Juhannus Mallorcalla – kustannukset ja hotellit

Jo tutuksi tulleeseen tapaan, matkamme kustannuserittely:

Lennot 683,40
Hotellit (5 vrk) 991,20
Lentokenttäkuljetukset Mallorcalla (hotellin auto, Tuin bussi) 57,00
Paikallisbussi Palmasta Playa Murolle 12,00
Autonvuokraus (1 pvä) (vuokra, polttoaine, tunnelimaksu, parkkisakko) 69,00
Pyörien vuokraus (1 pvä) 12,00
Pääsymaksuja (Tippukiviluolat, Palman katedraali, Sóllerin puutarha, Miro-museo) 65,00
Paikallisliikennettä (pari taksia ja pari bussimatkaa) Palmassa 20,90
Lentokenttäpaikoitus Hki 63,00
Matkamuistoja 10,40
Rahannostokuluja 8,50
Yhteensä 2 hengeltä 1992,40

Lennot ostimme Norwegianilta niiden meille parhaiten sopivan aikataulun takia – hintaero Finnairiin ei ollut suuri, mutta tosiaan näiden aikataulut sopivat meille paremmin.
Lennot sujuivat paluumatkalla eteen sattunutta törppöä lukuunottamatta onnellisen tapahtumaköyhästi. (Se törppö halusi välttämättä päivälennolla noin ainoana koneessa laskea selkänojansa, mikä tehokkaasti esti työskentelyni koneessa, mutta onneksi lentoemäntä pystyi siirtämään minut tyhjäksi jätetylle Exit-rivin paikalle.)

Convent de la Missio Palma de MallorcaHotellit, erityisesti Convent de la Missio Palmassa (285 euroa yö), olivat kieltämättä tällä reissulla aika arvokkaita, eikä tämän hotellin osalta ehkä ihan edes hintansa väärtti. Las Gaviotas oli edullisempi (140 euroa yö), mutta Alcudian rannikko onkin eri asia kuin Palman keskusta. Kaiken kaikkiaan olimme hotellivarauksissa ehkä hiukan myöhässä: Palma alkoi olla jo täynnä siinä vaiheessa kun pääsimme hotelleja varaamaan.

Pääsymaksuissa tippukiviluolat Campanetissa olivat kalleimmat, 14 euroa per nuppi, Miro Palmassa edullisin, 6 euroa per nuppi.

Jos kokonaishinnan laskee per päivä ja vertaa sitä (398 euroa) äskettäin tekemiimme Göteborgin ja Lissabonin matkoihin (kummankin vastaava vertailuluku n. 270 euroa), niin tämä oli selvästi kalliimpi. Selityksenä ainakin lyhyemmät lennot (Göteborg) ja hotellien parempi taso (ja sijainti) kuin Lissabonissa.

Lisäksi tämän matkan pystyimme varaamaan vasta n. 6 viikkoa ennen sen toteutumista ja matkan alku- tai loppupäivät eivät joustaneet yhtään mikä vaikutti tietysti niin lento- kuin hotellihintoihin.

Ja oli juhannus! Ei niin, että uskoisin juhannuksen vaikuttavan hotellien hintoihin Mallorcalla, mutta jouluna ja juhannuksena valitsen mielelläni hiukan tasokkaampia vaihtoehtoja kuin vaikka tavallisena maaliskuun viikonloppuna.

Convent de la Missio, Palma

Huoneemme vanhassa luostarissa oli itse asiassa pieni kaksikerroksinen asunto, jossa makuuhuone oli yläkerrassa ja toimisto/jääkaappi ja kylpyhuone alakerrassa. Tyyli oli skandinaavisen pelkistetty, mutta mukava ja toimiva, ehkä portaita lukuunottamatta, sillä vähän turhankin paljon päädyimme niitä käyttämään, kun aina joku tavara oli väärässä kerroksessa – ihan kuin meillä kotona!
Hotelli on ihan Palman vanhassa keskustassa, kuitenkin rauhallisen kadun varrella.

Convent de la Missio Palma de Mallorca Convent de la Missio Palma de Mallorca

Aamiainen oli maukas, mutta valikoima ehkä hiukan suppea. Ainakin sinä aamuna, kun nukuimme vähän pitempään. Mutta kaikki tarjottava oli todella laadukasta, alkaen itse paistetuista leivästä ja päätyen kuohuviiniin.

Convent de la Missio Palma de Mallorca Convent de la Missio Palma de Mallorca

Las Gaviotas, Playa de Muro

Playa de Muron hotellimme oli yhden korttelin päässä rannalta ja sen välittömässä läheisyydessä oli useita ravintoloita. Olimme varanneet huoneen näköalalla uima-altaalle (itse asiassa hotellissa on kaksi allasaluetta), mutta meidät ”upgradattiin” sviittiin, josta ei ollut oikeastaan näköalaa lainkaan, tai siis oli, takapihalle. Mieluummin olisimme ottaneet sen varaamamme näköalan, mutta emme viitsineet ruveta asiasta väittelemään.

Las Gaviotas Mallorca Las Gaviotas Mallorca Las Gaviotas Mallorca

Hotelli oli uusi ja hieno ja sen tyyli viehätti meitä, mutta henkilökunta ei ollut ihan tehtäviensä tasalla: esimerkiksi huoneemme vaihtumisesta sviittiin eivät viitsineet edes mainita ja kun sitten menin kysymään näköalasta, niin vasta siinä vaiheessa sanoivat, että vaihtoivat sen ”upgradeen”. Fiksu henkilökunta olisi ottanut tällaisesta vaihdosta pisteet kotiin ja saanut tyytyväisen asiakkaan sen sijaan, että jäimme vähän pohtimaan, että miten tässä nyt näin kävi. Huoneemme jäi myös yhtenä päivänä siivoamatta ja jouduimme erikseen sitä pyytämään.

Aamiainen oli isossa hotellissa kertakaikkisen upea ja monipuolinen. Oikeastaan liian monipuolinen, sillä vaikka olimme hotellissa kolme aamua, niin kaikkea ei oikein pystynyt edes kokeilemaan. Tai sitten me vaan viehätyimme liikaa ohukaisista ja kuohuviinistä ja hedelmistä ja …

Las Gaviotas Playa de Muro Las Gaviotas Playa de Muro Las Gaviotas Playa de Muro Las Gaviotas Playa de Muro

Uima-allasalueita oli  kaksi, toinen kaikille ja toinen vaan aikuisille ja jälkimmäisessä ehdin yhtenä iltana uimaankin melkein tunnin kivasti ympyrää soikeassa alkaassa. Altaan jäätyä jo vähän varjoon, ei ollut muita uimareita juurikaan kuntouintiani häiritsemässä!

Muita juttuja Mallorcalta?

Usein olen kustannusyhteenvetoon liittänyt myös linkkiluettelon kaikkiin kohteesta kirjoittamiimme juttuihin, mutta tällä kertaa teen sen vasta viimeisen Mallorca-jutun kohdalla. Tulossa on vielä pari, juttu Michelin-ravintolasta ja pienempiä havaintoja niin Palmasta kuin Playa de Murolta kuvakertomuksen muodossa.

Tässä ensiavuksi linkki avainsanalla Mallorca julkaistuihin juttuihin.

Niin, ja ne matkamuistot, nämä ja pari postikorttia merkkeineen sai tuolla n. 10 eurolla. Kumpikin tarpeettomia, sillä jääkaappimagneetteja Espanjasta meillä oli jo ja emme me tietysti oikeasti olisi tarvinneet uutta suola/pippuripurkkiyhdistelmääkään, mutta molemmat nyt vaan olivat nii..iin söpöjä!

Matkamuistot Mallorca

Join the Conversation

4 Comments

 1. says: Katja

  Luinpas tässä tämän hetkiset kaikki Mallorcan reissutarinat putkeen, en tiedä miten oli tähän asti jäänyt. Mallorca kiinnostaisi itseänikin. Paljon puhutaan lomasaarena, mutta tarjoaa niin paljon muutakin kuin sitä pelkkää rantaa, ja nuita postikorttimaisemia ja tietenkin espanjan kieli on se, mikä itseä houkuttelee tuonne.
  Ehkäpä ensi keväänä…

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Me todella pidimme saaresta, on monipuolinen ja helppo, espanjalaisena. Ja, todella harvinaista kyllä, me kun melkein aina menemme uusiin paikkoihin, niin tänne voisin harkita palaavani vielä joskus vaikka ihan lähivuosina.

 2. says: Suvi

  Pitää varmaan tutustua tarkemmin näihin Mallorcaa koskeviin juttuihin. Meidänkin olisi tarkoitus matkustaa Mallorcaan lähivuosina. Itse asiassa varasimme jo melkein sinne matkan syksyksi, mutta Mallorca jäi nyt niukasti kakkoseksi. Tosi informatiivista, kun jaat hiukan omia kustannuksia!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Suvi kommentistasi! Meilläkin Mallorca oli jäänyt tosi pitkään ”kakkoseksi”, mutta nyt sitten tuntui hyvältä juhannuskohteelta ja ehdottomasti olikin sitä!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *