Bloggaajan talous

Taloustaito-lehti 2015/09

Taloustaito-lehtiVeronmaksajien Taloustaito-lehden syyskuun numerossa oli juttu muutamasta bloggaajasta ja bloggaajien verotuksesta silloin kun bloggaaja saa jutuistaan rahapalkkion tai tavaroita tai palveluita vastineeksi blogijutusta.

Jutussa 3 x Bloggaajan talous on paitsi veroasiantuntijan tekstiä esimerkkeinä Pupulandia -lifestyle -blogi, Liemessä -ruokablogi ja Meriharakka.net -matkablogina.
Ehkä näille eri blogityypeille hyvinkin nykytilannetta kuvaten lifestyle -esimerkki on bloggaajasta, joka kirjoittaa työkseen A-lehtien Lily-portaalissa ja ruokablogin pitäjä perusti yrityksen, jonka pyörittämän Blogiringin alla on yli 100 bloggaajaa, siinä missä me bloggaamme lähes puhtaasti harrastuksena – rakkaudesta matkailuun ja kirjoittamiseen.

Veronmaksajat -yhdistyksen jäsenet (tai lehden irtonumerona ostaneet) voivat lukea koko jutun lehdestä, mutta nyt kun lehden ilmestymisestä on jo kulunut hetki, on osa jutusta, myös Meriharakan osuus, luettavissa yhdistyksen nettisivuilla.

Taloustaito2

P.S. Sen verran yhteistyöpostausta tässä jutussa on, että myimme Taloustaito-lehdelle lehti- ja nettijutun kuvituksessa käytetyt kuvat, eli hiukan verotettavaa tuloa meillekin tästä harrastuksestamme ajoittain kertyy.

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Ansku BCN

    Mä oon paljon miettinyt näitä verotusjuttuja, että mitenhän ne mun kohdalla menisivät. Minä kun kirjoitan suomeksi Espanjassa, ja olen asunut vuosikausia Suomen ulkopuolella. Olen kieltäytynyt parista suomalaisesta yhteistyöjutusta osittain siitä syystä, että en uskalla sotkeentua mihinkään ikävyyksiin ja paperisotiin (toki isoin syy on ollut se, että aihe ei ole mennyt blogini aiheen kanssa yksiin). PItäisi kai ottaa selvää ihan tosissaan… :)

  2. says: Pirkko

    Kiitos Ansku! Vähän hankalia kysymyksiä nämä ovat – ja helposti ollaan harmaalla alueella. Ja voin kuvitella, että ovat vielä asteen verran hankalampia kun kuvioon tulee mukaan kaksi maata. London and beyond -blogin Lena voisi osata tarvittaessa neuvoa Sinua, sillä hänhän on myös enimmäkseen ulkomailla.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.