, kun kunto ei muuhun riitä! :)

 6. says: Pirkko

  Juu, vaikka risteilyillä käy tietysti paljon nuorempaakin väkeä, niin jotenkin sitkeässä meilläkin on mielikuva siitä, että sitten jos ei muuten matkailla enää oikein jaksa, niin laivalla kyllä pärjäisi vielä sittenkin, joten tehdään nämä muut matkat nyt tässä ensin :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.