Last stop: Singapore

MBS Skypark feature

Paluumatkamme kulki reittiä Brunei – Singapore – Helsinki – 12 tunnin vaihtoajalla Singaporessa. Olimme etukäteen selvitelleet, että Singapore Changin transit -alueelta olisi ollut tarjolla ilmaisia (!) kaupunkikierroksia, mutta sellaiselle emme sitten päässeet, sillä Royal Bruneilla ei ollut yhteistyösopimusta Finnairin kanssa ja jouduimme siis ottamaan matkalaukkumme ulos Singaporessa. Ja hiukan huonosti valmistautuneina rehjusimme sitten Singaporen lentokenttää hiukan edestakaisin, kun lento Bruneista saapui terminaaliin 2 ja Finnair lähti terminaalista 1 ja ajattelimme, että laukut on parasta viedä valmiiksi säilöön terminaaliin 1. Eli Skytrainillä T2:lta T1:lle ja Left Luggageen. Sen jälkeen suunnitelmana oli hankkiutua kaupunkiin ja valitsemamme kohde oli Marina Bay Sands -hotelli ja sen ympäristö, jonne pääsisimme Changilta metrolla. Mutta metro lähtikin T2:sta, joten ei kun ensin takaisin T2:lle – matkalaukut olisi siis sittenkin ollut viisaampaa jättää tänne ja aikaa Singaporellekin olisi jäänyt varmaan melkein tunti enemmän!

Marina Bay Sands Singapore

Marina Bay Sandsin Skyparkin valitsimme kohteeksemme, sillä kyseinen alue edusti uutta Singaporea. Vanhempaan Singaporeen, mm. Raffles -hotelliin ja Sentosan saareen tutustuimme jo edellisellä vierailullamme. Hotellin katolla olevaa huikeaa infinity pool -tyyppistä uima-allasta emme päässeet ihailemaan ilman, että olisimme ottaneet hotellista huoneen, mutta Skypark-tasolta pääsimme sitä hiukan kauempaa kuitenkin ihmettelemään. Samalla näimme ympäristöä, Gardens by the Bay -puutarha-alueen ”puineen”, kelluvan näyttämön/jalkapallokentän ja Singapore Flyer -maailmanpyörän. Hotelliin liittyvä huomio muuten: alkuiltapäivästä ainakin sisääntsekkausjonot näyttivät olevan todella pitkiä – jotenkin, jos tulisin hienoksi mieltämääni hotelliin, en todellakaan toivoisi päätyväni ensin viidenkymmenen hengen jonoon saadakseni huoneeni!

Marina Bay Sands Singapore Marina Bay Sands Singapore Singapore Flyer Gardens by the Bay Singapore

Alueella on myös iso, uusi, ostoskeskus normaaleine (?) venetsialaisine kanavineen, mutta suurimman vaikutuksen meihin teki lahden rannalla ollut iso Louis Vuittonin myymälä, jonne pääsi niin rannalta kuin ostoskeskuksesta veden alta. Liiketila oli iso ja tila oli käytetty väljästi ja aistikkaasti, eli taitaa kauppa käydä Singaporessa Louis Vuittonilla. Yksi aasialainen asiakas jopa polvistui kuvan ottamista varten Louis Vuitton -laukkunsa kanssa Louis Vuitton -tekstin eteen!

The Shoppes mall Singapore Louis Vuitton The Shoppes Singapore Louis Vuitton The Shoppes Singapore

Louis Vuitton The Shoppes Singapore Louis Vuitton The Shoppes Singapore

Iltapäiväretkeltä palasimme sitten suhteellisen hyvissä ajoin lentokentälle, rehjusimme Skytrainillä taas kerran T2:sta T1:een ja pääsimme takaisin transit -alueellekin lähes saman tien, sillä Finnair tarjosi Early Check-in -mahdollisuuden jo (ainakin) neljä tuntia ennen lennon lähtöä puoliltaöin.

Singaporesta ovat muuten muutkin matkablogit kirjoittaneet näinä viikkoina – ainakin Lapsiperheen matkat (juuri Gardens by the Bay -alueesta) ja Unelmatrippi, joka muutenkin on viime viikkoina liikkunut melko samalla reitillä kuin me – ja kumpikin näistä vietti/viettää kaupungissa enemmänkin aikaa kuin me tällä kertaa,  joten lisää vinkkejä Singaporeen kannattaa katsoa vaikka näistä!

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *