PING Helsinki 2016

Vietin eilen erilaisen perjantain: osallistuin PING Helsinki 2016 -tapahtumaan Kirkkonummen Långvikissa.

Tapahtuma – tai pitäisikö sanoa festivaalit :-) – kokosi yhteen sisällöntuottajia: bloggaajia, instaajia, tubettajia ja yritysten viestintä- ja markkinointipäättäjiä.  Sisällöntuottajat oli valittu tilaisuuteen hakemusten perusteella ja me pääsimme mukaan ilmaiseksi siinä missä yritysten edustajat maksoivat lipustaan.

Päivän ohjelmassa oli kunnon konferenssin tapaan isoja luentoja, pienempiä workshopeja aiheittain ja sisällöntuottajien ja yritysten edustajien tapaamisia vartin pikatreffeinä. Ja tietysti paljon mukavia kohtaamisia bloggaajakolleegoiden kanssa.

Ping LeonhardGerd Leonhard maalasi aika huikeita tulevaisuudenvisioita aina ihmisen kuolemattomuuteen asti. Ehkä vähän lähempänä päivän aiheita oli kuitenkin väittämä, että mainonta on kuolemassa ja ihmiset hakevat haluamansa kokemustiedon haluamallaan hetkellä, ei siten, että mainokset keskeyttävät milloin minkäkin tekemisen.

Linda Saukko-Raudan piirrosyhteenvedon luennosta voi katsoa luettavan kokoisena täältä – oli muuten aika huikeaa seurata piirtäjän työtä, kun sitä välillä luennon kestäessä näytettiin yleisölle.

Leonhard kuvadokumentti

Pienimuotoisen ”taistelun” sanan, äänen, kuvan ja videon ”herruudesta” PING Helsinki -battlessa taisi kyllä ”voittaa” kuva tai video. Jos viestillä on aikaa vaan sekunneissa, niin hyvä kuva välittää sen siinä missä jokainen teksti on liian pitkä. No ehkä kaikilla ei sittenkään aina ole ihan noin kiire. Pakko ainakin tekstin tuottajana ajatella näin!

Ping Fake SalamiIltapäivän puhujien teemana oli netin ja somen inhimillisyys.
Caterina Fake toivoi, että netin tulevaisuus olisi ihmisten ja yhteisöjen, ei vaan niiden, jotka hyödyntävät sitä isoilla kaupallisilla panoksilla.
Minna Salamin tarina lapsuudesta Lagosissa ja Ruotsissa, nuoren tytön tekemät havainnot ensin siitä, että nainen on vähemmän kuin mies ja sitten Malmössä siihen, että musta on vähemmän kuin valkoinen olivat karua kuultavaa. Mutta jatko herättikin sitten enemmän toivoa: näihinkin asioihin voi vaikuttaa somessa, esimerkkina #bringbackourgirls -kampanja. Ehken sittenkään nosta Lagosia ihan hetimmiten matkasuunnitelmiemme kärkeen, mutta pieni uteliaisuus sitä kohtaan Minnan puheenvuorosta heräsi.
Lindan kuvalliset yhteenvedot voit halutessasi katsoa täältä: Caterina Fake ja Minna Salami.

Ping Sail for Good

Juontajanakin mukana ollut Tuomo Meretniemi kertoi Sail for Good -projektistaan: lapsiperhe lähtee Swan 57:llä kiertämään maailmaa suunnitelmissa 75 maata 75 kuukaudessa. Yhtenä merkittävänä osana projektin toteutusta on lasten koulutusten toteuttaminen 6 vuoden ajan ja tästä Global School -kuvioista kuulemme varmasti lisää tulevina vuosina.

Ping Someraivo
Pörrö Sahlberg, Emmi Nuorgam ja Nasima Razmyar

Workshopeista osallistuin Sisältöyhteistyön etiikkaa -käsittelevään Salla Kääriäisen vetämään ryhmään ja kuuntelin keskustelua Someraivosta, johon myös kansanedustaja Nasima Razmyar -osallistui. Nasima muistutti meitä fiksusti siitä, että ei juutalaisia Saksassa suoraan viety keskitysleireille vaan ensin oli vihapuheita ja sitten rikottiin ikkunoita ja vasta sen jälkeen tapahtui vielä kauheampia asioita ja siksikin vihapuheet pitää tuomita alkuunsa. Asioista saa toki olla eri mieltä, mutta ei ihmisiä asioiden takana pidä alkaa vihaamaan eikä etenkään uhkailemaan.

Ping ethicsSisältöyhteistyön etiikan tiimolta PING Helsingin yhteydessä lanseerattiin myös PING Ethics -koodisto, jonka mekin allekirjoitimme. Koodistossa on sisällöntuottajille kymmenen kohtaa, joista aihetta käsitelleessä workshopissa keskusteltiin eniten yhteistyön avoimuudesta, yhteistöiden sopivuudesta omaan arvomaailmaan  ja lainsäädännön noudattamisesta. Pidin Salla Kääriäisen näkemyksestä siitä, että yhteistyön tekeminen tavaraa tai palvelua vastaankin on ok, kunhan kyse on asiasta, joka aidosti ja oikeasti kiinnostaa, sillä juuri tällaisia yhteistöitä me olemme enimmäkseen tehneet ja luonnollisesti juuri tällaiset yhteistyöt tekee aidoimmin ja innostuneimmin. Ja mitä lainsäädäntöön tulee, niin bloggaamisen vastineeksi saadut palvelut ilmoitamme  verotettavana tulona, jos siihen on aihetta.

Muitakin workshopeja olisi ollut runsaasti tarjolla, mutta iltapäivän mittaan runsaasta tarjonnasta pystyin poimimaan vain nämä.

Ping Happy hour

Uusia kontaktejakin tuli pikatreffeillä solmittua ja varmasti ainakin muutama keskustelu jatkuu tulevina viikkoina. Matkabloggaajia oli tapahtumaan tullut myös maailmalta ja oli mukava tavata ensimmäistä kertaa oikeasti Muru Mou -blogia kirjoittava Terhi Kööpenhaminasta ja nyttemmin harvemmin Suomessa käyvät Lontoossa asuvat Britannika -blogia (linkki poistettu 13.8.2018 blogin poistuttua) kirjoittava Annika ja Otto Izakayaa kirjoittava Otto. Lukuisia Suomessa asuvia bloggaajia tietenkään väheksymättä!

Tutustuinpa mukavasti myös 40+ -yhteisöön vasta äskettäin liittyneeseen Out of Office -blogia kirjoittavaan Johannaankin. Meitä matkabloggaajiakin on 40+ -yhteisössä jo kuusi, siinä missä Meriharakka aloitti siellä yksin hiukan orpona.

Keväinen Långvik tarjosi tapahtumalle hienot puitteet, haluttaessa myös yöpymiset. Ja ne ruuat: aamiainen, lounas, jälkiruokabuffet, Happy hour taikureineen ja illallinen – kaikki fantastisia! Kuten kaikki tapaamani ihmisetkin!

Tässä pieni otos päivän mittaan Instagramiin laittamistani kuvista (linkistä pääset katsomaan Instagram-kuviamme, vaikket itse sovellusta käyttäisikään).

Ping instagram(Kuvat, jotka eivät ole omiani, ovat PING Helsingin -sivuilta ja ohjaavat sinne.)

Tags from the story
Join the Conversation

45 Comments

 1. says: Marjo

  Kiitos Pirkko tämän tietopaketin jakamisesta :) Harmittaa ettei tiukan työrupeaman takia voinut edes hakea PINGHelsinki tapahtumaan mukaan. Teillä on ollut todella paljon mielenkiintoista kuultavaa ja nähtävää siellä. Täytyy käydä vielä uudelleen ja ajatuksella läpi nämä sinun linkkaamat jutut. Ensi vuonna yritän hakea ehdottomasti mukaan PINGHelsinki tapahtumaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marjo! Mukavaa jos tästäkin on Sinulle hyötyä, mutta itse olen äskettäin ihastellut niin Nellan (Kaukokaipuu) kuin Sannan (Walleni.us) yhteenvetoja, eli jos aihe kiinnostaa, niin suosittelen lukemaan ainakin myös ne.

 2. Kiva päästä lukemaan tästä mielenkiintoisesta tapahtumasta, joka olisi varmasti antanut paljon!

  En lähtenyt tänä vuonna hakemaan paikkaa, koska ei ollut mitään mahdollisuutta kipaista paikalle täältä 500 km:n päästä muun kiireen keskeltä, toivottavasti ensi vuonna on jo paremmin mahdollista järjestää Ping mukaan toukokuun ohjelmaan.

  Avoimuus yhteistyökuvioista on kyllä hyvin tärkeää kaikille osapuolille ja Ping Ethics normisto on tervetullut raami alalle; kävin myös liittymässä sitoutuneiden joukkoon eilen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mia! Totta tuo, että yksi vapaapäivä töistä ja 20 km matka tapahtumaan on helpompi juttu kuin tulla kaukaa.

 3. Kiitos hyvästä justusta Pirkko, oli kiva tavata sinut livenä <3

  Tämä oli erittäin hyvin koostettu ja kattava kuvaus antoisan päivän kulusta! Kiitos myös hyödyllisestä verolinkistä, ja kaunis kiitos blogini linkityksestä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Johanna – ja mukavaa, että olit aktiivinen ja ”kontaktoit” minua, minä kun en vielä ennen tuota tapahtumaa olisi Sinua tunnistanut.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Ehkä siis ensi vuonna, jos vaikka molempiakin onnistaisi hakuprosessissa.

 4. says: Sandra

  Tapahtuma vaikuttaa ihan kiinnostavalta, mitä itse seurasin sitä pääasiassa instagramin ja snapchatin välityksellä. Aikamoiselta hypetykseltä vaikutti, ja olisihan se ollut kiva ollut olla paikan päällä kokemassa tapahtuma itsekin.

  Kiitos tästä asiapohjaisesta tiivistyksestä. Mikä jäi sinusta parhaimmaksi tai päälimmäiseksi jutuksi tapahtumasta käteen?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sandra! Snapshat onkin minulta vielä jäänyt ottamatta käyttöön, ei vaan ehdi kaikkea. Ehkä minulle eniten jäi mieleen Minna Salamin esitys, jotenkin tuntui, että siinä missä me monet matkabloggaajat kirjoitamme ”vaan” matkoista, niin hänen agendansa on niin paljon merkittävämpi.

 5. Kiva päästä kurkistamaan tällaisen tapahtuman asiasisältöön. Ping oli minulle vielä vuosi sitten ihan outo käsite, mutta blogimaailmaan sekaantuneena oppii monenlaisia asioita. Someraivo keskustelu olisi kyllä kiinnostanut minua ja myös tuo etiikkaosio.

  1. says: Pirkko

   Kiitos sarsa! Someraivo(kin) oli mielenkiintoinen keskustelu – en ollut oikein ajatellutkaan mitä kaikkea jostain vähän matkailua kiivaammin tunteita herättävistä aiheista kirjoittajat saavatkaan kestää.

 6. Harmittaa kun ei pystynyt osallistumaan kuin muutamaan workshoppiin. Ja en edes päässyt niihin, mihin olisin halunnut, koska oli ihme säätöä sen mun mailiosoiteen kanssa.

  Mutta kokonaisuudessaan hyvin järjestetty ja mielenkiintoinen tapahtuma!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Yksipäiväisessä tapahtumassa nuo monet, varmasti hyvät, workshopit olivat vähän turhan tiukassa aikaraossa, monelta jäi varmaan monta kiinnostavaa kokematta, vaikka olisi päässyt ilmoittautumaankin.

 7. Vau, kuulostaa ihan huikealta tapahtumalta, ja kollegoiden tapaaminen on aina yhtä kivaa. Olisi ollut hienoa päästä itsekin paikalle, jos ping Helsinki järjestetään ensi vuonna, haen varmasti mukaan! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Liza! Porukkaa oli tosiaan paikalla paljon ja meitä content gurujakin se lähes 200, eli tuttuja tuli kyllä, ainakin ohimennen, tavattua monta.

 8. says: IKILOMALLA

  Olipa kerrassaan hyvä raportti päivän kulusta, tosi mielenkiintoinen ja kattava! Todella hyviä aiheita, esiintyjiä ja workshoppeja.

  Olisi ollut NIIN kiva päästä osallistumaan, mutta ikilomalta ei niin vain palata ;)

  Ehkä ensi vuonna! Kiitos tästä postauksesta!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Ikilomalla! Ja kuten tuon ihan ensimmäisen kommentin vastaukseen jo totesin, niin jos tästä(kin) oli iloa, niin lukekaa ihmeessä myös muiden yhteenvetoja.

 9. says: Rouva Sana

  Tämän rouvan tossut sauhusivat PINGissä siihen malliin, että seuraavalla kerralla jutellaan moikkaamista enemmän. Oli kuitenkin mukaava nähdä – edes vilaukselta <3!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rouva! Juu, kiirettä piti, etenkin ne vartin välein vaihtuvat pikatreffit olivat melkein hengästyttäviä!

 10. Kiva kooste tapahtumasta. Pitkä päivä meni yhdessä hujauksessa ja oli ihan huippua nähdä bloggaajakollegoita ja kuulla inspiroivia puheenvuoroja. Ja totta tosiaan – tarjoilut olivat fantastisia! Toivottavasti ensi vuonnakin pääsee mukaan. :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lotta! Oli kyllä mahtava päivä, muutenkin kuin herkkujen osalta, mutta toisaalta, olivat ne herkut aika herkkuja :-)

 11. says: Katja / Lähtöselvitetty

  Kiitos minunkin puolestani hyvästä esittelystä!

  Minustakin tuo yhteistyökuvioiden avoimuus on erittäin tärkeä aihe, ja sitä toivoisin pohdittavan enemmänkin. Ainakin itse pohdin asiaa paljon näin suhteellisen aloittelevana bloggaajana. Kaikenlaiseen olisi helppo lähteä mukaan, mutta johonkin se raja on vedettävä, että pysyy itselleen uskollisena. Ja mitä enemmän asiaa ajattelee, sitä lähemmäs rajan haluaisi vetää. Ehdottomasti pohtimisen arvoista!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Sisältöyhteistyö ei ole ihan helppo asia, ei teettäjien eikä tekijöiden kannalta ja jokainen joutuu sitä omalla kohdallaan miettimään – ja ehkä tosiaan vetämään rajan johonkin kohtaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Otto! Samoin, kiva nähdä livenä ihmisiä, joiden juttuja – kuten nyt vaikka Sinun Lontoo-juttujasi – luen.

 12. En tätä ennen paljon tiennyt koko tapahtumasta, joten tämä oli hyvä postaus. Harmi, että täältä Ausseista aika harvoin tulee Suomessa vierailtua, mutta toivottavasti joskus sattuu sopivasti samaan aikaan visiitin yhteyteen joku tällainen tapahtuma. Aiheet kuulostaa tosi mielenkiintoisilta!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Vaikka tilaisuus oli huippu, niin ehkei sentään Australiasta Suomeen lentämisen arvoinen :-)

 13. Kiitos Pirkko hyvästä raportista. Luen mielenkiinnolla myös muut mainostamasi raportit. Tänä vuonna en työkiireiden takia voinut kuvitella edes hakevani tapahtumaan. Toivottavsati ensi keväänä pääsen edes yrittämään ja joskus olisi tosiaan kiva päästä tapaamaan ihan livenä sekä 40+-laisia että muita matkabloggaajia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Pääkaupunkiseudulla asuvana yksi vapaapäivä järjestyi sitten kuitenkin suht kivuttomasti, etenkin kun tapahtumasta tiesi hyvissä ajoin. Ehkä Sinullekin avautuu mahdollisuus ensi vuonna.

 14. says: Sir Bizler

  Långvik on kiva paikka :) Mitä taas someraivoon tulee, niin itse törmäsin tällä viikolla yhden postaukseni kanssa siihen. Eräällä foorumilla meikäläinen haukuttiin tyhmäksi, ylimieliseksi ja käskettiin muuttuu pois Lontoosta jne… Esitin ainoastaan oman mielipiteeni eräästä asiasta ja se oli vielä kaiken lisäksi erittäin neutraali. Nykyään tuntuu, että ihmiset joilla on paha olla purkavat sen herkästi muille enteriä painamalla…

 15. says: Pirkko

  Kiitos Sir! Jotenkin tuo someraivo on jännä juttu sikäli, että siinä missä ihmiset eivät välttämättä viitsi sanoa jotain neutraalia tai positiivista, niin tuohon riittää sitten kyllä energiaa. Tuskin niille ihmisillekään, jotka nimettömänä ruudun takaa kommentoivat ilkeästi siitä mitenkään sen parempi ole tulee, eli what’s the point?

 16. Tämä oli kyllä hyvä yhteenveto tapahtumasta. Kävin jo jonkun toisenkin kirjoittaman lukemassa. Olisi kyllä mahtavaa ja hyödyllistä päästä tällaisiin mukaan, etenkin näin aloittelevana bloggaajana. Kaikki on vielä itselle uutta ja outoa!

 17. Näiden yhteenvetopostausten seurauksena vieläkin enemmän harmittaa, etten päässyt mukaan. Toivottavasti ensi vuonna sitten! Todella mielenkiintoisia puheenvuoroja ja sisältöjä, ja varsinkin tietysti tuo verkostoitumismahdollisuus on aina näiden yhteisten tapaamisten parasta antia. Mukavaa, että viimein on myös alettu ”poikkitieteellisyys” siinä mielessä että bloggaajat ja muut sisällöntuottajat genrarajoista välittämättä pääsevät kohtaamaan toisiaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Laura! Etenkin nuo isot puheenvuorot olivat todella hyvin valittuja. Ei niin, että workshopeissakaan vikaa olisi ollut, jos ei sitä lasketa, että vain kahteen ehtiminen per osallistuja oli niin vähän :-(

 18. says: Laura

  Mukava lukea eri bloggaajien kokemuksia PING-tapahtumasta, vaikuttaa olleen todella mielenkiintoinen ja antoisa päivä! Toivottavasti pääsisin itsekin mukaan ensi vuonna. Långvik on ainakin saanut postausten ohessa niin paljon kehuja että se on jäänyt tehokkaasti mieleen :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Laura! Långvikin järjestelyt olivat kyllä ihan nappiin. Långvikille muuten sen sijainti lienee hiukan haasteellinen, turhan lähellä pääkaupunkiseutulaisille ja turhan kaukana Helsinkiin turistiksi tuleville. Mutta tällaisiin konferensseihin & kokouksiin tuntui hyvältä valinnalta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Ja toki, kun taas Kööpenhaminaan päädyn, niin tsekkaan, että onnistuisiko tapaaminen!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *