Helmikuun kuva

wallpaper february 2015

UAEHelmikuussakaan emme kovin usein ole matkustaneet mihinkään. Tämä kuva löytyi helmikuussa 2011 tekemältämme Dubai – Oman – Fujayrah – Abu Dhabi – Dubai -risteilyltä, johon liitimme sitten vielä autoretken reittiä Dubai – Ras Al-Khaimah – Umm Al Quwain – Ajman – Dubai kun Bahrainiin ei sen tuonhetkisen tilanteen vuoksi päässyt ja olimme Dubaissa ylimääräisen päivän. Näin tulimme keränneeksi kaikki TCC-pisteet Yhdistyneistä Arabiemiraateista :-) Erityisesti Ajmanista, jossa nautimme lounaan hiljaisessa ravintolassa meren rannalla, pidimme kovasti.

Mutta kuva ei siis ole ulkoavaruudesta vaan Omanin Muscatissa – rakennus muistuttaa suitsukkeiden polttoon tarkoitettua astiaa ja on englanninkieliseltä nimeltään Incense Burner. Muscatissa vietimme vaan yhden päivän – kuten risteilyillä on tapana – mutta ehdimme näkemään siellä mahtavan moskeijan, mielenkiintoisen (oikeasti!) museon ja soukin, joka ei nyt eronnut kovin paljoa muista alueen soukeista.

Tämä vuonna helmikuu onkin taas matkailukuukausi – kuukauden loppupuolen vietämme USA:n länsirannikolla kaupunkeja ja kansallispuistoja kiertäen!

(Jos haluaisit tuon kalenteri kuvan taustakuvaksi omalle tietokoneellesi, paina kuvassa hiiren vasenta näppäintä ja valitse Aseta taustakuvaksi tai Set as desktop background.)

Tags from the story
,
Join the Conversation

8 Comments

 1. says: veehoo

  Hei! Kiinnostuin TCC-kohteiden bongauksesta (kiitos tämän blogin). Löytyykö mistään TCC-kohteita kartalta? Maalistoista on hieman hankala päätellä mitkä kohteet sijatsevat lähellä toisiaan.

 2. says: Pirkko

  Valitettavasti en tiedä yhtään TCC-pohjaista ”tökkää karttaan” sivustoa.
  Tuossa sivuillamme olevassa Ryhdy maabongariksi -jutussa ne on listattu Exceliin sentään alueittain – saattaisi auttaa kohteiden sijoittamisessa kartalle.
  Jos joku jää vielä epäselväksi, niin voit toki kysyä vaikka meiltä – taidamme jo tässä vaiheessa tietää melkein kaikki niistä ulkoakin, kun olemme tuota listaa jo useamman vuoden käyttäneet!

 3. says: Pirkko

  Tapaan yrittää muistaa ja ehtiä kiittää kaikista kommenteista muutenkin, mutta tässä tapauksessa KIITOS isoilla kirjaimilla!!!
  Tosi hienoa että löysit sen ja jaoit tietosi – päivitän tuon edellä mainitsemani juttuni kunhan ehdin.

 4. says: Susanna89

  Olet käynyt upeissa kohteissa, minä olen käynyt myös monissa näistä samoista Euroopan kohteista. Löytyykö suosikkikohteita?

 5. says: Pirkko

  Kiitos kommenteista Susanna – näitä suosikkikohteita kysellään aina silloin tälloin ja tapaan aloittaa vastaukseni, että niitä on eri sarjoissa, esimerkiksi luontokohteissa vaikka Galapagos ja kaupungeissa Euroopassa vaikka Kööpenhamina. Kaupungeista maailmalla jokin aika sitten tapasin vastata että vaikka Hong Kong, mutta kun edellisestä vierailusta on jo jonkin aikaa, olen miettinyt, että mitenkähän Kiinan kiristynyt ote siitä on kaupunkia muuttanut.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *