Diners-kortilla loungeihin

Istanbul Lounge

Päivitys 1.6.2019: Diners-kortti ei enää ole tarjolla Suomessa. Lounge-kortiksi tutkimme seuraavaksi Priority Pass -vaihtoehtoa.

Äskettäin tekemällä Iranin matkallamme, joulukuulle suunnitellulla Afrikan reissulle ja vaikkapa maaliskuisella Kazakstanin ja Kirgiisian matkallamme on yhteinen nimittäjä: ruuhkainen Istanbulin Atatürkin lentokenttä.

Turkish Airlinesilla menee lujaa ja matkustajia on paljon, onhan kenttä Euroopan neljänneksi vilkkain, Heathrown, Charles de Gaullen ja Frankfurtin jälkeen.

Kun loppukesästä selvisi, että vierailemme kentällä jo tänä syksynä neljästi, aloin tutkia mahdollisuuksia käyttää kentän loungeja. Etenkin kun kentän kahvilatkin tapaavat olla täynnä eikä niissä ole liiemmälti ilmaisia nettiyhteyksiäkään tarjolla (ainoa tietämämme on Starbuckissa ja sekin vaatii asiakkuuden, ja siis jonottamisen).

Istanbul lounge

Loungeihin pääsee tietysti ostamalla businessluokan lipun, mitä emme lyhyehköillä päivälennoilla ainakaan tee. Ja tosi harvoin muutenkaan, sillä vaikka matkailumme ei ihan rahasta olekaan kiinni, niin mieluummin matkustamme samalla rahalla enemmän kuin maksamme maltaita muutaman tunnin lisämukavuudesta.
Mutta loungeihin pääsee myös ostamalla erityisen loungepassin tai Diners-luottokortilla.

tarjoilupisteitä

Selvittelin hiukan näitä vaihtoehtoja ja tulin siihen tulokseen, että Diners on edullisin ja meille riittävä vaihtoehto. Kortin vuosimaksu oli jonkinlaisessa tarjouksessa 25 euroa (normaalisti 50 euroa) ja loungeen pääsyy maksaa meiltä kahdelta 19 + 24 euroa. Näin teoriassa, käytännössä meiltä veloitettiin Iraniin mennessämme vain tuo 24 euroa.
Toki sekin on rahaa, mutta ei nyt ehkä kuitenkaan kohtuuttomasti juomista, pikkuruuasta ja netistä. Ja rauhallisesta ja viihtyisästä miljööstä.

Diners-kortilla pääsee maailman lentokentillä tiettyihin loungeihin, Atatürkin kentällä Food Courtin alla olevaan Prime Class CIP Loungeen. Ei ehkä kentän loistokkain lounge, mutta ainakin meille se tarjosi ihan riittävän valikoiman pientä suolaista ja pientä makeaa ja juomia, alkoholilla ja ilman. Ja netti toimi moitteettomasti. Sen kummempia elämyksiä emme kaivanneet ja loungessa oli hyvin tilaa ja hyvin rauhallista.

loungetunnelmia

Valitsemalla Finnair Plus Diners Club -kortin saa kortilla tehdyistä ostoksista myös Finnairin pisteet. Kovin paljoa emme kuitenkaan korttia maksukorttina käytä, sillä sitä ei hyväksytä ihan niin laajasti kuin MasterCardia tai Visaa.

Vasta Iranista palattuamme satuin lukemaan 12hrs -blogin jutun Turkish Airlinesin loungesta samaisella Atatürkin kentällä:  tuo nyttemmin jo kahteen kerrokseen levittäytyvä lounge, jonne mahtuu jopa 1000 vierasta, oli mitä mainioin paikka viettää aikaa ja ainakin tuon jutun mukaan kyseiseen loungeen pääsee jos lentää Turkish Airlinesilla hintaan 50 TL (15 euroa). Ehkä käymmekin joulukuussa testaamassa tämänkin!

Teheraniin

Tällainen, edullinen lounge-kokemus Istanbulissa. Onko Sinulla kokemuksia Istanbulin loungeista turistiluokan lipulla matkustettaessa? Tai hyviä vinkkejä muille kentille?

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

58 Comments

 1. says: Satu N. / Satuelämää

  Hei!
  Minun oli ihan pakko tulla katsomaan blogiasi, kun olit liittynyt tänne 40+ Blogit-portaaliin. Tervetuloa vaan joukkoon kirjavaan!!! Sinulla on mielenkiintoisen oloinen blogi ja taatusti erilainen kuin meikäläisen ”hömpän hömppä”-lifestyle-blogini…pitäisiköhän vaihtaa blogini nimi? Hauskaa viikonloppua sinulle!
  Toivoopi, Satu (Satuelämää blogin takaa)

 2. says: Pirkko

  Kiitos kommentistasi Satu! Me pyrimme olemaan vähän ehkä tylsänkin asiallisia ja jakamaan tietoa kohteista ja muusta asioista matkan varrelta, mutta tokihan maailmassa kevyempiäkin juttuja, jopa ”hömppää” tarvitaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Kieltämättä jutussani nuo muut vaihtoehdot tuli ohitettua ehkä turhankin sujuvasti, sillä tsekkasin, toki, myös tätä vaihtoehtoa, mutta tuo Diners oli edullisin ja tuntui sitten meidän suht harvoihin lounge-tarpeisiimme riittävältä.

  2. Itsellä oli ennen Dinersin kortti juuri näiden loungejen takia, mutta lopetin sen niin kuin moni muukin kommentoija juuri tuon maksullisuudeksi muuttumisen takia. Itsellä on Priority Pass käytössä, ja se on toiminut itsellä ihan hyvin. Nämä ei lentolippujen lounget on sellaisia, että jokaisen tosiaan kannattaa katsoa itselleen paras kortti kokonaisuuden kannalta. Jollekin se on Diners Club, toiselle Priority Pass ja kolmannelle joku muu.

   Aika usein näissä maksu- ja luottokorttien loungeissa ei ruoka ole kovin ihmeellistä, mutta poikkeuksia toki on. Jos haluaa ilmaisen wifin ja nauttia pari lasia punaviiniä, niin siihen nämä on kyllä hyviä. Tietysti esim. mannertenvälisillä lennoilla huippua on se, että jos vaihto on yön yli lennon jälkeen jossakin päin maailmaa missä loungessa on suihku, niin käytän sen mahdollisuuden takuuvarmasti :-)

  3. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Tuolla Istanbulissa käyttämässämme loungessa olisi suihkut ollut, mutta 3+3 tuntia lennoilla emme sitä tällä kertaa kokeneet tarvitsevamme :-)

 3. says: Annemaria/Samppanjaa muovimukista

  Taitaa vähän olla niin, että tuon Dinersin kortin ainut järkevä etu on juuri tuo loungeihin pääsy, jos matkustaa paljon. Maksukorttina se on aika heikko, sillä oman kokemukseni perusteella se ei käynyt oikein missään. Siksi lopetin kortin, mutta nyt jäi vähän harmittamaan, etten oikein osannut miettiä tuota lounge-etua tarkemmin. Tosin jos oikein muistan, taisi olla siinäkin aika paljon heikennyksiä, jos oli vain se pertsakortti.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! En tosiaan suosittelisi tuota Dinersia ainakaan ainoana maksukorttina, eli mekin hankimme sen vain tuo Lounge-edun takia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Venla! Tosin saattaa olla, että pahimmillaan tuohon olisi ollut joku rajoite, että kauanko loungessa saa kertamaksulla olla, eli en osaa varmaksi sanoa, olisiko koko 16 tuntisesi vierähtänyt siellä mukavasti.

 4. says: Ansku BCN

  Juuri juteltiin miehen kanssa, että emme kumpikaan ole koskaan olleet missään loungessa! Ei ole koskaan oikeastaan edes käynyt mielessä, ei edes työmatkoilla, vaikka etenkin miehellä kertyy kiitettävä määrä lentomaileja vuodessa. Toisaalta meidän reissut ovat yleensä aina Euroopan sisäisiä ja suoria eli senkään takia ei ole ollut tarvetta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Ansku!
   Suorilla lennoilla mekään emme ole loungen ideaa ymmärtäneet. Helsingistä lähtiessämme lähdemme kentälle sen verran myöhään, että yhden kahvin tai kuohuviinin juominen loungessa tuntuu ehdottoman turhalta, etenkin kuin se on juuri se meidän puskuriaika kentällä: jos ei ole ruuhkia tiellä tai tarkastuksissa, niin jää hetki ylimääräistä, jos on, niin sitten mennäänkin jo suoraan portille.

 5. says: Stacy

  Kuulostaa todella kohtuulliselta! Minulla lentokenttien lounget ovat testaamatta. En ole yleensä viettänyt lentokentillä pitkiä aikoja, poislukien Helsinki-Vantaa kerran.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Emme mekään lyhyen oleskelun aikana maksaisi loungesta, emmekä varmaan viitsisi sitä etsiä edes, vaikka olisimme business-luokan lipulla liikkeellä, mutta pitemmällä vaihtoajalla välilaskun aikana lounge on kyllä kiva levähdyspaikka.

 6. says: Rosita

  Kommentoinkin jo tuolla Facen puolella, mutta että siis mielenkiintoista, jos TUrkish Airlinesilla lentävät pääsee tuollaiseen MahtiLoungeen vaan 15 eurolla!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi (tännekin). Valitettavasti tulimme tuon lukeneeksi vasta matkamme jälkeen, mutta täytynee tosiaan joulukuussa käydä tsekkaamassa tuokin vaihtoehto. Tosin 1000 henkeä vetävä lounge voi jo olla turhankin iso ja sen myötä ehkä pientä levottomampi.

 7. Kiitos tästä postauksesta! Lennämme Bangkokiin Turkish Airlinesillä Atatürkin kautta ja haaveilen loungesta ainakin paluumatkalla, joten oli mielenkiintoista lukea tätä. Jos loungeen pääseminen maksaa vain 15 euroa, niin pakkohan sitä on sitten kokeilla! :)

 8. says: Pirkko

  Kiitos kommentistasi Terhi! Jos käytte testaamassa sisäänpääsyä, niin laita tosi mielellään siitä kommenttia tänne tai muuten viestiä, että saisimme tämän kansainvälisestä blogista nappaamani vihjeen testattua.

 9. Itselläni oli Diners kortti, jota joskus lounge käyntiin – mutta ehtojen muuttuessa muutama vuosi sitten leikkasin kortin. En ole sitä enää kokenut tarpeelliseksi, koska vuosimaksut plus loungelisä eivät olleet enää omalla kohdalla kannattavia, koska yleensä pyrin ottamaan mahdollisimman lyhyen vaihtoajan kentällä ja tarvittaessa sitten maksaa omalla rahalla loungeen pääsy (jokaiseen lähes jokaiseen pääsee rahalla sisään). Ja joskus tosiaan lentoyhtiö voi tarjota hieman halvempaa pääsyä loungeen, josko ko. kenttä on lentoyhtön kotikenttä.

  Helsingin kenttä on mukava jo itsessään (vaikkakin ihan älyttömän kallis), että vietän mielestäni ne vähäiset ajat sillä loungen ulkopuolella kahvilassa ihmisiä seuraten tai kirjoja lukien. Loungessa on tuntuu välillä olevan hieman ”pysähtynyt” fiilis – tai ehkäpä se on juurikin sen tarkoitus.

  Pahin kokemukseni loungesta on ollut Delhissä, missä vaihdoin keskellä yötä konetta vaihtoajan ollessa 8 tuntia. Kotimaan terminaalin lounget olivat aivan hirveitä – en suosittele.

  1. says: Pirkko

   Helsingissä emme mekään ole loungeja kaivanneet, vaikka johonkin niistä rahalla kai pääsisikin. Tuon Istanbulin koimme sen verran kaoottiseksi, että kun huomasimme sinne monta kertaa vuodessa päätyvämme niin aloin asiaa selvittämään ja tosiaan tarjouksesta tuon kortin sai niin edullisesti, että se mielestäni ”kannatti”, kun kuitenkin monta matkaa vuodessa teemme ja nyttemmin välilaskujakin on aika usein, kun suoralla lennolla saavutettavat kohteet on jo melkein käyty :-)

 10. Istanbulin kenttä ei ole kyllä mikään mukavin vaihtokenttä, juurikin nuo ruuhkat ahdistavat ja siellä on hyvin vähän mitään tekemistä ja istumapaikkojakaan ei mitenkään liikaa. Lounge voisi olla ihan kiva vaihtoehto, jos vaihtoaika kentällä on kovin pitkä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Hanna! Juuri tuon kentän kaoottisuus sai meidät tätä selvittämään.

 11. Viisas veto tutkia lounge-mahiksia noinkin tiiviillä Ataturkin vierailemistahdilla. Eikä minunkaan mielestäni ole paha hinta – kyllä rauhallinen ympäristö ja toimiva netti yhtään pidemmille odotuksilla ovat varmasti sen arvoisia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Meri! Hintahan on ei-mitään verrattuna businessluokan lentolippuu, joten ihan hyvä diili, meistä ainakin.

 12. Olen ollut loungessa vain kerran Pekingissä, mutta siitä rauhallisesta ympäristöstä, toimivasta netistä, ruuasta ja juomista on kyllä ihan valmis muutaman kympin maksamaan. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sanna! Samaa mieltä – ja muutama kymppi verrattuna businessluokan lippuun tai siihen hintaan, mitä joutuisi maksamaan lennoista keskittämällä niitä Finnairille tasokortin muodossa, on tosi vähän.

 13. says: Henna/suurin onni

  Ei ole kokemuksia eikä vinkkejä loungeista, mutta sen sijaan muutamia kokemuksia tuosta Istanbulin kentän Starbucksista… On siellä kentällä sellainen vilinä, että hyvin mielelläni seuraavalla kerralla itsekin loungen palveluita käyttäisin, kiitos siis näistä vinkeistä!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Henna! Starbuckin netin asiakkaita me olemme muuten Istanbulin kentällä tavanneet olla, mekin.

 14. says: Heidi

  Ennen Diners Clubin kortilla pääsi ilmaiseksi loungeihin, mutta harmillisesti ehdot muuttuivat, kun vasta noin vuoden olin ehtinyt olla jäsenenä ja nauttia lounge-eduista. Vähän aikaan sitten päätinkin irtisanoa sopimukseni. Usein meillä on niin nopeat vahdot lennoilla, ettei loungeissa ole juurikaan aikaa olla, joten tuntui turhalta maksaa vuosimaksua, vaikka ei se kovin iso olekaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Matkustamme melko usein, joten ehkä tuolle lounge-edulle meillä tulee jonkin verran käyttöä vuoden mittaan, näin ainakin toivomme. Toisaalta tappiokaan, jos ei tulisikaan, ei ole kovin suuri.

 15. Loungeissa on kyllä aivan älyttömästi eroja. Joissain on mahtavat viinivalikoimat, toisissa tarjolla ehkä keksiä ja kahvia. Toisissa rauhallista ja toiset ihan täyteenpakattu. Isoilla kentillä on myös aina hämmentävää, että mitä loungea saa jollain tietyllä kortilla (esim. Finnairin tasokortti) käyttää. Niitä kun on niin monia.

  Tota Finnairin Dinersiä oon harkinnut, mutta harmi tosiaan, ettei se ihan niin laajalti käy, kuin Visa tai Master.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lotta! Mekin otimme Dinersin vain tuon lounge-kuvion takia, emme usko siihen juurikaan maksukorttina. Muutaman isomman hotellilaskun olemme sillä kuitenkin maksaneet ja saaneet sitten niistäkin Finskin pisteet :-)

 16. Ovat Dinersilta useaan otteeseen tätä korttia meille tarjonneet ja juuri tuon lounge-edun vuoksi sitä hetken harkitsimmekin. Itse maksukorttina se on sitten selkeästi heikompi kuin MC ja Visa, jotka käyvät melkein kaikkialla missä matkaamme ja tarjous on toistaiseksi jäänyt käyttämättä.
  Pidemmällä lentokenttäpysähdyksellä kohtuuhintainen pääsy loungeen lisää kuitenkin kivasti seuraavan lennon odotuksen mukavuutta jolloin tämä kortti voisi olla hyvä olla olemassa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mia! Kuten tuossa juuri Lotalle totesin, niin ei tätä maksukorttiominaisuuksen takia kannattane hankkia, vaikka sillä joskus pystyisi maksamaankin :-)

 17. Minäkin muistan jo muutamissa kommenteissa esiin tulleen asian, että aiemmin Dinersilla pääsi ilmaiseksi loungeen. Silloin harkitsin kortin ottamista, mutta ehdot muuttuivat juuri ennen kuin ehdin hommata sen. Olen itse ollut loungessa vain kerran (Hongkongissa), ja se oli kyllä tosi kiva kokemus. Riippuu tietysti loungesta, millaista siellä on. Mutta joissain tilanteissa loungesta todella kannattaisi maksaa, ja tuo teidän maksamanne hinta ei minusta kuulosta ollenkaan pahalta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenni! En vieläkään tiedä (jos koskaan), että oliko tuo virhe vai ei, mutta tuo 12 euroa nuppi oli kyllä ehdottomasti hintansa arvoinen, ja pitemmällä vaihtoajalla se 19+24 euroa kahdelta, eli n. 22 euroakin.

 18. Hei mahtavaa, kiitos Pirkko vinkistä. Loungevinkistä ja tuosta kortista. Täytyy alkaa tutkimaan tilannetta uudella innolla. :) En minä loungeja nyt niin paljoa kentillä käytä, mutta aina jos on tilaisuus niin mikä ettei. Hei uteliaisuudesta, millainen kokemus oli Iran Air?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lena! Iran Airista ei sinänsä kertynyt kokemusta, sillä tuo oli codeshare Turkish Airlinesin kanssa.

 19. says: AnnKat

  Lentoa on varmasti kivempi odotella rauhallisemmassa ympäristösssä. Itsekin voisin tällaista miettiä pitkille lentojen vaihdolle. Muuten nämä ovat vielä kokematta. Tosin, olen aina kentällä niin myöhää, että yleensä en ehdi tehdä siellä muuta kuin nousta suoraa koneeseen. :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos AnnKat! Emme tosiaan Helsingissä loungeen ehtisi, paitsi ehkä niinä kertoina, jolloin lähdemme matkalle ystävien kanssa. Ja silloin taas, jos heillä ei ole loungepääsyä, ei ole mitään järkeä mennä loungeen!

 20. Lounge kyllä voittaa epämukavissa tuoleissa tai lattialla hengailun milloin vain. Harmillisen harvassa ovat vain olleet ne lounget minne pääsee Dinersilla tai Amexilla, tai sitten minulla on ollut vääriä kortteja väärillä lentokentillä :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Miika & Gia! Kun tuohon Dinersiin päädyin, niin päättelin, että ennen matkaa kannattaa heidän sivuiltaan tsekata mihin loungeihin kortilla ao. kentillä pääsee. Ja tietysti kaikilta kentiltä ei moista loungea välttämättä löydy, mutta sitten sen ainakin tietää etukäteen.

 21. Muutama muu jo mainitsikin miten Dinersilla ennen pääsi ilmaiseksi loungeihin, harmi että menivät muuttamaan edun maksulliseksi. Itse lennän sen verran vähän, että päätin siinä vaiheessa luopua kortista, kun se ei myöskään maksukorttina ollut kovin kätevä. Pitää miettiä uudestaan siinä vaiheessa kun lentelee useammin, sillä pitkillä vaihdoilla lounge on kyllä kiva.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mirje! Me tosiaan hankimme tuon kortin vasta nyt, tietäen, ettei sillä ihan ilmaiseksi sisään pääse, mutta tosiaan, vahingossa tai oikeasti, Istanbulissa pääsimme molemmat yhdellä vierailijahinnalla, eli ei tullut kalliiksi.

 22. Me joudumme olemaan Istanbulin kentällä 3-4 tuntia mennen tullen Filippiineille. Lennot ovat Turkkilaiselta, eli ilmeisesti pääsemme heidän loungeen niillä lipuilla. Toisaalta taskussa on Diners, jolla sitten voi mennä notkumaan jonnekin muualle, jos tuo ei toimi.

  Lounge on se paikka johon lentokentällä aina suuntaamme, jos se on mahdollista ja odotusta on vähänkin enemmän. Välillä vaan on tilanne, että taskussa on kortteja vaikka kuinka, mutta edes rahalla ei pääse mihinkään. Kuten Giakin tuossa yllä totesi. Vääriä kortteja, väärillä kentillä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Jos testaatte tuon Turkish Airlinesin turistiluokan lipuilla tuonne isoon loungeen ennen 12.12. niin kerro miten kävi – me olemme nimittäin silloin seuraavan kerran Istanbulissa loungen tarpeessa.

 23. says: Virpi /Täynnä tie on tarinoita

  Istanbulin kentästä ei ole omia kokemuksia eikä juuri loungeistakaan. Hyvä postaus kuitenkin vastaisuuden varalle! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Virpi! Näyttääkin tosiaan, että ainakin osa tätä ketjua kommentoinneista budjettimatkailijoista eivät ole ehkä ajatelleet, että ei loungeen pääseminenkään välttämättä kovin kalliiksi tule, eli hyvä, jos juttu oikeasti kertoi jollekin jotain uutta.

 24. Lentokenttien lounget on meille vielä tuntematon maailma, sillä koitamme reissata pienellä budjetilla. Varmasti tuovat kuitenkin pientä hengäsdystä ja lepoa lentojen välillä.

  1. says: Pirkko

   Jos välilasku ei ole pitkä ja kenttä ei ole kovin ruuhkainen, niin hyvinhän niillä yleensä muutenkin pärjää! Kiitos kommentistasi :-)

 25. says: Inka

  Olipa kiva Pirkko että olit kirjoittamut tästä! Mulla on edessä pitkä yövaihto Ataturkissa ja mietiskelin juuri järkevintä loungemahdollisuutta, kun taskussa on dinersin kortti. Tää postaus jeesasi kovasti!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.