Kursseja kerrakseen

Lentomailiyhteenvedossa listasin sapattivapaamme matkat.

Matkojen lisäksi oman listansa ansaitsevat sapattivapaalla osallistumani kurssit, sillä niitäkin kertyi ihan kiitettävästi!

Näille osallistuin vapaani aikana :

 • Blogikuvaus Tikkurilassa (!)
 • Bloggarin ABC, taitotaso 2 Malmilla
 • Elämäni teemoja ja tarinoita I-II Olarissa
 • Lehtikirjoittamisen peruskurssi Tapiolassa
 • Joululeivonnaisia eri maista Leppävaarassa
 • Vesitreeni I maanantaisin syyskaudella
 • Vesijuoksu/vesitreeni II torstaisin syys- ja kevätkaudella
 • Olympus PEN -kurssi Helsingissä

blogikuvauskurssi

Hanna Råstin vetämästä Blogikuvauskurssista pidimme kovasti ja jos kevätkauden jatkokurssi olisi pidetty Espoossa, niin olisimme varmaan osallistuneet sillekin.
Ajaminen alkuillan ruuhkassa Kehä I:stä Tikkurilaan asti oli liian suuri ponnistus edes kerran viikossa.

Bloggarin ABC

Bloggarin ABC -kurssi on melko sekalainen kokoelma kaikkea mahdollista bloggaamiseen liittyvää, pitkälti meille tuttuja asioita, mutta mukana sopivasti myös uutta ja kurssilla käytyyn keskusteluun oli ihan kiva osallistua. Malmikin oli vähän sentään lähempänä kuin Tikkurila.

Bloggaamiseen liittyville kursseille osallistuimme molemmat, myös Lasse, muille tässä jutussa mainituille kursseille vain minä.

Natalie GoldbergElämäni teemoja ja tarinoita -kurssin tavoitteeksi kuvittelin olevan elämänkerran kirjoittamisen, mutta kurssin opettaja (Kristina Svensson) painotti kurssilla, ehkä enemmistön ja samalle kurssille jo useampana vuonna osallistuneiden kantaryhmän toiveita mukaillen terapeuttista kirjoittamista, enkä kokenut saavani juurikaan palautetta kirjoittamistani teksteistä. Hiukan kärjistäen, niin jos vaikka luin ryhmälle Ruotsin vuosistamme kirjoittamani jutun, niin jatkokeskustelu oli enemmän sen tyyppistä, että onko joku muukin asunut Ruotsissa tai ulkomailla ja miten ihmiset sen kokivat, kuin ehdotuksia siihen, että miten tekstini voisi olla parempi.

Lehtikirjoittaminen

Niinpä sitten vaihdoin kevätlukukaudeksi Tapiolaan Johanna Nykoppin vetämälle Lehtikirjoittamisen peruskurssille ja tästä kurssista pidin: Johannalta ja ryhmältä sain teksteistäni myös palautetta ja Johannalla oli kurssille selkeä suunnitelma, hyvine, eri tyyppisine harjoitustehtävineen.

Elämänkerran kirjoittamisessakin pääsin alkuun, minulla on siitä idea ja runko ja viidestä luvusta ensimmäiset versiot kirjoitettuna, joten palaan kyllä aiheeseen jossain vaiheessa. Meni tämänkin vapaan aikana sitten aika sen verran tarkkaan elämisessä, että bloggaamisen lisäksi ei sitä, elämää, ehtinyt sen enempää dokumentoida.

Joululeivonnaiset -kurssi oli makea :-)

Vesitreeni Espoonlahden uimahallissa

Ilmoittauduin syksyllä kahdelle vesitreeni-kurssille, toisaalta halusin kokeilla näiden eri nimikkeiden alla olevia kursseja, kun en koskaan ennen ollut tällaisille osallistunut ja toisaalta tiesin erityisesti torstain osalta poissaoloja tulevan niin paljon, että ”paikkasin” niitä osallistumalla maanantainkin tunneilla niillä viikoilla kun olimme Suomessa. Ohjattuihin tunteihin yhdistin kuntouinnin siten, että menin hallille aina sen verran ajoissa, että ehdin uimaan 500-700 metriä ennen ohjattua osuutta. Espoonlahden uimahalli on miljöönä kiva ja 50 metrin rata kuntouintiin ihan ehdoton. Ohjatuista jumpista opin ainakin sen verran, että en pidä vesijuoksusta, vesitreeni on ok ja parhaimmillaan ihan tehokkaan tuntuista, mutta mieluummin kuin juoksen altaassa uin siinä. Panostin uimiseen jopa ostamalla nyt keväällä ihan uudet uimalasit!

Olympus PEN -kurssilla

Olympus PEN -kurssi poikkesi muista sikäli, että se ei ollut työväenopiston kurssi vaan löysin sen ihan sattumalta Instagramissa olleen mainoksen perusteella.
Kurssin piti monessa mukana oleva valokuvaaja Veera Korhonen kiitettävällä asiaan paneutumisella: kurssin materiaalit olivat hyviä ja Veera varmisti kohta kohdalta, että kaikki pysyivät mukana.

Myöhemmin keväällä olemme vielä menossa yhden illan Google Analytics -kurssille Tapiolaan ja Rajalan digijärkkärikouluun, samoin yhden illan mittainen (vaan Pirkolle, uuden kameran Rajalasta ostaneen etuna).

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Join the Conversation

2 Comments

 1. says: Pirkko

  Kiitos kommentista Meri! Osa noista hyvin edullisista työväenopiston kursseista ovat ihan hyviä, riippuen tietysti ryhmästä ja opettajasta, mutta joukossa on ihan helmiäkin.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.