Maailman upeimmat uima-altaat

Uima-altaat jutut

Maailmanmatkaajat ja matkabloggaajat pitävät listoista.

Iso uima-allas!
Biltmore, Miami

Ihastuttuani pikaisesti Miamissa käydessämme Biltmore -hotellin mahtavaan uima-altaaseen, suurimpaan minkä minä olen koskaan onnistunut näkemään, olen muutamaan otteeseen klikkaillut auki vastaan tulleita listoja maailman upeimmista uima-altaista. Oikeasti maailman suurin uima-allas lienee Chilessä sijaitseva San Alfonso del Mar, mutta sitä en ole nähnyt, vaikka Valparaisossa onkin tullut käytyä.

Maailman suurin uima-allas
San Alfonso del Mar, Valparaiso

Mutta siis, niihin listoihin palatakseni: Handluggage Only -blogi listasi jokin aika sitten nämä 18 ja Rantapallosta löytyvät nämä 10 mainitsemisen arvoista.

Kumpikin ylläolevista listoista mainitsee myös Marina Bay Sands -hotellin uima-altaan hotellin katolla. Viime syksynä meillä oli päivä aikaa Singaporessa ja selvitinkin hiukan mahdollisuutta päästä tuonne, mutta koska se on vaan hotellivieraille, niin olisi pitänyt maksaa huoneesta, jota emme tarvinneet, sillä olimme kaupungissa vain päivän, joten jätimme väliin, uimisen, vaikka Marina Bay Sands -hotellin kattoterassilla kävimmekin. Uima-allas näytti pieneltä ja ruuhkaiselta – vai meneeköhän tämä kommentti vaan kateuden piikkiin …

Marina Bay Sands
Marina Bay Sands, Singapore

Handluggage Only mainitsee myös Blue Lagoonin, jonne onkin tarkoitus tutustua huomeniltana: matkalla Grönlantiin on aikataulusyistä pakollinen välilasku Reykjavikissa ja menomatkalla majoitummekin Blue Lagoon Clinic -hotelliin, eli vietämme tuon altaan laidalla koko sen ajan, mitä tällä kertaa Islannissa olemme.

Blue Lagoon
Blue Lagoon, Reykjavik (Flickr: Chris)

Blue Lagooniin olemme tutustuneet hiukan etukäteen suomalaisten matkabloggaajien sieltä kirjoittamien juttujen avulla:

Mutta vaikkakin tuossa on varmasti oma viehätyksensä, niin kokemuksena Devil’s Poolia Victorian putousten yläpuolella on varmasti aika vaikea minkään uima-altaan enää koskaan ylittää – jos emme sitten päädy vielä joskus Antarktikselle, kuten maailmanmatkaajaystävämme Arto ja Sandra. Arton blogin juttu Antarctic Bathing kertoo ja näyttää miten myös Etelämantereella voi uida ulkouima-altaassa!

Devil's Pool
Devil’s Pool, Victoria Falls (Sambia)

(Biltmoren ja San Alfonson kuvat ovat hotellien sivuilta, Blue Lagoon Flickrin vapaasti käytettävissä olevista kuvista ja loput omiamme.)

Tags from the story
, , , ,
Join the Conversation

18 Comments

 1. says: Pirkko

  Kiitos kommentistasi Laura! Lisäsinkin nyt sitten vielä juttuun kuvatekstit, vaikka usein ne jätän väliin, jos teksti ja kuvat liittyvät sen verran hyvin toisiinsa, että asia selviää jo siitäkin. Mutta tässä tosiaan kun samassa kappaleessa on niin Devil’s Pool kuin Antarktista, niin selkeyden vuoksi kuvateksti onkin varmaan tarpeen.

  Eli, kyllä, tämä on Devil’s Poolilta, jonne pääsee siis Sambian puolelta putouksia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lena! Mua harmittaa nyt erityisesti tuo Valparaiso. Käytiin siellä vielä Olympian opastamana, niin olisi voinut toivoa, että opas olisi meidät siellä käyttänyt tai edes vinkannut siitä. Voisikohan vielä, 5 vuotta matkan jälkeen, valittaa ja vaatia uutta matkaa asian paikkaamiseksi? :-)

 2. says: Marikaw

  Jos meen joskus Singaporeen niin oon päättänyt että ollaan yksi yö Marina Bay Sandsissa juuri poolin takia. :D Ei taida tulla halvaks.

  Kiitti linkkauksesta, toivottavasti postaus auttoi. :) Ihanaa Blue Lagoon kokemusta ja Grönlannista odotellaan juttuja!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marika, sekä kommentista että vinkistä tuosta jutustasi aikaisemmin. Eiköhän meillä jo ainakin jonkinlainen käsitys paikasta ole – ja kun kaikki lähteet muistuttavat tuosta hoitoaineesta, niin ehkä senkin sitten jo muistaa!

   Tuosta Marina Bay Sandista, kun emme tarvinneet puoliltaöin Suomeen lähtevän lennon takia hotellia lainkaan Singaporessa, niin hotellihuone pelkästä päivävierailusta tuntui liian arvokkaalta, mutta jos kuitenkin tarvitsee hotellihuoneen, niin sittenhän tuo maksaa vaan pienen :-) lisähinnan, jonka voi ajatella uima-altaan pääsylippuna!

 3. Huikea tuo Devil´s pool. Eikö hirvittänyt? Tuosta mahtoi olla aikamoinen pudotus alaspäin. Mielenkiinnolla jään odottamaan teidän Grönlannin-juttuja. Sama haave meillä jossain vaiheessa. :-)

  Ihanaa seikkailua!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Sanna! Juu, huikea oli, ja reunan yli saattoi katsoa alas koko putouksen korkeudelta, mutta altaassa oli kyllä turvaköysiä (tai -vaijereita) vedenpinnan alla siellä liikkumisen helpottamiseksi.

 4. says: Timo

  Hyvä artikkeli! Singaporen ja Islannin ollaan bongattu ihan samoin, Sambia toivottavasti ens keväänä – katotaan. Aruballa meidän hotellissa oli sellainen endless-pool, muutaman hienon kuvan sai, mutta muuten aika tavallinen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista Timo! Meillä muista altaista, jotka ovat jääneet mieleen, on mm. Intian Trident Gurgaonin graafisen kaunis allasalue: rauhan tyyssija kaoottisen Delhin lähistöllä ja endless- (tai infinity-)pool Moorealla, Tahitilla, mutta ehkei kumpikaan kuitenkaan ihan maailmanluokassa ”nähtävyys”.

  2. says: Timo

   Aa… Olikin tuo infinity-sana se mitä noista käytettiin. Noh, aika lähelle endlesskin osui. :-)

   Tahitista tuli mieleen tsekata teidän listan se alue. Ollaan nimittäin ens vuotta pohtiessa katsottu jotain tuolta tienoilta ja mietitty vaihtoehtoina Tahitin suuntaa vs Fidzin suuntaa. Molempia ei varmaan mahdu, mutta tuo Bora Boran kalleus on ainakin hyvä tieto. Aikaa on tarkoitus viettää hiukan enemmän, ehkä 2vkoa, joten se edukas olo on kans tärkeää.

  3. Me olimme Moorealla muutaman paivan, mutta hintatasosta on valitettavan vahan tietoa vs. muut saaret, kun olimme pakettimatkalla maailman ympari. Papeeteen, kaupunkiin, riittaa muutama tunti.

 5. Upeita! Mutta noista kuvista… jäi kiinnostamaan, mitä ovat ”Flickrin vapaasti käytettävät”, joten hain tuon kuvan Flickristä: https://www.flickr.com/photos/scuba_beer/34353230/ …ja eihän tuo ole suinkaan vapaasti käytettävä siinä mielessä, että kaikki oikeudet olisi luovutettu pois (= public domain), vaan Creative Commons eli käytettävä tietyin ehdoin. Tuossa kuvassa ehdot ovat:
  * Share Alike = ei saa muokata kuvaa, ja se tärkeämpi:
  * Attribution, eli kertomalla kuvan yhteydessä kuka sen on ottanut, mieluusti linkin kanssa.
  (Nämä ehdot näkyvät pieninä ikoneina kuvan alla oikealla, ja ne saa vielä esille klikkaamalla linkkiä ”Some rights reserved”)

  Tuo Attribution on suurin syy monelle jakaa kuvansa CC:nä, joten ehdottomasti linkkiä peliin näitä kuvia käytettäessä! Itse olen Flickrin CC-kuvia käyttäessä linkannut itse kuvan kuvan sivulle (kuten siinä koodissa on jo tehty, jota Flickr tarjoaa) ja sitten vielä erikseen maininnut kuvaajan, jonka profiilisivulle (tai kotisivulle, jos löytyy) olen linkannut.

  Tiedän, ettet varmastikaan ole tahallasi jättänyt linkkaamatta (toisin kuin jotkut bloggaajat, jotka varmaan haluaisivat uskotella lukijoille, että kuvat ovat omia), joten ihan tällainen ystävällinen neuvo miten järjestelmä toimii!

  1. says: Pirkko

   Kiitos muistutuksesta Jenni! Usko tai älä, mutta tämä oli minulla vielä alkupäässä juttua koostaessani mielessä, mutta sitten loppumetreillä unohtui tuo, että yhteen kuvaan piti linkata tuo Chris. Korjattu nyt!

 6. Huh, tuo Devil’s Pool näyttää pelottavalle :D Mutta upea kuva ja varmasti allaskin! Minäkin haluaisin Marina Bay Sandsiin uiskentelemaan, se on ehdottomasti seuraavan Singaporen reissun listalla. Vielä pitäisi vaan saada se seuraava reissu hommattua…

 7. Marina Bay Sandsin Infinity Pool oli jokaisen pennin arvoinen kokemus. Ehdottomasti upein uima-allas jossa minä olen polskinut!

  Eikä siellä ainakaan meidän vierailun aikana ollut kummemmin ruuhkaa. Tilaa oli kaikille, sillä altaalle pääsee tosiaan vain hotellin asiakkaat. Me yritimme ensimmäisellä Singaporen reissulla tehdä kaikkemme, että olisimme päässeet sinne uimaan, mutta vaikka kuinka anelimme, pysyi hotelli tiukkana: vain hotellissa yöpyville.

  Kerran elämässä -kokemus aivan ehdottomasti! Tässä vielä linkki postaukseen, jossa kuvia ja mietteitä Infinity Poolista viime lokakuulta: https://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2015/01/25/marina-bay-sands-hotellin-infinity-pool/

  1. Kiitos kommentistasi Huli – taytyypa kayda tsekkaamassa juttusi tuolta. Meille ”sopi” hyvin, etta allas vaikutti ruuhkaiselta, kun emme sinne paasseet ;-) mutta mukavaa, etta teidan kokemuksenne oli hyva!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *