10 matkakuvaa

Galapagos

Monet matkablogit ovat viime aikoina koostaneet samalla listalla 10 matkakuvaa Journey Diary -blogin alkuperäisideana. Meriharakan kuvakavalkadi on antanut hetken odottaa itseään, mutta tässä se nyt tulee!

1. Kuva lentokoneen siivestä

Jeju Air

Päädyin viime syksynä aamulennolla Soulin Gimposta Jejulle otettuun kuvaan Jeju Airin koneen siivestä. Mietin myös lentoamme Varanasiin Kingfisherin koneella, joka tuolloin, kun olimme matkustaneet vielä paljon vähemmän, tuntui tosi eksoottiselta lentoyhtiöltä. Ehdolla oli myös Galapagos Air ja lento Palermosta Lampedusalle.

2. Paras vahingossa onnistunut otos

Menorca

En väitä olevani erityisen hyvä valokuvaaja ja vastavalo on aina erityisen vaikea, mutta tästä Menorcalla otetusta kuvasta pidän. Menorcalla kävimme Kristina Cruisesin risteilyllä vuonna 2010. Baleaarien pääsaarelle Mallorcalle menemme elämämme ensimmäisen kerran vasta tulevana juhannuksena!

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

Devils Pool

Tätä ei tarvinnut kauan miettiä. Uintiretki pieneen kallioaltaaseen nimeltä Devil’s Pool Victorian putousten yläpuolella Sambian puolella on jäänyt mieleen! Ainoa toinen mielessäni ollut ehdokas oli kuva minusta makaamassa rannalla hylkeiden vieressä Galapagoksella, mutta sitä etsiessäni törmäsin samaiselta rannalta otettuun seuraavaan kuvaan, joka ehdottomasti halusi tänne luontokuvaksi …

4. Luontokuva

Galapagos

Etsiskelin hetken myös kuvaa leopardista Chobe-joella, mutta en hennonut antaa sen työntää pois tätä veijaria! Tämä siis Galapagokselta, Rabidan saarelta.

5. Kuva yläilmoista

Gibraltar

Etsin kuvaa, joka olisi otettu World Trade Centerin tornin huipulta vuonna 1984, mutta löysin vaan kuvan torneista. Empire State Buildingistä otetut kuvat vuonna 2012 tuntuivat turhan tavallisilta. Auringonlaskukuva savannille Lobo Lodgen kallioilta Tansaniassa tai ensimmäinen näkymä Ngorongoron kraatteriin kilpailivat myös tästä paikasta, mutta menköön tämä Euroopalle: tässä siis Gibraltar.

6. Postikorttimaisema

Luang Prabang

Tämä vai Buranon pastellinväriset talot Venetsiassa? Olkoon tämä, auringonlasku Luang Prabangissa, näkymä Mekong-joelle. Mielestäni ihania nuo valokehät sitä meitä alempana kuvaavien turistien päiden ympärillä!

7. Kuva matkaseurasta

Tansania

Sisarentyttäreni ja virtahevot Tansaniassa. Hänen kanssaan tekemistämme matkoista ehkä ikimuistoisin. Jos ei  sitten purjehdusloma Brittiläisillä Neitsytsaarilla, jossa hän jo 12-vuotiaana toimi jollakapteeninamme. Tai matka Pariisiin ja EuroDisney -puistoon 8-vuotiaan kanssa. Tai viikko Aachenissa 10-vuotiaan ihanassa seurassa. Tai aikuisena New Yorkissa. Tai keväinen viikonloppu Lissabonissa pari kuukautta sitten.
Seuraavaksi Seychelleille? (ei ole varattuna eikä sitovasti luvattuna!).

8. Fiilistelykuva palmun alla

Malediivit

Tällaisen meidän matkakuvista löytääkseen pitää mennä kauas taaksepäin, sillä rantalomat ovat matkailuhistoriassamme harvassa. Tämä löytyi vuodelta 1991, Malediivit ja Angagan saari siellä.

9. Hyvää huomenta kuva

Royal Livingstone

Maailman paras hotelli, maailman paras hotelliaamiainen ja maailman upein hotellialueen puutarha siellä vapaina vaeltavine seeproineen: Royal Livingstone, Sambia.

10. Lempikaupunkini

Kööpenhamina Copenhagen

Kööpenhamina. En jäänyt miettimään vaihtoehtoja. Kuva kesältä 2013. Oivalsin, että voihan suosituista turistikohteista ottaa kuvan odottamatta sitä, että muut turistit väistäisivät.

Tässä tämä, kertaalleen tehtynä. Voisin luultavasti tehdä tämän kymmenen kertaa ja vielä löytyisi sopivia kuvia joka kohtaan. Ehkä tämä pitäisi tehdä per manner, sillä tämä otos ainakin syrjii Pohjois-Amerikkaa, sillä kuvista on 3 Aasiasta, 3 Afrikasta, 3 Euroopasta ja vain yksi Etelä-Amerikasta, ja sekin saarelta.

P.S.
Tämän jutun otsikkokuvakin on Galapagokselta: siinä se menee, parempiin suihin, kilpikonnanpoikanen.

Join the Conversation

11 Comments

 1. says: Virpi /Täynnä tie on tarinoita

  Hienoja kuvia ja tälläisiä postauksia pitäisi tehdä useammin vaikkapa tosiaan manner tai vaikkapa vuosi kerrallaan. Muutamat haasteet, jotka blogeissa nyt ovat pyörineet esim. juuri tämä matkakuva-haaste ja reissuminä-haaste ovat erityisesti mielestäni näyttäneet sen miten paljon kaikilla on näitä upeita kuvia kätköissään, mutta syystä tai toisesta jokin muu kuva postauksia tehdessä on ne ohittanut.

 2. Kannattipa tosiaan odottaa, ihan mahtavia otoksia ja hyvät tarinat :D Tuonne Devil’s Poolille minäkin haluaisin, kuva saa tosiaankin hyvälle tuulelle. Jeju Airista en ollut koskaan kuullutkaan. Olet varmaan aika unelmatäti jos noin hienoihin kohteisiin pääsee siskontyttö teidän kanssa reissuun :)

 3. says: Pirkko

  Kiitos kommenteistanne!
  Nämä haasteet taitavat olla vähän kuin televisiosarjojen formaatit: tarjoavat, ja vielä ilmaiseksi!, hyvän ja jopa jo koetellun juttuidean.
  Devil’s Poolille kannattaa tosiaan yrittää päästä, jos Victorian putouksille on menossa, se antaa vielä yhden näkökulman näihin putouksiin, joita yleensä käydään katsomassa sekä Zimbabwen että Sambian puolelta (tuonne pääsee Sambian puolelta).
  Ja tiedä nyt tuosta unelmatäti-tittelistä: luulen, että lasten, nyttemmin nuorten, mukanaolo reissuillamme ovat tuoneet aina jotain lisää myös meidän matkaamme – eikä vähiten yhteisiä muistoja.
  Ja Annelle vielä, juu, emme puuttuneet tuon kilpikonnan kohtaloon, jotenkin tuntui, että se ei sittenkään kuulunut meille!

 4. says: Heidi

  Sinun luontokuvasi ja postikorttimaisema ovat ehdottomasti suosikkini! Nyt taidan minäkin innostua tästä haasteesta ja kaivaa viikonloppuna tiedostojeni kätköistä vanhat kuvat esille ?.

 5. says: Ansku BCN

  Hienoja kuvia, ja erinomaisen kivaa on se, että niitä on otettu niin pitkällä aikavälillä!

 6. says: Pirkko

  Kiitos, edelleen, kommenteistanne!

  Vanhin kuvista taitaa olla tuo kuva Malediiveiltä vuodelta 1991. Vanhimpien suhteen ongelmaksi alkaa muodostua niiden koko ja laatu – ja tietysti silloin kun kuvattiin vielä paperille ja dialle, niin kuvia per kohde on otettu monta kertaluokkaa vähemmän kuin nykyisiä digikuvia.

 7. Ihania kuvia, erityisesti tuo luontokuvan veijari. Niin söpö pikku kaveri, vaikka näkyykin vain selkäpuoli! :) Eksyin tähän kirjoitukseen Maailman äärellä -blogin linkistä, ja kiittelin sinnekin jo tämän kuvahaasteen muistuttamisesta. Antaisi hyvän syyn kaivella kuva-arkistojen aarteita, joten ehkäpä tartun haasteeseen itsekin. Olette kyllä reissanneet aivan upeissa paikoissa.

 8. says: Pirkko

  Kiitos Saana!
  Mukavaa, että eksyit tähän juttuun (ja ehkä blogiinkin ensimmäisen kerran).
  Tervetuloa vaan seuraamaan meitäkin, suoraan blogina, Bloglovinin kautta tai
  Facebookin kautta tai miten vaan :-)

 9. Heh, kyllähän minä blogiasi lueskelen useinkin, ja kommentoinkin aina silloin tällöin. Seurailuun käytän eniten WP:n readeria, mutta tarkoitin, että tähän tiettyyn kirjoitukseen päädyin tuon Maailman äärellä -blogin linkin kautta! :)

 10. says: Pirkko

  Heh, siis väärinkäsitys tuolta osin, mutta niin tai näin, niin tietysti kiva, että löysit tämänkin jutun!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.