Original Sokos Hotel Seurahuone

Kotimme Turussa sijaitsi Original Sokos Hotel Seurahuoneen 7. kerroksessa.
Hotelli oli meille entuudestaan tuttu, olemmehan viimeisen kymmenen vuoden aikana yöpyneet Turussa yksittäisiä öitä hotellissa vähintään kerran vuodessa.

Turun hotelleja
Ystävällinen vastaanottovirkailija piirsi meille karttaan reitin teatterille :-)

Melkein aina valitsemme hotellin hyvän tarjouksen perusteella ja S-korttilaisille parhaan hinnan saa useimmiten jostain Sokos-hotellista, tästä tai City Börsistä, jossa olimme viime syksynä viimeksi useammankin yön.
Aikaisemmin, kun kummilapsemme olivat vielä innoissaan mahdollisuudesta päästä kanssamme yhdeksi yöksi hotelliin päädyimme joskus myös Hamburger Börsiin sen uima-altaan takia tai Marina Palaceen ennen sen remonttia, aikana jolloin sen katolla sijainnut upea uima-allas oli vielä hotellivieraiden käytössä. Plaza tapaa olla Sokos-hotelleja kalliimmpi vaihtoehto ja Julian sijainti ei ole ollut meille oikein mieluisa, vaikka sitäkin olemme joskus käyttäneet. Park Hotel sai meiltä tuomion yhden kokeilukerran jälkeen: eivät tuntuneet lapsia sinne haluavan ja Seaport on sittenkin vähän kaukana keskustasta.

Original Sokos Hotel Seurahuone Turku

Mutta takaisin Seurahuoneelle. Superior-huoneemme oli tilava ja hotellin tyylin mukaisesti se huokui tietynlaista vanhaa arvokkuutta. Näköala Eskelinkadulle, Kelan ja VPK:n talojen väliin ei ehkä ole kaupungin upein, mutta entiselle turkulaiselle kotoisa ja kuitenkin avoin Samppalinnanmäen tuulimyllylle asti. Samoin hotellin vieressä oleva vanha Postin talo jotenkin nyt vaan kuuluu maisemaan.

Original Sokos Hotel Seurahuone Turku

Original Sokos Hotel Seurahuone Turku

Huonetta ei ehkä voi luonnehtia ylelliseksi, mutta kaikki tarvittava löytyy ja kaikki toimi kuten pitääkin. Kuten melkein aina lyhyemmillä ja pitemmillä matkoillamme emme kuitenkaan hotellihuonetta kovin paljoa kuluta, joten miksi sen pitäisi olla erityisen upea: nopea, ystävällinen ja tehokas vastaanotto, huoneessa hyvät sängyt, toimiva kylpyhuone, jääkaappi, mielellään vedenkeitin ja maukas aamiainen, siinä se on!

Original Sokos Hotel Seurahuone Turku

 

Nuo kuvassa olevat Dermosil-sarjan näytteet shampoosta, hoitoaineesta, suihkugeelistä ja kosteusvoiteesta olivat vaihtoehto amme/suihkutilojen seinätelineiden vastaaville tuotteille, mutta sikäli kivat, että niitä saattoi halutessaan kokeilla ja sitten tilata vaikka itselleen kotiin.

Aamiaiselle neuvottiin menemään viikonloppuisin ennen viimeistä tuntia, joka kuulemma on ruuhkaisin, ja se sopi meille hyvin.  Palvelu pelasi ja ainakaan pari tuntia ennen aamiaisen loppumista ei vielä ruuasta ollut pulaa.

Original Sokos Hotel Seurahuone Turku

Aamiainen yllätti erityisesti leivän ja leivonnaisten osalta positiivisesti.
Vastapaistetut, vielä kuumat croissantit olivat aivan liian houkuttelevia terveellisempien vaihtoehtojen rinnalla ja paikallisena erikoisuutena tarjolla olleet Tannisen piparkakut olivat hauska lisä, asiaankuuluvine homejuustoineen!

Original Sokos Hotel Seurahuone TurkuOriginal Sokos Hotel Seurahuone TurkuOriginal Sokos Hotel Seurahuone Turku

Hotellin aamuun liittyen pieni maininta hotellin heikkoudesta: pieni neljän hengen hissi ruuhkautuu helposti eikä todellakaan suostu ottamaan kyytiinsä kuin 325 kiloa, joten liian kiire ei saa olla.

Aamiaista edeltävänä iltana tapasimme suvun nuorisoa tarjoamalla heille illallisen hotellin Sevilla & Co -ravintolassa. Kriittiset, Turun ravintoloissa paljon käyvät, nuoret vieraamme arvioivat ruokaa hyväksi, mutta hiukan arvokkaaksi. Ja seurueen nuoret miehet olisivat ihan nuorinta, 1½ -vuotiasta, lukuunottamatta toivoneet annosten olevan hiukan isompia, mutta jälkiruuilla mahdollinen vaje tuli kyllä paikattua.

Original Sokos Hotel Seurahuone Turku

Tällä kertaa päädyimme Seurahuoneelle toteuttaessamme yhteistyössä Sokos-hotellien kanssa teatteriretken Turkuun katsomaan Onnen Päivät -musikaalia Samppalinnan kesäteatterissa. Hotelli hoiti puolestamme sujuvasti myös asioiden sopimisen teatterin kanssa, kuuluvathan teatteribreikit heidän normaaliin tarjontaansa.
Saimme myös kivasti ennakkotietoa niin kaupungista kuin teatterista ja jopa suosituksia tulevaan syksyyn. Åbo Svenska Teaternin Myrskyluodon Maija -toteutus houkuttelee – ehkä palaammekin taas syksyllä Turkuun toiselle teatterimatkalle!

Stormskärs Maja

 

 

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *