Keskimääräinen hotellihintamme

matkachat_fea

Juhannuksena Palmassa havahduimme oikeastaan hotellimme hintaan vasta paikan päällä. Päätimme matkastamme Mallorcalle melko myöhään, halusimme hotellin keskustasta ja hotellit olivat jo aika täynnä ja päädyin lopulta 285 e yö maksavaan Convent de la Missioon. Aika kallis. Ei niin, että hotellissa olisi mitään varsinaista vikaa ollut, mutta silti, ei se nyt erityisen ylelliseltäkään tuntunut. Jäin miettimään, että pitäisikö vähän muodostaa itselleen kuvaa siitä, että mitä yleensä hotelleista maksamme, että olisin huomannut tuon hinnan olevan suhteellisen korkea jo vähän ennen laskun maksamista!

Eilen illalla #matkachatin aiheena oli Majoitus.  Kalleimman huoneen hintana taisi keskustelussa vilahtaa jopa 1000 euroa.
(Tämän jutun otsikkokuva on muuten tuosta Tarinoita maailmalta -blogin jutusta, ei omaa ”tuotantoamme”.)

The Cliff Bay Näkymä parvekkeeltamme uima-altaille ja merelle
Näkymä merelle viiden tähden The Cliff Bay -hotellissa huoneemme parvekkeelta Madeiralla

Näiden kahden ”muistutuksen” innoittamana päätin tehdä jonkinlaisen yhteenvedon viime vuosina käyttämiemme hotellien hinnoista. Booking.comin tiedoissamme näytti vielä olevan tallella 26 hotellin tiedot, mukaan lukien muutama vielä ”käyttämätönkin”, mutta eiköhän ne tuollaisina toteudu, joten hyväksyin nekin mukaan.

Tässä kuva hienosta Pivot-taulukosta, josta käy ilmi per maa ja per tähti käyttämämme hotellien vuorokausihinnat:

Hotellit maat ja tähdet

Keskiarvohintamme on siis ollut 141 euroa/yö ja keskiarvotähdet 3,5.
Keskiarvo ilman kolmea kalleinta ja kolmea halvinta oli 131 euroa/yö.
Keskimäärin yövyimme samassa hotellissa 3 yötä, lyhyimmillään 1 yön ja pisimmillään 7 yötä (Madeiralla).

Seven Sea Street Inn Nantucket
Seven Sea Street Inn Nantucket

Kalleimmat hotellitmme ovat olleet (dataa oli vuosilta 2011-2015):

 • Blue Lagoon Clinic Hotel
 • Convent de la Missio
 • Seven Sea Street Inn
 • The Cliff Bay

Blue Lagoonin hotellin hintaan sisältyy myös Blue Lagoonin käyttö. Palman hotelli tuli täten todistettua kalliiksi. Seven Sea Street Inn Nantucketin saarella oli kallis tuon Nantucketin takia. The Cliff Bay taas ylitti keskimääräiset tähdet, sillä ajattelimme, että jos vietämme Madeiralla koko pääsiäisviikon, niin panostetaan hotelliin ja merinäköalaan.

ja halvimmat:

 • Best Western Premier Thracia Hotel Sofiassa
 • Hotel Mediterraneo Palermossa
 • La Salina Lampedusalla
 • La Jabega Fuengirolassa

Näistä voisi päätellä, että Etelä-Euroopassa on edullista, kunhan ei ole suurimmissa kaupungeissa. La Jabega Fuengirolassa oli kyllä sillä rajoilla, ettei majoituksen ankeus olisi meille tuolloin sattuneen sateisen sään lisäksi alkanut masentaa tuolla.

La Jabega Fuengirola
La Jabega Apartementos-hotelli Fuengirolassa

Loppuhuomautuksena vielä, että koska olemme näinä vuosina olleet myös lukuisilla Albatrosin, Arial Travelin, Aventuran,Olympian ja Starlightin järjestämillä kiertomatkoilla, niin tässä yhteenvedossa on siis vain itse varaamamme hotellit muutamaa suoraan hotellilta varattua poikkeusta lukuun ottamatta. Kiertomatkojen hotellit saattavat kyllä nekin keskiarvona päätyä suunnilleen samaan, sillä Arial Travelin matkoilla idässä hotellit ovat olleet melko vaatimattomia ja Olympian hotellit taas lähes järjestään 5 tähden hotelleja, joten keskiarvoksi saattaisi tähtien osalta hyvinkin tulla näistäkin tuo 3.5.

Join the Conversation

16 Comments

 1. says: Jenna

  Hei tällainen tilasto pitäisi tehdä itsekin. Mielenkiintoista! Hauska nähdä, miten suuria eroja on esim. kolmen tähden hotelleissa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Jenna! Pika-analyysilla väittäisin, että isoin ero tulee maasta. Pohjoismaissa on arvokasta, Välimerellä edullista.

 2. says: Jenni / Globe Called Home

  Komppaan minäkin että hyvä idea ja saatan tehdä samanlaisen omaan blogiin!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Jenni! Idea on vapaasti käytettävissä – syntyihän se osittain yhteisen #matkachat’imme innostamana :-)

 3. says: säppä

  Hitsi, ois pitäny pitää kirjaa tämmösistä, ois mielenkiintosta tarkastella näin jälkikäteen. Ensi reissusta lähtien sitten :D Kiva postaus!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi säppä. Jos olet varannut hotelleja Booking.comin kautta, niin siellä on ehkä tietojasi taaksepäinkin. Ehkä Hotels.comissakin, mutta itse olen käyttänyt vain tuota Booking.comia – helpompaa, kun ei tarvitse askarrella monen palvelun kanssa.

 4. Komppaan edellisiä: kiinnostavaa dataa! Minultakin löytyisi luultavasti monilta vuosilta hinnat eri majapaikoista, kun tuppaan säästelemään vanhoja matkavaraussähköposteja, ja muutenkin olen aina merkkaillut kaikenlaisia summia ylös. :) Erityisesti maailmanympärimatkan yhteydessä kiinnosti laskea tosi tarkkaan kaikki kulut (ei pelkästään majoitukset) ja niistä olen tekemässäkin postausta. Voi olla, että toteutan lisäksi jossain vaiheessa tällaisen vastaavan postauksen käyttämistämme majapaikoista noin yleisemminkin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Jenni!
   Jään mielenkiinnolla odottamaan majoitusaiheista juttuasi.

 5. Ihailtavan säntillistä dokumentointia! Minä saan töissä exceleistä jo tarpeekseni, joten ei ole tullut niitä vapaa-ajalla pahemmin harrastettua, vaikka ne näissä asioissa mielenkiintoisia olisivatkin. Meillä kalleimmat yöt ovat tainneet olla uudenvuodenaatot New Yorkissa ja Riossa. Niistä sai pulittaa monta sataa euroa. Halvimmat ovat sitten olleet joitain kymppejä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Elina!
   Ja jotta en nyt saisi ansiotonta arvonnousua dokumentoinnista, niin tietojen tallentamisen teki siis Booking.com, en minä :-) Niiden tiputtaminen exceliin ja vääntäminen pivot-taulukoksi olikin sitten jo jokseenkin peanuts-homma.

 6. says: Pirkko

  Kiitos Sanna! Islannin vetää kalliiksi tuo Blue Lagoon Clinic -hotelli. Ja siis tosiaan, otin kaiken mitä Booking.comista löytyi, eli tuo Islanti ja Grönlanti toteutuvat vasta runsaan viikon päästä, mutta toivotaan että toteutuvat suunnitellusti.

 7. says: sarrrri

  Kaikenlaisten tilastojen ja taulukkojen suurena fanina tykkäsin tästä ideasta! Mä tosin tykkään askarrella kaikenlaiset excelit itse värikoodeineen ja automaattisine laskukaavoineen, joten olen kai vielä astetta hullumpi…. ;D

 8. Mielenkiintoinen taulukko! Omaan blogiin ei varmasti tule tehtyä vastaavaa, mutta joku hotellihintoja (vaikkapa edelliseltä Usan road tripiltä, kun majoituksia oli yhteensä 12) käsittelevä juttu olis kiva :)

  1. Kiitos Heidi kommentistasi! Ehkä jonain päivänä pääsen lukemaan yhteenvetoasi USA:n matkanne majoituksista. USA:aa tuossa meidän yhteenvedossamme oli vähän, sillä mm. viime keväinen 15 vrk:n matkamme Länsirannikolla oli ostettu pakettina ja hotellit (monelta osin motellit) olivat vain osa sitä kokonaishintaa.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *