Lapinlahti

Lapinlahti Helsinki

Vaihtoehtojutut eivät oikeastaan ole ”meidän juttuja”, mutta sunnuntaina samalla kun poikkesimme nyppimässä muutaman rikkaruohon äitini haudalta tulimme poikenneeksi Lapinlahden vanhassa sairaalassa, jossa nykyisin on – rakennuksen uutta käyttöä odotellessa – kahvila Lapinlahden Lähde, hävikkiruokaravintola Loop ja taidenäyttelyitä.

Tänään (11.7.) Lapinlahdessa näytetään juhlittavan sairaalan perustamisen 175-vuotispäivää. Tuskin olisimme sinne menneet, vaikka päivä ja tilaisuus olisi sattunut viikonlopulle, mutta toisaalta, ihan omanlaisensa tunnelma tuon rakennuksen pihalla ja käytävillä on.

Lapinlahti Helsinki Lapinlahti Helsinki Lapinlahti Helsinki Lapinlahti Helsinki Lapinlahti Helsinki

Tiloissa on myös Galleria Lapinlahden taidenäyttely elokuun puoleenväliin asti. Taidenäyttelyynkin päädyimme täysin ex tempore, mutta se yllätti positiivisesti!

Lapinlahti Helsinki Lapinlahti Helsinki

Tosin tuo videoinstallaatiossa ikkunaa pesevä tyttö alkoi nopeasti ahdistamaan: kotona olisi meilläkin vielä ikkunoita pestäväksi, miksi minä olen täällä …

Lapinlahden Lähde ja Loop -ravintoloiden ulkona sijaitsevat tuolit ja penkit ovat nekin lähes taideteoksia kaikki (sisällä on ihan siistit tilat, eli ei ulkona pakko ole istua, mutta toki kesä houkuttelee ulos).

Lapinlahti Helsinki Lapinlahti Helsinki

Ja pääsimme me lopulta sinne hautausmaallekin. Ihan omanlaisensa tunnelma sielläkin, keskikesällä.

Lapinlahti Helsinki

Käy tykkäämässä Meriharakan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa kuviamme ja kommenttejamme myös Instagramissa (@Meriharakka) ja Twitterissä (@Meriharakka1)!

 

 

Save

Save

Save

Save

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *