Yhden tähden Michelin-ravintolassa

Simply Fosh

Palmassa asuimme pari yötä Convent de la Missio -hotellissa, johon päädyimme hylättyämme Palman keskustan lähellä olevat merinäköalahotellit turhan kalliina. Ajateltiin sitten, että jos unohdetaan merinäköala ja halutaan keskustaan, niin mennään sitten todella keskustaan ja päädyimme tähän.

Convent de la Missio ja Simply Fosh

Hotelli muisti meitä jo ennen saapumistamme kirjeellä, jossa muistuttivat myös, että jos haluamme syödä heidän tiloissaan toimivassa Simply Fosh -ravintolassa, niin pöytä kannattaa varata etukäteen:  Michelin-ravintolaan tavataan tarvita pöytävaraus.
Mainos tehosi meihin hyvin ja teimme lounasvarauksen heti tulopäiväksi.

Ja tältä se näytti, 3 ruokalajin lounas oikeasti hyvässä ravintolassa.

 • cherry gazpacho with foie gras mousse and corn
 • cod salad with kalamata olives, potatoes and orange

Gazpacho Simply Fosh Cod salad Simply Fosh

Gazpacho oli mielenkiintoisen makuista, mutta tasan kolme maissinjyvää vähän naurattivat! Mutta kolme noita appelsiinihippujakin oli kalasalaatissa.

 • pork rib with green curry and celearic
 • open spinach and cottage cheese lasagna

Pork rib Simply Fosh Open lasagna Simply Fosh

Pork rib arvelutti hiukan tilausvaiheessa, että miten luisen lihan syöminen onnistuu hienossa ravintolassa, mutta yllätykseksemme luut olikin jo lihasta poistettu – ja annos oli todella hyvä! Open lasagnassakaan ei todellakaan ollut mitään vikaa – mutta uusi tuttavuus meille, lasagne näin tarjoiltuna.

 • saffron crème brulée with chocolate ice cream
 • chocolate cremoso

creme brulee Simply Fosh chocolate cremoso Simply Fosh

Sahramilla maustettu crème brulée oli hyvää – ja aitoa sahramia annoksessa korostamassa oli kivasti tuossa jäätelöpallon sivussa kuivattu kukan osa! Eikä suklaajälkiruuassakaaa mitään vikaa ollut.
(Kuva on tuollainen, sillä se piti Instagramia varten neliöidä ja vaikkakin kuvasimme ravintolassa kaikki annokset, niin teimme sen vaan melko hätäisesti puhelimillamme. Tässä kohtaa piti keskittyä itse ruokaan, eikä kuvaamiseen.)

Niin, ja todettakoon heti tässä vaiheessa, ennen asiaan kuuluvia vitsejä, että emme jatkaneet ateriointia tämän jälkeen läheisessä Burger Kingissä – kyllä näillä kolmella ruokalajilla pärjäsi pitkälle iltaan!

Ja tällaiselta se näytti, itse Simply Fosh -ravintola ja kokki.

Simply FoshSimply Fosh Palma de Mallorca

Myös hotellimme aamiaiset tarjottiin samassa tilassa, mutta palataan Mallorcan matkamme hotelleihin ja kustannuksiin vähän myöhemmin.

Michelin-lounaan kustannukset olivat mielestämme hyvinkin kohtuulliset: 3 ruokalajin lounas kahdelle + lasillinen viiniä kummallekin + vesipullo, yhteensä runsaat 70 euroa.

Ei taitaisi Helsingin Michelin-ravintoloista irrota – tosin täytyy tunnustaa, että yhdessäkään nykyisistä Helsingin Michelin-ravintoloista ei ole tullut käytyä!
Kauan sitten kun G W Sundmans Helsingissä oli Michelin-ravintola, niin siellä taisi joskus (työnantajan rahalla) tulla joku lounas nautittua.


instagram-travel-thursday-FIN-150x150
Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running With Wild Horses.

Join the Conversation

16 Comments

 1. Siis todella kohtuullista! New Yorkissa on kanssa halpoja Michelin-ravintoloita, kun eivät nuo amerikkalaiset niin niiden tähtien päälle ymmärrä, eivätkä hinnat ole päässeet kohoamaan pilviin. Luxemburgissakin söimme maanantai-illan tarjouksen, ”3 ruokalajia” eli oikeasti kuusi hintaan 50e/henki sisältäen pari lasia viiniä, ja oli hyvää, vaikka ravintolalta seuraavana vuonna tippuikin se tähti pois. ;) Jos haluat vertailla annoskuvia, niin tällaista me syötiin: http://globecalledhome.fi/2013/05/michelinmiehen-keittiossa/

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Jenni! Näyttäviä annoksia näytti Luxemburgissakin olleen!

 2. says: Ansku BCN

  Siis 70 euroa kahdelta?? Eipä ole kallista! Siis joo, kyllähän kadunvarsikuppilasta saisi kolmasosalla hinnasta lounaan, mutta onhan nämä aina elämyksiä, joista tuleekin maksaa vähän enemmän. Laitan ravintolan nimen muistiin, kiitos :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Ansku! Mekin tosiaan, ei niin gourmet-harrastajina, totesimme, että tähän ”tarjoukseen” kannattaa tarttua. Ja olihan se elämys!

 3. En muista milloin viimeksi olisin syönyt ravintolassa, tai milloin olisin viimeksi maksanut ulkona syödystä ateriasta edes kymppiä enempää… mutta näyttääpä herkulliselta!

  1. Kiitos kommentistasi Kea! Mekään emme oikeastaan ole gourmet-matkailijoita tai muutenkaan gourmet-harrastajia, mutta joskus pitää tehdä jotain tällaista ihan vaan kokemuksenkin vuoksi :-)

 4. says: säppä

  Nam – tommosta lasagnea on pakko kyllä kokeilla, vaikka sitten itse väsäten. :)

 5. Hih, noita kuvia katsoessa mielessä pyöri juuri tuo kysymys siitä kuinka pitkään tällä satsilla pärjäsi, mutta ehdit vastaamaan siihen ennen kuin esitin edes kysymystä! Hinta ei tosiaan ole paha kahdelta ja vielä viini kera. Mutta täytyy tunnustaa että jos annoksessa ”ei ollut mitään vikaa”, ei vielä saa minua lähtemään tuonne asti syömään. Palmaan voisin kuitenkin lähteä tutustumaan!

  1. No ehkä minä en niinkään ruokaharrastajana olen vähän vaisu adjektiiveissa – johtuen mm. vertailutiedon puutteesta. Eli tarkoitus ei ollut kyllä ravintolaa väheksyä tuolla ”ei ollut mitään vikaa” -lausahduksella. Kaikki ruuat menivät kyllä kategoriaan positiiviset makuelämykset!

  1. Kiitos Laura! Hiukan ne näyttivät niukoilta, mutta olivat kuitenkin tuhtia tavaraa ja kun niitä oli kolme – ja kun paikan itse leivottu leipä lisäksi oli fantastista, niin eipä jäänyt nälkä.

 6. says: sarrrri

  Me syötiin alkuvuodesta Helsingin Demossa, joka on Michelin-ravintola (kokemuksen perusteella ei tosin oikein ymmärretty miksi, leivässä esim. oli pitkä hius, eikä sitä kommentoitu tai kompensoitu mitenkään). Oltiin saatu siihen amexilta ”2 yhden hinnalla”-promotarjous, ja loppusummaksi tuli silti 160€. Eli oli kyllä todellakin kohtuullinen hinta tuo!

  1. Huh … arvokasta Helsingissä! Eli jos ei oikeasti ole gourmet-ruuasta kiinnostunut, niin ehkä ei kannata tuonne hakeutua.
   Mutta kiitos kommentistasi sarrrri!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *