Ideasta matkaksi

Starlight

Matkustamme monella eri tavalla: omatoimisesti, valmiilla kiertomatkoilla, niitä yhdistellen, mutta myös ostamalla valmiin matkan oman ideamme pohjalta.

Viime viikkojen aikana kasasimme suomalaisen Starlight Toursin kanssa taas kerran yhden matkan – ja taas kerran kävi mielessä jo kymmenennen viestin kohdalla, että kohta he heittävät hanskat tiskiin ja  luovuttavat tämän matka-aihion kanssa, mutta eivät ole toistaiseksi kertaakaan luovuttaneet.

Starlight matkamessuilla 2015
Starlight Toursin Timo ja Pirkko Matkamessuilla 2015

Ensimmäinen rajaukseni oli matkan ajankohta: parillä jäljellä olevalla lomapäivällä, vaikka niitä täydentäisi muutamalla ylityövapaalla ei pääse kauas. Mutta, jos liittäisi ne pääsiäiseen?

Toinen rajaus kuitenkin korkeintaan runsaan viikon matkalle oli, että kovin kauas ei lähdetä, etenkään kun takana on joulukuulle sijoittuva kolmen maan Afrikan kierros. Äskettäin tekemässä hahmotelmassani vielä lähellä olevista meille uusista maista päätin sitten yrittää Marokkoa ja Algeriaa.

Starlight Tours teki ensimmäisen ehdotuksen, joka oli mielestäni hiukan kallis ja kun samalla huomasin Lentodiilien tarjouksen edullisista lennoista Casablancaan, kysyin, että voisimmeko hyödyntää näitä, jos lennot Eurooppaan menisivät sen kautta suuntaan ja toiseen. Ajatus ei sitten lopulta kuitenkaan oikein lentänyt, sillä edulliset lennot olivat liian pitkillä vaihtoajoilla, mutta ohjelmaa rukattiin kuitenkin siten, että Algerian osuus otettiin matkan alkuun, ei loppuun, ja lentoreitista tuli hiukan yksinkertaisempi.

Vasta tässä vaiheessa aloin oikeasti tarkastella Marokon osuutta, ajatuksena tarkistaa, että sisältääkö se kaiken, mitä siellä kannattaisi nähdä, ja totesin, ettei tuolla aikataululla saada kaikkea: Casablanca, Rabat, Fes, Marrakesh, Essaouira. Lueskelin nettisivuilta juttuja Marrakesh vai Fes, enkä tullut sen viisaammaksi. Lopulta totesin, että taitaa olla niin, että pelkkään Marokkoonkin tarvitaan ainakin viikko ja suuntasinkin katseeni Algeriaan.

Marokon kohteita

Algeria ei ole tätä nykyä suurten toimistojen tarjonnassa, maan turvallisuustilanteesta johtuen, mutta Välimeren rantakaistaleella tilanteen ei pitäisi olla paha ja hiukan ajatellen sitä, että jos tilanne Pohjois-Afrikassa kuitenkin olisi menossa huonompaan suuntaan, niin otetaan Algeria nyt ja Marokko vasta myöhemmin. Tunisian olin jo aikaisemmin jättänyt pois ToTravel -listaltamme tältä erää.

Algiers

Kysyin Starlightilta tarjousta lyhyemmästä matkasta vain Algeriaan: Algiers ja Oran. Algiersin kasbahista olin kuullut sen verran, että se tuntui kiinnostavalta ja Oran on minulle sekä Camusin Rutto-romaanin ja Yves Saint Laurentin kaupunki.

Samoihin aikoihin tuli mieleeni, että tamperelaisilla matkaystäviltämmekin taitaa vielä olla kartassa punaista tässä kohtaa, joten kysäisin kiinnostaisiko pääsiäinen Algeriassa ja vastaus tuli nopeasti: toki!

Oran

Starlight rukkasi taas hiukan pakettiaan: lennot, hotellit, paikalliskuljetukset ja -oppaat ja hintakin putosi edelleen, kun nyt meitä olikin 4 hengen pieni ryhmä. Tosin meitä innokkaammat Unescon maailmanperintökohteiden bongaajat halusivat lisätä matkaan retken Tipasan linnoitukselle, johon toki suostuimme, olihan heille kelvannut muuten minun ehdotukseni, niin kohteesta, reitistä kuin ajankohdasta.

Tipasa

Lopulta valitsimme kahdesta vaihtoehdosta (hiukan eri lentoreitit ja hiukan eri päivät) toisen, edullisemman ja kalenteriin siten sijoittuvan, etten niiden kahden jäljellä olleen lomapäivän lisäksi tarvinnut edes niitä ylityövapaita ja varasimme matkan: Hki – Istanbul – Algiers – Oran – Istanbul – Hki. Algiers – Oran väli junalla ja Tipasaan autolla Algiersista.

Algeria UK matkustustiedote 2015 11
UK:n matkustustiedote – klikkaa kuvaa ajantasaiseen tietoon!

Maksoimme varausmaksut ja kirjoitin kalenteriin päivämäärät loppulaskun maksamiselle ja viisumianomusten täyttämiselle (viisumit pitää hakea Tukholmasta, mutta Starlight hoitaa homman puolestamme). Matkan hinnaksi, sisältäen kaiken paitsi ruokailut (aamiaiset tietysti hotellien myötä), muodostui 1810 euroa.
Tähän joku tietysti heti toteaa, että omatoimisesti olisi päässyt puoleen hintaan tai allekin, vaihtamalla hyvät hotellit hostelleihin, mutta me ostamme mielellämme järjestelyt palveluna ja yövymme hyvissä hotelleissa, joten näillä ehdoilla tämä oli meille sopiva vaihtoehto.

Samalla konseptilla, omalla idealla, mutta Starlightin kokoamana, olemme aikaisemmin tehneet Jordania – Qatar – Bahrain – Kuwait ja Armenia – Georgia – Azerbaidzan -kierrokset, edellisen kahdestaan ja jälkimmäisen tällä samalla 4 hengen ryhmällä.
Valmiisiin matkapaketteihin nähden erona toteutuksessa on vain suomenkielisen oppaan puuttuminen , mutta pluspuolella oma ryhmä ja täydellinen joustavuus niin aikataulussa kuin kohteissa.

Ja taas on yksi matka ja maa suunnitelmien osalta kasassa! Pääsiäistä odotellessa …

(Kuvat, joissa on tekstejä sivussa, ovat Instagramista. Olen ymmärtänyt, että Instagram-kuvia voi käyttää, kunhan niistä selviää kenen kuvia ne ovat.)

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

48 Comments

 1. Olet tainnut lukea ainakin mun kasbah-juttuja. :) Alger on hieno kaupunki. Kasbahiin kannattaa ottaa opas. Ainakin meidän opas oli aivan loistava ja pääsimme paikkoihin, joihin ei itse mitenkään olisi osannut mennä. Blogissa paljon juttuja kaupungista, myös kasbahin ulkopuolelta.

  1. Kiitos Annika!
   Kyllä varmaan juttusi, niin suullisesti kuin blogissasi, osaltaan lisäsivät kiinnostustamme tuohon maahan (sen lisäksi, että se oli ”vaan” uusi maa meille).

 2. Onpas mielenkiintoinen reissu teillä tulossa. :) Ei tuo hinta mun mielestä mitenkään kalliilta kuulosta. En tosin tiedä mitään paikallisesta hintatasosta, mutta ottaen huomioon, että tuo on teille räätälöity ja sisältää kaiken, ei paha lainkaan.

 3. says: Stacy

  Algeria on oikein mielenkiintoinen kohde ja aika karkea maa, jolla on verinen historia. Veikkaanpa, ettei aurinkotuoleista tarvitse tapella. Minua Algeria on jonkin verran kiinnostanut kanssa, olen jutellut aikoinaan facebookissa erään algerialaismiehen kanssa. Olen varma, että maa tarjoaa ainutlaatuisia nähtävyyksiä.

 4. says: Ansku BCN

  Talvi menee joutuisasti tuota odotellessa :). Onko teillä muita reissuja ennen tuota suunnitelmissa?

  1. Kiitos Ansku. Ennen Algeriaa ajateltiin vielä käydä gorilloja tapaamassa Ruandassa ja eiköhän samaan reissuun kuuluvassa Ugandassa ja Keniassakin jotain pieniä eläimiä ole. Mangusteja kenties :-)

  1. Kiitos Jenna! Tuo lauseesi, että eipä tulisi mieleen Algeria reissukohteena. Juuri tuosta syystä maabongaus on niin hieno idea, tulee mieleen maa kuin maa, kunhan vaan selvittää (ainakin meidän tapauksessamme) ensin, että sinne nyt kuitenkin voi mennä suht turvallisesti.

  1. Juu, hinta on per henkilö. Ja itse asiassa, kun kustannusyhteenvetoja blogissamme olen useimmiten julkaissut 2 hengen kustannuksina, niin olisi ehkä pitänyt selventääkin tuota. Kiitos kommentistasi!

 5. Algeria, Marokko ja Tunisia.

  Melko lähellä, mutta samalla hankalaa. Maat ovat pyörineet pitkään ”tuonne tahdon” listalla, mutta tilanne tuolla vaan luisuu koko ajan hullummaksi.

  Ne Casablancan jalvat lennot olivat jo melkein ostettuna, mutta hankalien yhteyksien takia hinta Oulusta oli noussut yöpymisineen aivan liikaa. ja tosiaan, ei ollut hyvä se lentoaikataulu muutenkaan.

  1. Kiitos Anna! Olettaen, että pystymme tämän suunnitellusti toteuttamaan, niin meilläkin on vielä senkin jälkeen näitä houkuttelevan lähellä olevia maita, Marokko ja ehkä Tunisiakin katsastamatta. Mutta, toivottavasti, riittää tässä vielä noita matkailuvuosia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mika! Vaikka tämä ei olekaan tarkoitettu Starlightin mainospostaukseksi, niin parin oman reissun ja muutaman ystävän toteutuneiden reissujen perusteella uskaltaisin suositella. Heidän ”matkassaan” taitaa kyllä päästä lähes mihin vaan eksoottisempaan kohteeseen!

 6. Osaava matka-asiantuntija on kyllä kullanarvoinen laajempia kokonaisuuksia suunnitellessa, siihen saa omatoimisesti uppoamaan kiitettävän määrän aikaa vaikka osaamista onkin.

  Hinta kuulostaa varsin kohtuulliselta räätälöidylle matkalle, jossa yöpymiset ovat kunnollisissa hotelleissa.

  Parilta tutulta algerialaiselta olemme kuulleet mielenkiintoisia kertomuksia heidän kotimaastaan, tästä tulee varmasti antoisa matka!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mia! Aikaa asioiden itse kasaamisessa tosiaan menee – ja pahimmillaan myös säätämiseen sitten paikan päällä ja jos haluaa maksimoida lomapäiviensä ”käyttöasteen”, niin sitä täytyy yrittää välttää.

 7. says: Henna/suurin onni

  Tuttua tuo lentojen ja reittien pyörittely, vaikka yleensä teen sitä itse enkä matkatoimiston avustuksella. Toki, jos tuolla tavalla kuin te, on hyvin tietoinen siitä, mitä matkallaan haluaa nähdä, joutuu olemaan itse ihan yhtälailla aktiivinen kuin omatoimireissua järjestäessä. Tosi mielenkiintoinen matka tulossa! Kuten monet aiemmin kommentoineet, enpä minäkään ole Algeriaa miettinyt potentiaalisena matkakohteena. Mielelläni luen sieltäkin teidän kokemuksianne! Starlight Tours ei ole minulle entuudestaan tuttu, taidanpa käydä tutustumassa heidän nettisivuihinsa, ei nimittäin vaikuta miltään mahdottomalta hinnalta, jos hotellien taso on ok.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Henna! Me tutustuimme Starlightiin Maailmanmatkaajien myötä – monet eksoottisimmissa kohteissa paljon matkaavat tuntuivat vannovan sen nimiin ja sitten kokeilimme ensin yhden, sitten toisen ja nyt tämän taitaa olla kolmannen reissun verran sitä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tiia! Toivottavasti se ei liian jännittäväksi osoittaudu :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenna! Ehkäpä Sinulla on sitten mielenkiintoinen aika muuten kuin matkustelun suhteen – ja eiköhän niitä matkojakin taas joskus tule vastaan.

 8. Matkasuunnitelmien tekeminen on samaan aikaan kutkuttavan jännittävää ja hermoja kiristävää kun välillä tuntuu että on miljoona liikkuvaa osaa mitä pitäisi saada osumaan kohdilleen. Matkatoimiston kanssa epäilemättä kertaluokkaa helpompaa kuin itse selvittää kaikki, mutta tuntuihan sitä olleen teilläkin asia jos toinenkin selvitystä vailla matkan varrella :)

  Maailmalla tuli kyllä useemman kerran mieleen että olisi niin ihanaa kun joku vain tekisi päätökset meidän puolesta ja varaisi kaikki, ei tarvitsisi muuta kuin hoitaa itsensä kentälle :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Miika & Gia! Vuoropuheluhan tuo oli, kun oikeasti kiinnitettynä oli ensin vaan ajankohta :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sanna! Ja sitä odotellessa luvassa raporttia Itä-Afrikasta :-)

 9. No ihan mahtava reissu. Itseä kiinnostaisi kovasti nuo suunnat (luen erästä suomalais-algerialaisperheen blogia Algeriasta, auttaa asiaa), Tunisiassa olen käynyt monta vuotta sitten golfreissulla ja vähän tutustumassa maahan. Ehkä hyvä, että kävin silloin, ei minuakaan välttämättä kiinnostaisi sinne nyt lähteä. Marokko on tietenkin haaveissa myös, sellainen ikuinen haave. :) Ensin sitä ajattelee, että aika ”tyyris” hinta, mutta kun oikeasti miettii mitä siihen kuuluu, niin se on oikeastaan tosi hyvä hinta-laatusuhde. Oma opas ja räätälöity reissu kuitenkin, ja fiksulla majoituksella!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lena! Toki edullisemminkin varmasti pääsisi, mutta mihin muuhunkaan me niitä rahoja käyttäisimme :-) :-) :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sini! Valitettavasti tuo 4 hengen ryhmäkoko on tälle matkalla tässä muodossa vähän maksimi, kun muuten puhutaan sitten helposti jo kahdesta autosta ja se muuttaa jo hiukan matkan luonnetta :-)

 10. Algeriasta en oikein mitään tiedä, mutta sitäkin enemmän mielenkiinnolla odotan teiltä reissujuttuja. Afrikka kiinnostaa aina! Toivottavasti itsekin saisin tuon mantereen edes osittain haltuun piakkoin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lotta! Hiukan Algeriasta olemme lukeneet, ja tosiaan Camus’n Rutto on ihan klassikko tuolta suunnalta. Ei toki nykyaikaa, mutta silti.

 11. says: Heidi

  Tulee varmasti tosi mielenkiintoinen reissu, eikä hintakaan minusta vaikuta pahalta. Minuakaan ei kyllä hostelliin saisi: maksan mieluummin vähän enemmän, että saan levähtää seikkailujen välissä mukavassa hotellissa. Pitääkin tsekata tämä Starlight, ei ole ennestään tuttu. Jos hyvän hinnan saa, niin mielellään voi joskus antaa muun hoitaa järjestelyt.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Starlight on tosiaan yksi vaihtoehto teettää räätälöityjä reissuja Euroopan ulkopuolelle lähes minne tahansa, ja siis tarkoitan oikeasti minne tahansa!

 12. says: AnnKat

  Tuo teidän matka kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta. Itsellä Algeria ei ole koskaan ollut listalla jonne haluaisin matkustaa. Syynä luultavasti yksinkertaisesti se etten tiedä valtiosta muuta kuin sijainnin. Innolla jään odottelemaan kevään postauksia. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos AnnKat! Maabongareiden listoilla on periaatteessa kaikki maat, joten miksei sitten Algeriakin :-)

 13. Varmasti mielenkiintoisia paikkoja reissullanne edessä! Itselle on tuo Pohjois-Afrikka kokonaan tuntematonta, joten sinne olisi kiva joskus mennä tutustumaan. Marokosta voisi aloittaa, ja siitä sitten itään päin :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Marokko on varmaan tuon alueen tyypillisin turistikohde ja siten helpoin. Tämän takia me päätimmekin jättää sen vähän myöhäisemmäksi :-)

 14. Kiinnostava reissu teillä tulossa, varmasti unohtumaton sellainen! Vähän samoilla seuduilla olen itsekin reissannut ja voin sanoa, että Marokko on upea. Atlasvuoristossa autoilu on aivan oma lukunsa, joka kulman takana voisi pysähtyä ottamaan kuvan. Samoin Sahara – yö Saharan tähtitaivaan alla on ollut yksi omista matkailuni kohokohdista. Ja tuollainen omiin tarpeisiin tehty räätälöity matka on varmasti toimiva, saa mennä juuri sinne, minne itse haluaa :).

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista! Marokkoonhan emme nyt ole menossa ja Algeriassa ei tätä nykyä kanattane mennä kovin pitkälle Saharan suuntaan. Mutta joskus sitten enemmän, Marokon suunnalle kun päädymme.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *