Iran: kustannukset ja linkit kaikkiin juttuihin

Iran

Olympian Iranin matkan kustannusyhteenveto on selkeä ja yksinkertainen.
Käytännössä matkapakettiin kuului kaikki, ruokajuomia lukuunottamatta. Nekin olisivat hyvin voineet kuulua, sillä alkoholijuomia ei ollut tarjolla ja kaikki muut juotavat maksoivat käytännössä saman verran. Yksi vesipullo per päivä bussissa kuului hintaan ja hotellihuoneissa oli ilmaista pullovettä.

Iran Ajatollah Khomeini mausoleumi

Mutta, tässä kuitenkin totuttuun tapaan kustannusyhteenvetomme, vaikka se yksinkertainen onkin:

Olympia 4760,00
Lentokenttäpaikoitus 69,00
Lounge Istanbulin lentokentällä menomatkalla 24,00
Taksit (Teheran, Isfahan, Shiraz) 23,61
Passikuvat (Pirkko) 19,90
Matkamuistot (jääkaappimagneetti) 2,78
Yhteensä, 2 hengeltä 4899,29

Viikko lentokenttäpaikoituksessa on tapauksessamme edullisempaa kuin taksi kentälle ja takaisin ja toisaalta parilla bussilla ei Espoosta lentokentälle tule lähdettyä.

Istanbulin loungevierailusta olimme kuvitelleet maksavamme 19+24 euroa (Diners Clubin etu), mutta saimme laskuin vain vieraasta, eli tuon 24 euroa. Ainakin tuon 24 euroa kahdelta hengeltä arvoinen tuo lounge ehdottomasti oli, kun vaihtoaika oli pitkä.

Omatoimisia irtiottoja pystyimme tekemään tiukasta ohjelmasta johtuen vain vähän, joten taksikuluissa on vain 4 taksin verran, kallein yli puolet tuosta summasta, oli Teheranissa käynti Hiltusen patsaalla, jossa kuljettaja toimi myös oppaana.

Passikuvakustannukset eivät kokonaan kuuluisi Iranin matkaan, mutta kirjataan ne nyt siinä kohtaa kuin kuvat oli pakko ostaa, eli Pirkolla ei sattunut olemaan valmiina Iranin viisumia varten tarvittavaa kahta värivalokuvaa.

Tällä kertaa kustannukset sisältävät ruuankin, toisin kuin yleensä kustannuslaskelmamme.

Juttuja Iranista

Iran Teheran mattomuseo

Me kirjoitimme matkastamme osittain jo Iranissa, osittain erityisesti yhteenvetoja matkan jälkeen seuraavat jutut:

Iran Isfahan Imaaminaukio

Tamperelaiset matkaystävämme kirjoittivat tapansa mukaan mainion matkakertomuksen tästä samasta matkasta runomuotoon.

Suomalaisissa matkablogeissa Iranista on kirjoittanut myös Mikon blogin Mikko. Mikko kiersi Irania alkuvuodesta 2015 omatoimisesti asuen paikallisten luona.

Kansainvälisistä matkablogeista löytyy tietysti asiaa Iranista paljonkin: esimerkiksi tämä on melko kattava opas maahan (englanninkielinen).

Konkreettisesti Iranista

Matkamuisto-ostoksemme tapaavat rajoittua jääkaappimagneettiin. Iranin tulemme muistamaan tässä muodossa Zayandeh-joen siltana. Isfahanin perjantaimoskeijasta mukanamme kuljeutui myös shiiamuslimien käyttämä rukouskivi, tämäkin vain matkamuistona siis.

Matkamuistot Iranista

Istanbulin kentältä löysin vihdoin jo vähän aikaa haussa olleen värikkään matkalompakon, joka tilanteessa kuin tilanteessa löytyisi helposti käsilaukustani.
Tätä ennen olen jo panostanut värikkääseen silmälasikoteloon.

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *