Traveller’s Journal: Matkasuunnitelmia! Arvonta!

Traveller's Journal Ajasto

Kuulutko niihin ihmisiin, jotka jo paluumatkalla ideoivat tulevia matkakohteita?

Niihin ihmisiin, jotka lukiessaan lehtiä tai blogeja ajattelevat, että tuo nähtävyys/ravintola/kauppa pitääkin pitää mielessä kun seuraavan kerran päädyn __________iin?

Tai niihin, jotka matkalla haluavat kirjoittaa päiväkirjaa vaikket sitä arkena välitäkään tehdä?

Toki tätä kaikkea voi tehdä puhelimella/tietokoneella/tabletillakin, mutta matkalla jos koskaan on joskus rajoitteita niiden suhteen. Lennon nousun ja laskun aikana elektroniikan käyttö voi olla kielletty ja akkukin voi pitemmän lennon aikana olla jaksamisensa rajoilla. Tietokonetta ei viitsi kaivaa esiin muutaman rivin takia.

Traveller’s Journal vaikuttaa oikeasti nimensä mukaisesti matkailijan muistikirjalta.

Traveller's Journal Ajasto

Nahkaisten kansien sisään kätkeytyy muistiinpanosivuja, joita ei ole päivätty ja vaikka sivulla onkin viitteellisesti viikon- ja kuukaudenpäiviä niin ne mahdollistavat vapaan tyyliin niiden käyttämiseen.

Taidankin lukea kohdan Month Matkaksi ja käyttää tätä vain matkajuttuihin: niin nopeisiin muistiinpanoihin päivästä kuin matkan hahmotteluun, paljon ennen matkaa tai vasta viime tingassa ”pakollisten” juttujen listaamiseen, että muistamme ne kaikki. Yhdelle aukeamalle ensi viikonlopun Varsovan matkaa, seuraavalla marraskuun risteilyyn liittyviä juttuja ja tuleville aukemille hahmotelmia ensi vuoden reissuista!

Traveller's Journal Ajasto

Muistiinpanotilan lisäksi muistikirjassa on kiva hakemisto-osuus: vuosikalentereita tuleville vuosille, karttoja ja konversiotaulukoita.

Ainakin meidän matkasuunnitelmamme ulottuvat joskus aika monenkin vuoden päähän, ja karttaa tarvitsen yllättävän usein juuri sillä paluumatkalla, jolla jo huvittelen miettimällä tulevia matka-ideoita. Usein olen selannut lentoyhtiön esittelylehteä kartan toivossa ja joskus löytänyt sen, joskus harmikseni en.

Traveller's Journal Ajasto Traveller's Journal Ajasto

Maabongariakin on muistettu – ainakin maatasolla tehdyt matkat voi merkitä muistikirjaan jo saman tien. Ja niitä matkoja suunnitellessaan voi katsella missä kaikkialla on vielä valkoista. Kirjoitin joskus aikaisemmin raaputuskartasta, joka sekin on ihan kiva lisä maabongarin varustukseen, mutta pienempikään niistä ei kyllä ihan kätevästi kulje mukana.

Traveller's Journal Ajasto
Traveller's Journal Ajasto Traveller's Journal Ajasto

Kivantuntuinen muistikirja siis – ja parasta tässä kaikessa, jos olet tätä juttua tänne asti jaksanut lukea, että halutessasi voit saada sen itsellesi! Arvomme nimittäin 4 tällaista muistikirjaa yhteistyössä Ajaston kanssa.

Olet arvonnassa mukana, kun kerrot tämän jutun kommenttina joulumatkahaaveistasi. Jos Sinulla olisi aikaa kaksi viikkoa eikä rahakaan tällä kertaa olisi este, niin minne haluaisit matkustaa jouluksi? Vai onko joulu kotona sittenkin Sinulle se rakkain vaihtoehto – maailmallehan ehtii muulloinkin?

Suoritamme arvonnan 25.10. mennessä (siis viimeistään 24.10.) kommentoineiden kesken. Muista laittaa kommenttiin mukaan toimiva sähköpostiosoite, niin saamme Sinuun yhteyden. Sähköpostiosoitteesi ei näy muille kommentoijille.

Eli tästä, passin kaveriksi matkamuistikirja, jonka kansien sisään mahtuu se passi ja pari muutakin lippua ja lappua, joita reissussa helposti kertyy ja tarvitaan!

Traveller's Journal Ajasto

(Yhteistyössä Ajaston kanssa.)

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

105 replies on “Traveller’s Journal: Matkasuunnitelmia! Arvonta!”
 1. says: iituliina

  Lämpimään, tietysti! Viettäisin joulun mieluusti esimerkiksi rannalla tai altaalla. Vaikkapa siis Indonesiaan, jossa kolmen vuoden takaisella reissulla jäi vielä niin paljon näkemättä! Myös Uusi-Seelanti on haavelistalla. :)

 2. says: Mimmu Koponen-Kilpeläinen

  Mulla ei ole reissuissa läppäriä eikä muita koneita mukana, kaikki kulkee aina paperilla ja kirjoissa nimenomaan :) wifi mahdollisuus on puhelimessa, mutta tosi harvoin sitä tulee käytettyä kuitenkin, ihan harvakseltaan esim.jonkin aukioloajan tarkistamiseen tms. Tekniikka on ihan jees niille jotka tykkää, reissuissa mä taas nautin sen ”poissaolosta”. Kyllähän mun lapuille joskus naureskellaan lempeästi, mutta kumma juttu, ne on silti ihan hiirenkorvilla reissun jälkeen :) Aina on joku reissu plääni menossa ja vinkkejä imen sieltä täältä ja aika spontaanistikin menen usein, joskus on ollut ajatus mennä jonnekin ja onkin sitten päätynyt ihan muualle. Jos ei olisi yhtään rahasta eikä ajasta eikä mistään kiinni niin ehdottomasti lähtisin joulun viettoon lämpimään indo-mauritius-joku ihana missä voi sukeltaa kirkasvetinen vähän ihmisiä saarelle :)

 3. says: salaine

  Jos saisin viettää joulun ulkomailla, tekisin sen ilomielin. Mutta ottaisin koko perheen mukaan. Seychellenit olisi silloin se mielenkiintoisin kohde.

 4. says: TT

  Mä lähtisin jouluksi jonnekin pohjoiseen. Suomen-Ruotsin-Norjan lappiin hiihtovaeltamaan kohtuullisin päivämatkoin ja pääasiassa tuvalta tuvalle siirtyen myös varaustupia hyödyntäen. Ahkiossa kulkee mukavasti vähän jouluherkkuspesiaaliakin mukana. Olen aina halunnut viettää vuoden pimeimmät päivät tunturissa.

 5. says: Mari Hakola

  Kambodžaan on tarkoitus talvella lähteä. Joulun aika olisi hyvä aika matkalle!

 6. says: Hannele Vahtera

  Kivan oloinen muistikirja! Juu, kuulun niihin jotka suunnittelevat seuraavaa matkaa jo lentokoneessa, usein lentoyhtiön esittelylehden karttoja tutkien. Aiemmin tein myös säntillisesti matkapäiväkirjaa vanhanaikaiseen kalenteriin jossa oli liian vähän tilaa viikonlopun päivinä. Nyt olen vähän laiskistunut sen kanssa kun ne kalentereritkin hautautuvat kaappien pohjalle.
  Jouluna en matkusta koskaan kun silloin on high season kaikkialla. Myös keskikesää vältän paitsi kotimaan matkojen osalta. Seuraavaksi Argentiinaan ja Chileen marraskuussa.

 7. says: Missis L

  Voi että, mulle riittäisi viikko jossain meren rannalla Suomessa hyvinvarustellulla mökillä ja valmiilla jouluherkuilla ladatulla jääkaapilla! Mutta jos ois kaksi viikkoa, niin olisi ihanaa lentää vaikka Karibian risteilylle. Jotain helppoa ja viihdyttävää! Ja kaikki rakkaat mukaan, tietty.

 8. says: heta

  Lentoyhtiöiden lehdissä on yleensä kartta, mutta se on kovin epätarkka ;) eli juu, tulee lentomatkoilla suunniteltua uusia reissuja – usein se kartta tosiaan puuttuu.. Minulla on Moleskine-kirjanen, joka on nyt melkein täynnä matkamuistiinpanoja ja iso surku on siitä, että pitäisi ottaa uusi käyttöön. Siinä vanhassa kun on muistoja ties kuinka monelta reissulta. No, asiaan, minä haluaisin jouluksi joko Karibialle tai Afrikkaan.

 9. says: Marja-Liisa

  Valoon ja lämpimään, koska nyt syksy sinnitellään töiden vuoksi kotona. Epsanjaan varmaankin.

 10. Siihen aikaan vuodesta kaipaa lämpöä ja varsinkin valoa, niin kaupunkilainen kuin muuten olenkin. Jokin Teneriffan tapainen kelpaisi (se ei ole niinkään tylsä, koska melkein kaikki ilmasto- ja kasvillisuusvyöhykkeet ovat edustettuina). Ikihaave Uusi-Seelanti kun tarvitsee yli kaksi viikkoa.

  Tai jos hyytävän New Yorkin voisi kiertää pelkästään sisätiloissa?

  Tuo TN näyttää ihanalta, ei vähiten kuumailmapallon vuoksi, enkä ole vielä päässyt hiplaamaan sitä.

  Iloa matkahaaveiluun!

 11. Ihanalta vaikuttava kalenteri! Mieluusti kokeilisin millainen käytössä olisi… ;)
  Yksi harvoista vuodenajoista jolloin en mieluusti matkusta ulkomailla on joulu. Meillä on ollut jo varmaan 20 vuotta tapana viettää joulu mökillä, siinä on oma tunnelmansa. Tosin paikkaakin tärkeämpää jouluna on perhe ja heidän kanssaan oleminen. Jos siis saisin koko perheen jouluksi ulkomaille niin sitten voisin kokeilla joulua Suomen ulkopuolellakin :) Tällöin kohteeksi valikoituisi jokin paikka missä on lämmin… olisikohan Dubaissa hienor joulukoristeet??

 12. says: AnskuliP

  Mulla on tapana laittaa muistikirjaan ylös kaikki matkaan liittyvät tiedot/vinkit ym.. Joten kyllä tuota traveller´s journalia vois täyttää hyvinkin! Arvontaan mukaan! Joulua en ole koskaan viettänyt ulkomailla/lämpimässä, mutta joskus käynyt mielessä että voisi kokeilla saako sitä fiilistä palmupuiden luona. Joten miksipä ei, vaikkapa Sisiliassa tai muualla Italiassa, Italia on mun <3

 13. says: Daria

  Kiva kalenteri matkaajalle! En ole kuuteen vuoteen viettänyt joulua Suomessa. Kanada, Egypti, Ruotsi, Espanja, Dubai ja Teneriffa ovat vetäneet pitemmän korren. Tulevankin joulun olen Espanjassa, mutta mieli tekisi myös Etiopiaan. Lähinnä tutustumaan paikkoihin, josta pojan avovaimo on kotoisin, ei tosin tiedä vanhempiaan eikä vuosien tarkkuudella edes ikäänsä, joten sukulaisten tapaaminen on mahdotonta.

 14. says: Ttina

  Lähtisin Fidzille. Siellä riittäisi lämpöä, rentoa fiilistä ja aurinkoa. Joulu on ihanaa aikaa viettää Suomessakin, mutta lämpöön sitä vaan aina kaipaa :)

 15. says: Laura

  Toivottavasti ehtisin kotiin jouluksi, se on lempiaikaani vuodesta ja vietän sen kaikkein mieluiten perheen ja läheisten kanssa kotisuomessa :)

 16. says: Iipi

  Olisi ihanaa viettää joulua Malediiveilla. Kengät voisi unohtaa matkalaukkuun. Jos iPadinkin jättäisi matkalaukkuun, voisi keskittyä meren tuijottamiseen ja välillä laiskasti kääntää kirjan sivuja. Työmurheet olisi jätetty jo Suomen talveen.
  Yhdeksän päivää Pohjois-Koreassa opetti, että maailma selviää ilman minuakin hyvin eikä aina tarvitse katsoa uusimpia uutisia. Nyt kokeilen samaa sometonta taktiikkaa lokakuun lopulla Arabian niemimaan risteilyllä. En raatsinnut ostaa WiFiä matkan ajaksi.
  Kalenteriin voisin porukkamme kirjanpitäjänä merkitä matkatoverien maksamat osuudet ruokailuista, retkistä jne. Pyrimme noin suurin piirtein tasaamaan maksut oikeudenmukaisesti.

 17. says: Nimetön

  Mä haluaisin ehdottomasti viettää joulun Suomessa. Lähtisin siis perheen kanssa lappiin johonkin hyvinvarusteltuun mökkiin, jossa jääkaappi pursuaisi kaikkia ihania jouluherkkuja. <3 :)

 18. says: Sirpa

  Vietämme yleensä joulut Suomessa, mutta unelmamatka Uuteen Seelantiin kiinnostaisi.

 19. says: Natalia

  Kahden viikon matka joulun aikaan sijoittuisi Karibialle, kiertelisin siellä mieluiten eri paikoissa ?

 20. says: Elise

  Joulun matkahaaveissa olisi Afrikka ja safari, jos budjetti olisi tosiaan rajaton :) Parissa viikossa ehtisi nähdä jo mukavan paljon paikkoja!

 21. says: Inga

  Jos raha ei olisi (ollut) an issue, lähtisimme ehdottomasti poikaystävän kanssa jonnekin päin Latinalaista Amerikkaa! Tänä jouluna homma menee kuitenkin niin, että jouluna ollaan kotona – mutta joulua ennen muutama viikko Seychelleillä, ehkä sekin on ihan ok! :D

 22. Olisipa tilanne jossa raha tai aika ei olisi este! Lähtisin varmaankin Tansaniaan tai Keniaan, on ollut pitkäaikainen haaveeni päästä jonnekin kauas länsimaalaisen kulttuurin vaikutusalueesta. Tansaniaan matkustaisin Duaratravelsin kautta ja Keniassa varmaankin osallistuisin vapaaehtoistyöhön!

 23. says: Nimetön

  Joulu kotona, mutta Uuden Vuoden viettäisin mielelläni jossain vuoristo mökissä esim. Alpeilla.

 24. says: Heli

  Jouluaattona haluan olla sisarusteni kanssa, mutta heti sen jälkeen olisin valmis reissuun… Lähtisin Pariisiin tai Lontooseen.

 25. Näyttää kätevältä, toimivalta matkakaverilta tämä kalenteri!
  Joulun olisin jo pitkään halunnut viettää ulkomailla, vielä se on jäänyt lähinnä lasten toiveiden vuoksi, mutta nyt alkaa lapset olla sen ikäisiä että ehkä sitä joulua joskus oikeasti vietetään ulkomailla. Viettäisin joulun joko jossain aurinkorannalla, mahdollisimman kaukana lämmössä ja auringossa rentoutuen. Toinen vaihtoehto olisi viettää joulu jossain Pohjois-Italian pikkukylässä, alppien juurella jossa varmasti olisi tietynlaista joulun tunnelmaa.

 26. says: Anna-Lena

  Joulumatkahaaveilu on Hawaii. Se olisi mahtavaa. Lämpö, meri, palmut ja amerikkalaisten joulukoristeet.

 27. says: Riitta Rossi

  Hei Meriharakka, kuvasi juuri minua kirjoituksesi alussa. Tunnistan niin itseni, ennenkuin matkani on lopussa alan jo pohtimaan minne seuraavaksi. Kysyit joulusta… Olen aina sanonut etten jouluna halua pois kotoa jouluruokien äärestä, mutta viime vuosina olen sisimmässäni alkanut pohtimaan millaista olisi viettää joulua Intiassa. Olen menossa tammikuun alussa pitkästä aikaa Goalle tapaamaan ystäviäni siellä joihin olen tutustunut aiemmilla Intian matkoillani. En ole seitsemään vuoteen nähnyt heitä ja nyt on aika Reissutossujen suunnata sinne. Tarvitsisin juuri tuollaista muistikirjaa mukaan matkalle jotta voin kirjoittaa muistiin juttuja omaa blogiani http://www.reissutossut.wordpress.com.

 28. says: Tiia

  Apua miten ihania muistikirjoja!! Tulee täytettyä aikas monta kirjaa vuodessa, sillä sellainen kulkee aina matkalla mukana :)

  Joulun voisi viettää vaikkapa Uudessa-Seelannissa! Havaijikin kävisi ??

 29. Unelmieni joulun viettäisin palmupuiden varjossa jalat puuterihiekassa. Tällä hetkellä haaveilen todella paljon Kap Verden saarikierroksesta ja se olisi aika unelma joulukohde. Ehkä vielä joku päivä… :)

  Tämä joulu on kuitenkin ihan kivaa viettää kotona, kun tietää että heti joulun jälkeen edessä on uudet seikkailut.

 30. says: Tiia Oikarinen

  Menisin Lappiin, piilopirttiin. Nauttimaan rauhasta ja joulun tunnelmasta!

 31. Onpas kivan oloinen muistikirja. Tällä hetkellä reissusuunnitelmat sisältävät ainoastaan työporukan pikkujouluristeilyn. Jotain ajatuksia toki on, mutta toteutus vielä vaiheessa.

  Jouluna menisin ehkä johonkin alppikylään Sveitsin puolelle.

 32. says: Mariia

  Aivan paras matka itselle olisi matkustaminen Euroopan läpi Afrikkaan. Tarkkaa sijaintia en osaa sanoa, koska matkustamisen ilo tuottaa jo niin paljon mielihyvää, että kohde ei ole tärkein. Jonnekin uuteen paikkaan kuitenkin ja Afrikka on vielä täysin uusi manner itselle :). Tiedossa olisikin vuodelle 2017-18 matkustaminen Afrikkaan tekemään vapaaehtoistyötä, toki vähän pidemmäksi aikaa kuin kahdeksi viikoksi kylläkin. Kohteita on monia, joista vaikea päättää. Tämä olisi aivan täydellinen sinne! :)

 33. says: Janni

  Joulua on kyllä ihana viettää ihan kotona Suomessa. (: Mutta myös Intia houkuttaa paljon, ja miksei myös joulunakin!

 34. says: Gustavå

  Lähtisin ehdottomasti Islantiin! Olen kerran siellä vieraillut ja maa vei sydämeni täysin. Sen parempaa paikkaa viettää joulua en keksi! :)

 35. says: natu

  Kun raha ei olisi este haluisin tietenkin lähteä mahd. kauas kotoa! :) Indonesia, siellä Bali, Filippiinit ja Tyynenmeren saaret… Jonnekkin sinne maapallon toiselle puolelle. Olen vielä niin nuori ettei matkustuskokemusta kauheasti ole, mutta tulevaisuuden unelmissa olisi jo Suomesta pois muutto!

 36. says: Niko

  Lähtisin katsomaan joko Saksan pääkaupunkia Berliiniä tai Unkarin pääkaupunkia Budabestia.
  Saksasta on jo kokemuksia, mutta Unkari on aivan unikko. :)

 37. says: Saana

  Rakastan matkustelua! Joulun viettäisin mieluiten ehkä Suomen lapissa, jossain tunnelmallisessa mökissä villasukat jalassa ilman hössötystä pakkasen paukkuessa ulkona ja takkatulen loimutessa sisällä. Joulun jälkeen voisikin sitten jo lähteä jonnekin etelään! :D Indonesiaan ja Meksikoon matkustan vielä joskus uudestaan, mutta haluaisin käydä myös Australiassa, missä piisaisi lämpöäkin tuolloin. Seuraava reissu on todellisuudessa kuitenkin Oregoniin, jonne suuntaan keväällä muutamaksi kuukaudeksi! :)

 38. says: Mikaela Savolainen

  Mä haluaisin Australiaan jouluksi, pitäis olla pidempi aika lomaan vaan tuolloin!

 39. says: talvicamino

  Jos olisi kuukausi aikaa jouluna, lähtisin kävelemään caminolle kohti Santiago de Compostelaa. Sää saattaa ihan mukava(kin), yöllä vähän pakkasta, päivällä reilusti plussalla. Caminot majapaikat ovat auki, paitsi aivan joulupyhinä, jolloin täytyy suunnitella tarkemmin päivämatkojaan.

  Minulla on aina matkapäiväkirja (paperinen tai digitaalinen) mukana reissuissa. Etukäteen teen suunnitelmia, tutkin karttoja ja kohteita, menen sitten minne tahansa.

 40. says: Sari

  Aika paljon on tullut matkusteltua, mutta joulu on aina vietetty Suomessa perinteisin menoin. Tänä vuonna kokeillaan miltä tuntuu olla jouluna ulkomailla ja lähdetään pariksi viikoksi Singaporeen ja Malesiaan. Näen jo itseni kirjaamassa muistoja matkan varrelta tuohon hurmaavaan muistikirjaan :)

 41. says: Minna

  Joulussa tärkeintä on joulun tunnelma ja siksi matkustaisin jouluksi sellaiseen kohteeseen, jossa on tätä tunnelmaa. Sveitsin Alpit olisi ykkösvaihtoehto. Tunnelmallisia joulumarkkinoita alppikylissä, lunta, ulkoilua, hienoja maisemia, hyvää ruokaa, takkatuli ja kynttilöitä.

 42. says: Jenna O

  Tahdon jouluksi Norjaan. Minulla on siellä rakkaita ystäviä ja heillä on aivan ihanat jouluperinteet. Koska en omista perhettä, vietän mieluusti joulun ystävieni seurassa. Harmikseni olen tämän joulun töissä, joten joulu Norjassa saa vielä odottaa.

 43. says: Henna

  Jos raha ei olisi este, ja lomaakin saisi kaksi viikkoa joulun tienoilla, lähtisin poikaystävän kanssa reissuun Suomen Lappiin. Yöpyisimme muutaman yön lasi-iglussa, viikon jossain ihanassa takalla varustetussa mökissä ja lopun ajasta kylpylähotellissa. Nauttisimme luontoretkistä ja puhtaasta lähiruoasta, pari päivää voisi viettää rinteessä lasketellen. Toisaalta olisi hienoa kokea aivan erilainen joulu jossain kaukana lämpimässä, mutta tänä vuonna haaveissa on Lappi, kenties luosto tai Kakslauttanen.

 44. says: Päivi L.

  Uusi-Seelanti olisi minun kohteeni, pohokatuwa-puun alle lähtisin campailemaan.

 45. says: Piiu Korhonen

  Jouluna olisi mukava matkustaa vaikka Bostoniin, Massachusettiin Usaan. Kiva olisi tutustua amerikkalaiseen joulun viettoon ja myös mahdollisesti uuden vuoden viettoon. Olisi mielenkiintoista reissata itärannikolla muutoinkin.

 46. says: Pirjo

  Joulun olen mieluusti Suomessa, mutta heti sen jälkeen voisin lähteä Balille. Edellisestä kerrasta on jo 17 vuotta, joten haluaisin nähdä, miten se on muuttunut.

 47. says: Liisa

  Jouluja on tullut vietettyä kotosalla jo useita, joten lähtisin trekkaamaan Nepaliin. Pitkäaikainen haaveeni on elää pari viikkoa siten, että maailman mahtavimmat vuoret koristaisivat katselemaani maisemaa auringonnoususta laskuun.

 48. says: Elise H.

  Joulun haluan ehdottomasti viettää aina kotona, lapset tulevat silloin käymään :) Onpa ihana muistikirja, olen ehdottomasti mukana arvonnassa :)

 49. says: Tarja

  En vietä joulua ollenkaan (koska sen alkuperä on pakanallinen ja Jeesus ei myöskään viettänyt joulua vaan käski seuraajiensa viettää kuolemansa muiston juhlaa).

  Mutta mielelläni lähtisin joulukuussa Kuubaan.

  Kirjoitan matkoilla päiväkirjaa.

 50. says: Anni

  Islanti! Sinne olen jo kauan halunnut ja aion vielä jonain päivänä matkustaakin poikaystävän kanssa, meitä ei lämpimät maat niin kiehdo. Tämä olisi hauska ja kätevä lisä matkan suunnitteluun!

 51. says: Ritva Karhunen

  Skotlantiin ja Edinburgiin. Olin siellä pari vuotta sitten siskontyttöni kanssa reppureissulla, ja meillä oli aivan mahdottoman kivaa, voisimme mennä uudestaan!

 52. says: Satu

  Hei, osallistun arvontaan. Olen monesti miettinyt millainen olisi joulu Pariisissa, sinne siis haluaisin jos olisi mahdollista

 53. says: Inkeri

  Ei määränpäällä väliä, hyppäisin mihin tahansa koneeseen jos olisi rahaa ottaa koko perhe mukaan! Ei se kohde, vaan ylipäänsä matka ?

 54. says: Sini

  Ihana matkakirja! Unelma joulumatka olisi yhdysvaltoihin new yorkiin. Olisi ihana nähdä jouluna new yorkin joulutohinat ja kaikki ihanat jouluiset näyteikkunat ja jouluvalot.

 55. says: hannele

  New York on minun suosikkini!

  Tänään lähden Lissaboniin hakemaan valoa syksyyn!

 56. says: Sirpa

  Jos olisi rahaa, lähtisin Itävaltaan laskettelemaan ja naukkailemaan kunnon Strohia.

 57. says: Sini Lahti

  Joulu pitää ehdottomasti viettää kotona, oli sitten vesisadetta tai paukkupakkasia; reissuun voi sitten lähteä joskus toiste! Unelmamatkani suuntautuisi Perun Machu Picchuun tai Egyptin pyramideja katsomaan.

 58. says: Saila

  Matkustaisin Chicagon kautta Michiganiin vanhan vaihtariperheeni luokse. <3

 59. says: Noonaneiti

  Jouluna on ehdottomasti oltava kotona – paitsi jos kaikki läheiset saisi koottua esim. New Yorkiin, ei se olisi ollenkaan mahdoton ajatus.. kunhan on läheiset paikalla, tuttuja jouluruokia ja perinteiset pyjama ja villasukat joululahjana, ei paikalla niin väliä (:

 60. says: Minna Tolonen

  olisi äärettömän mielenkiintoista lähteä rapakon taakse katsastamaan Yhdysvaltojen joulu :), eli sinne.

 61. says: Eira

  Aina halunnut lähteä takaisin kaakkois-aasiaan, katselemaan paikkoja jossa joskus tullut läytyä ja fiilistelemään menneitä.

 62. says: Anne Siipola

  Haluaisin viettää joulun jossain lämpimässä, hyvä hotelli ja täyshoito . Ja mitä vähemmän jouluhössötystä sitä parempi. Sellaisia paikkoja vaan ei taida löytyä. Amerikkalaistyylistä joulua tungetaan innolla.
  Mauritius ehkä.

 63. says: Inka

  Voi, Islantiin lähtisin riemuite joulua viettämään tädin perheen tykö! Vaikka omat muotoutuneet jouluperinteet onkin rakkaita, on silti haaveena joskus päästä viettämään joulua tuonne, ja kokemaan islantilaiset jouluperinteet :)

 64. says: Jaana Krigsman

  Lähtisin varmaankin Kanarialle etuajassa, koska tammikuun lopussa on tarkoitus viikoksi lähteä. Olisi kiva täyttää matkakirjaa etuajassa suunnitelmien tekoon sekä matkan aikana kun ”kaikkiu” toteutuu!

 65. Joulun haluan ehdottomasti viettää kotona. Traveller’s Journal vaikuttaa esittelysi perusteella aivan mahtavalta. Tykkään kirjata ylös käyntikohteita, ystävien suosituksia ja lehtien vinkkejä ja tämä olisi niille täydellinen säilytyspaikka.

 66. says: Anna-Maria

  Tänään just haaveilin joulun ajan reissusta jonnekin lämpimään… esim. Kap verdelle tai Dubaihin… :)

 67. says: Pia

  Mä haluan viettää joulun kotona Suomessa, mutta ennen joulua olis ihana päästä kiertämään Keski-Eurooppaan joulumarkkinoita.

 68. says: ulla

  Jonnekin lämpimään ja aurinkoiseen mutta ei mihinkään turistirysään tai rantalomalle.

 69. says: Amanda

  Olen jo muutamana vuonna haaveillut joulumatkasta joko Prahaan tai Pariisiin. Myös Saksan joulu ja joulumarkkinat houkuttavat, mutta talvinen Praha ja hiljainen lumisade kaupungin yllä olisi ihana kokea. Vanhankaupungin kaduilla kävellessä voi hyvin kuvitella olevansa Pariisissa, ja Kaarlen sillalta avautuvat näkymät saavat uskomaan, että on päätynyt keskelle Disney-elokuvaa. Etenkin iltapimeällä valaistu kaupunki on kauneimmillaan ja tunnelma on käsinkosketeltava. Joululomalla nauttisin kuumasta viinistä, Prahan ihanista kahviloista, tunnelmallisista kujista sekä kaupungin kulttuuritarjonnasta, ja mikä parasta – kaiken voisi sitten kirjata ylös Traveller’s Journaliin.

 70. says: Helena Savikko

  Haaveena olisi kerrankin viettää Joulu Suomen Lapissa!!
  Takuuvarmasti olisi valkea joulu. Sen kruunaisi upea mökki, takkatuli, läheiset ja hyvä ruoka.
  Lisäfiilistä toisi erikoiset puitteet mitä saa astuessaan ulos mökin ovesta, jopa revontuletkin voisi nähdä jos onnistaisi….
  Tämä on suurin jouluhaaveni, mut onhan se oma kotijoulukin perinteineen mahtavaa viettää….

 71. says: Helena

  Tänä vuonna haaveena on viettää joulu Teneriffalla, toivottavasti tämä haave tänävuonna toteutuu.

 72. says: Milla

  Ihana arvonta! Joulu Eurooppalaisten joulumarkkinoiden keskellä houkuttelisi juuri nyt.

 73. says: pikkuthti

  San Fransiscoon tai Uuteen-Seelantiin olemme haaveilleet joululomareissua, mutta tällä hetkellä matkakuume on niin kova, että lähempikin matkakohde (esim Alpit) kuulostaa ihanalta :)

 74. says: Eve

  Lähtisin jouluna reilille. Olisi ihanaa nähdä Euroopan maiden erilaisia tapoja, ilmastoja ym. Aatonaaton, aaton ja joulupäivän tahtoisin viettää Skotlannissa ja uudenvuoden Italiassa.

 75. says: Tellu

  Voisin viettää Jouluni Lontoossa. En ole ikinä matkustanut ulkomailla ( jos haaparantaa ei lasketa) Lontoossa haluaisin käydä, ihan sama milloin. Samalla reissulla haluaisin käydä Sydämmen asialla kuvauspaikalla.

 76. says: tarja

  Jouluna kotona, mutta joulukuussa voisi matkustaa München joulumarkkinoille. Teen matkasuunnitelmia tunteella, mikä tuntuisi kivalta seuraavaksi. Kyselen kohteen valinnan jälkeen kohteesta vinkkejä kavereilta, tutkin karttaa, kirjoitan ylös kahviloita ja osoitteita. Tutustun historiaan, luen matkaoppaita ja nautin suunnittelusta.

 77. says: Kanerva Frankenhaeuser

  Oi tää olisi täydellinen lahja mun appivanhemille, jotka eivät malta pysyä paikoillaan :D
  Jos talveksi matkustaisit, haluaisin jonnekin todella talviseen paikkaan – Islanti olisi esimerkiksi ihana. Joulun haluan Suomessa läheisten kanssa.

 78. says: Mariia Rissanen

  Jos saisin ottaa mukaan sukulaisetkin, niin olisi hienoa lähteä johonkin Euroopan joulukaupunkeihin. Nauttia joulutorien tunnelmasta, hiljaisuudesta hotellissa ja syödä muiden tekemää jouluruokaa.Mutta perhe sukulaisineen joulussa pitää olla. Paikalla ei niin väliä.

 79. says: Satu Kontuvuori

  Lähtisin USA:n hakemaan itselleni pitkäaikaista haavettani, autoa. Kävisin myös ajamassa route 66 joko mp:llä tai autolla.

 80. says: Unna

  Lähtisin jouluksi Alpeille, johonkin ihanaan vuoristomajaan oman rakkaan kanssa. Siellä voisi päivät pitkät lasketella ja illat juoda kaakaota takan ääressä. Aahh, mikä ihana unelma!

 81. says: Jaana

  Jouluksi olisi mukava päästä jonnekin aivan uuteen paikkaan rentoutumaan ja uskoisin sen oleman nimenomaan alpit, se kauneus ja kiire pois joulun hälinästä. Voisi nauttia takkatulen äärellä juoden kaakaota/ kahvia ja mitä nyt ovat paikalliset herkut. Lämpö myöskin houkuttaa, ’
  0mutta silti lähtisin miheni kanssa Alpeille nauttimaan kauniista näkymistä ja ulkoilemaan.

 82. says: Eila Kuronen

  Joulua olisi mukavaa viettää Suomen -, Ruotsin – tai Norjan Lapissa lumihankien keskellä. Parasta kuitenkin on joulunvietto naapurustossa asuvien lasten ja muiden sukulaisten kanssa syöden aattoateria yhdessä taloudessa ja siirtyen jälkiruoan nauttimiseen ja joulupukin odotteluun seuraavaan talouteen.
  ”Vanhanaikaiselle” muistikirjalle olisi käyttöä marraskuun Etelä-Afrikan matkalla ja muilla tulevilla matkoilla, sillä en yleensä matkojen aikana ”ehdi” päivittää blogia tai kirjoittaa pitkiä muistiinpanoja.

 83. says: Mira

  Olisi ihana viettää joulu jossain idyllisessä pikkukylässä: paljon joulukoristeita ja valoja. Ja lunta.

 84. Siis hetkinen… 25.10. on syntymäpäiväni.. ja täytän pyöreitä. Katsotaan olisiko onnetar suotuisa sillä tuo kirja näyttää aika kivalta.

  Jouluna matkaamme Los Angelesiin miehen perheen luo. Toivottavasti ehdimme myös Joshua Treen kansallispuistoon.

 85. says: Katja Kallio

  Matkustaisin jouluksi Amerikkaan ja kiertelisin siellä autolla!

 86. says: Carita

  Jonnekin pieneen Keski-Eurooppalaiseen kylään, jossa olisi lunta ja rekiajelua hevosilla, kuumaa glögiä ja paahdettuja manteleita ??

 87. says: Kia

  Lähtisin New Yorkiin viiden tähden hotelliin. Shoppalisin kaikkea kaunista.

 88. says: Jenni

  Jouluksi Malesiaan olisi ihana päästä! Olen jo tammikuulle suunnitellut malesian reissua, mutta olisi hauskaa päästä viettämään joylya jossain muualla :-)

 89. says: Armi

  Kahden viikon lomamatka ”rapakon taakse” on unelmissa! 15. Hääpäivä tulee ensi vuonna eteen, sitä voisi juhlia miehen kanssa kaksin reissussa. Lapset ja eläimet hoitoon ja honeymoon numero 2 kehiin! :D

 90. says: Pia Sillman-Rejström

  Matkustaisin jouluna keski- ja etelä-
  Eurooppaan. Ranskaan, Espanjaan ja Italiaan. Jouluostoksille Pariisiin ja sieltä etelämpään johonkin pieneen kaupunkiin viehättävään hotelliin joulua viettämään, mielellään sukulaisia mukana ja kokemassa yhdessä uutta.

Comments are closed.