Värikäs Maarianhamina

Merikortteli paikoitus

Olimme etenkin purjehdusvuosinamme käyneet Maarianhaminassa monta kertaa, mutta selvästikin vain aika pienellä alueella useimmiten Itäsataman ympärillä.
Tälläkin kertaa Maarianhaminan tukikohtamme oli Itäsatamassa, tosin Arkipelag –hotellissa, mutta onneksi Visit Åland oli toivottanut meidät tervetulleeksi pienellä esitepaketilla ja vinkkilistalla ja mehän otimme niistä vaarin käytettävissä olevan ajan puitteissa.

Näkymä Itäsatamaan

Stickstugan

Järsön kunnassa hiukan Maarianhaminasta etelään, sijaitsee Stickstugan –niminen satumaa. Matkaa Itäsatamasta sinne kertyi vaan 11 kilometriä, jonka olisi hyvin taittanut pyörälläkin, jos aikaa olisi ollut yhtään enempää, kuin mitä meillä ensimmäisenä Ahvenanmaan iltapäivänämme oli. Pyöränkin olisi kätevästi saanut Itäsatamassa sijaitsevasta pyörävuokraamosta ja tie Järsöhön kulki monin paikoin merenlahtien vierestä maisemien houkutellessa pysähtymään: siis täydellinen pyöräretkikohde!

StickstuganStickstugan

Stickstugan on kahvila, puutarha ja käsityöliike, jotka kaikki näin kesällä kylpevät väreissä.

Puutarhasta löytyy monen moista istumapaikkaa valittavaksi, puiden alta, kasvihuoneen kulmalta tai keinutuolista puiden siimeksestä. Ja löytyy se istumapaikka sisältäkin, jos sade sattuisi yllättämään.

Puutarha kannattaa muuten kiertää kunnolla – se on pullollaan yllättäviä kivoja yksityskohtia! Ja vaikka istumapaikan valitsisikin puiden siimeksestä, niin myös kahvilan ”takahuoneessa” kannattaa käydä, samoin wc:ssä, vaikkei sinne asiaa olisikaan! Kauniita ja mielenkiintoisia yksityiskohtia nimittäin riittää ja riittää …

Stickstugan
Stickstugan

Käsityöliikkeessä on myytävänä lankoja, valmiita neuleita ja huovutustöitä.
Vaikkakin olen vuosien mittaan oppinut, ettei minulla kokopäivätyön, matkustamisen ja bloggaamisen ohella ole aikaa neuloa, niin melkein teki mieli silti ostaa kaikkia tarjolla olleita värikkäitä lankoja!

Stickstugan
Stickstugan

Lilla Holmen

Vieläkin lähempänä Itäsatamaa kuin Stickstugan on Lilla Holmenin uimaranta/ulkoilusaari. Ja väriä löytyi sieltäkin! Näitä riikinkukkoja näytti saarella olevan useita. Väriä löytyi myös saaren viereisen puiston mainiosta graffitista!

Riikinkukko Lilla HolmenLilla Holmen Graffiti Maarianhamina

Merikortteli

Merikorttelissa olimme sentään joskus purjehdusvuosinammekin käyneet, mutta Saltin myymälä oli tainnut silloin jäädä väliin (tai ehkä sitä ei vielä silloin ollut).
Jos Stickstuganin miljöö on runsas ja romanttinen, niin Salt tarjoaa tyylikästä, mutta silti värejä monessa muodossa.

Salt Merikortteli Salt Merikortteli

Eva-Len Mattssonin kaulahuivejaMonen esineen tai asusteen kohdalla Lasse joutui tekemään hiukan inhottavia kysymyksiä, kuten: Mihin tuo söpö pöllö sitten asettuisi? Tai montako kaulahuivia Sinulla jo on? Keittiön kaapitkin ovat jo vähintäänkin sopivan täynnä laseja ja mukeja, joten …

Maarianhaminan kartta miesten alushousuihin painettuna oli sekin mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta jäivät nekin nyt tällä kertaa sittenkin ostamatta.

Mutta, vaikka me, jossain määrin nyttemmin jo minimalisteiksi heittäytyneet, emme Saltista mitään ostaneetkaan, niin suosittelen ehdottomasti vierailua, etenkin vaikka jos keittiö kaipaa raikkaita astioita tai tekstiilejä. Ja kyllä minä vielä harkitsen, että jos sittenkin ottaisin Eva-Len Mattsoniin yhteyttä ja kysyisin, että voisiko näitä kaulaliinoja ostaa postitse …

Merikorttelissa on toki myös merellistä nähtävää purjelaivojen Linden ja Albanus tiimoilta, mutta juhannuksena ne molemmat olivat, kuten tietysti ”pitääkin” merellä! Pieneen museoon pääsi kuitenkin kurkistamaan.

Merikortteli museo

Käy tykkäämässä Meriharakan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa kuviamme ja kommenttejamme myös Instagramissa (@Meriharakka) ja Twitterissä (@Meriharakka1)!

Yhteistyössä Visit Ålandin kanssa.

Tags from the story
,
Join the Conversation

14 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Ansku! Alue oli kyllä suloinen :-) – hainkin jo siellä vieraillessani sopivaa sanaa tuota kuvaamaan ja suloinen voisi olla juuri oikea!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Olimme kahden vaiheilla tuon pyöräretken kanssa, mutta aikaa oli vain n. 3 tuntia ja ennen illallista olisi pyöräretken jälkeen pitänyt vielä ehtiä suihkuun ja kun illallinenkin oli sovittu tiettyyn aikaan, niin jouduimme valitsemaan auton, vaikka kelikin oli hieno!

 1. Varsin kesäistä ja värikästä. Harmittaa hirmuisesti, että ei ole edelleenkään tullut käytyä koskaan Ahvenanmaalla. Olen selkeästi huono kotimaanmatkailija. Saaristo kyllä houkuttelisi kovin, etenkin näin kesäaikaan. Ja nuo pöllöt ovat kyllä sympaattisia :)!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mirka! Ahvenanmaasta on kyllä moneksi, niin Maarianhaminasta autolla tai pyörällä tai laajemmin saaristossa veneellä tai yhteysaluksilla.

 2. Toivottavasti pääsen Maarianhaminaan käymään piakkoin. :) Viimeksi olimme vuosi (vai pari?) sitten keväällä, äitienpäivään. Paikka oli silloin kuin aavekaupunki, ei ristinsielua missään. Nyt näyttää ihanan kesäiseltä ja söpöltä. Miesten inhottavat kysymykset on tuttuja täälläkin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Meri! Kyllä nytkin juhannusaattoa edeltävänä torstai-iltana kaupunki oli hyvin rauhallinen, muttei sentään ihan kuollut, vaan mukavasti rauhallinen ja mm. ravintoloissa ja kahviloissa kivasti tilaa. Juhannusaattona oli sitten jo ruuhkaista vähän kaikkialla!

 3. says: Karoliina / From Karoliina

  Harmittaa niin kovin, etten koskaan ole Ahvenanmaalla käynyt! Ehkä ensi kesänä sitten… Tämä postaus menikin nyt tallennettuihin suosikkeihin, hyviä vinkkejä sulla :)
  Tuosta pyöräilystä, moni tuntuu sinne ihan pyöräilylomalle lähtevän – itsellä ei varmaan peppu kestäisi, kun en varmaan kymmeneen vuoteen ole pyörän selässä ollut :D Muistelen Karkkipäivä-blogista, että Maarianhaminasta löytyy kivoja luonnonkosmetiikkamyymälöitäkin, jotenkin sekin sopii hyvin mielikuvaan puhtoisesta ja suloisesta Maarianhaminasta :)

 4. says: Pirkko

  Kiitos Karoliina! Ei se pyöräily siellä pakollista ole :-) ja voi sitä tehdä ihan pienissä pätkissäkin. Meillä jäi juhannuksen takia ”tavalliset” kaupat Maarianhaminassa pitkälti väliin, mutta toisaalta sellaiset lomat ovat aina Lassen mielestä niitä parhaita :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *