Syömässä Varsovassa

Warsaw Lazienki feature

Harvemmin kirjoitamme kovin yksityiskohtaisesti ruuasta, sillä suhtautumisemme ruokaan niin matkoilla kuin kotona on kovin mutkatonta – helppoa sen olla pitää.

Mutta tällä kertaa ravintolat, joihin Varsovassa päädyimme syömään, olivat sen verran erityisiä, kaikki eri tavalla, että ravintolajuttukin lienee paikallaan!

Radio Café

Radio Cafe Warsaw Radio Cafe Warsaw

Ensimmäisen lounaspaikan löysimme ”kysymällä” Tripadvisorilta suositusta kahvilasta hotellimme (Metropol) lähellä. Ja Tripadvisor ehdotti Radio Cafe’ta muutaman korttelin päässä, joten sinne. Kaipasimme vain jotain pientä, ja päädyimme tilaamaan perunaohukaisia ja croque monsieurin. Kumpikin annos oli maittava ja hinta, kahdelta, juomineen (vesi) n. 12 euroa enemmän kuin kohtuullinen.

Radio Cafe Warsaw Radio Cafe Warsaw

Mutta erityisen mielenkiintoiseksi ravintolan teki sen liittymä kylmän sodan aikaan:

It is also the Club or former employees of Radio Free Europe in Munich. In case you are too young to remember, or have been luckily living on the right side of the ”Iron Curtain” (right being, of course, left as you look at the map), allow me to explain:

Radio Free Europe was founded in 1952 under Eisenhower administration which wisely considered, that the worl may be as effective or more effective than the arms race.
It became an instant success with listeners in Eastern Europe, eager to hear something besides the local flood of propaganda.

Ovela tuo lause, mielestäni, että rautaesiripun oikea puolihan on kartalla vasemmalla puolella.

Radio Cafe Warsaw

Radio Cafe WarsawPuolalaista huumoria taisi edustaa myös aseet kieltävä ilmoitus kahvilan ovella.

 

Belvedere Lazienki-puistossa

Sunnuntailounaan meille tarjosi Michelin suosituksen saanut Belvedere-ravintola Lazienki-puistossa. Puisto ei ole ihan keskustassa, mutta hotelliltamme pääsi sinne kätevästi bussilla 120 (Google Maps tarjoaa muuten nykyisin mahtavasta myös julkisten kulkuneuvojen reitit ja aikataulut).

Lyhyt kävely puistossa oravia ja riikinkukkoja väistellen, Chopin-patsaan ja toisen soivan Chopin-penkin katsastus (ensimmäisen näimme jo kaupunkikierroksellamme) ja olimme valmiita lounaalle. Mutta emme olleet valmiita elämykseen, jonka Belvedere-ravintola meille alusta loppuun tarjosi.

Lazienki-puisto Warsaw Lazienki-puisto WarsawBelvedere-ravintola Warsaw

Tällaista ravintolaa emme olleet vielä koskaan nähneet.
Kahden hengen pöytämme oli viherkasvien rajaamassa pienessä syvennyksessä: ihan kuin olisimme koko ravintolassa kahden. Näitä pieniä yksityisiä alueita oli useita, osa viherseinämän syvennyksissä, osa korkeammalla, parvekkeilla. Isommille seurueille oli muutamia isompiakin pöytiä ja pöytäryhmiä, mutta kahden tai neljän hengen pöydät olivat aivan erityisiä.

Belvedere restaurant Warsaw Belvedere restaurant Warsaw Belvedere restaurant WarsawBelvedere restaurant Warsaw

Erityinen oli myös sunnuntailounaamme.

Aloitimme (heti proseccon jälkeen) ihmettelemällä leipäkorin sisältöä. Tarjoilija opasti, että punainen leipä on punajuurella maustettua ja ihan mustat sämpylät mustalla seesamilla. Kaikki leivät olivat hyviä, mutta musta leipä! Ihan uusi tuttavuus meille molemmille.

Belvedere restaurant Warsaw

Alkuruuaksi valitsimme kanttarellikeitot, sillä lokakuinen puisto oli ihanista syysväreistään huolimatta jo hiukan viileä. Täyteläistä ja hyvää.

Pääruuaksi Lasse valitsi doradaa, suomeksi kuulemma kultaotsa-ahven ja minä ankkaa. Kolmen ruokalajin ateriassa (sillä toki aioimme testata myös jälkiruuat) annokset olivat yllättävän isoja. Maussakaan ei todellakaan ollut mitään vikaa.

Belvedere restaurant Warsaw Belvedere restaurant Warsaw

Jälkiruokina testasimme Pink Ribbon -teemaisen pinkin jälkiruuan ja kahvisuklaajuustokakun. Melkein teki tiukkaa!

Belvedere restaurant Warsaw Belvedere restaurant Warsaw

Vapiano

Illallisvalintamme olivatkin sitten jo tavanomaisempia: ensimmäisenä iltana päädyimme kotoisasti hotellin lähellä sijaitsevaan Vapianoon, jollaisessa joskus käymme Helsingissäkin. Ruoka ja ravintolan toimintatapa oli samanlaista kuin Helsingissä, mutta esimerkkinä arrabiata-annoksen hinta, 4 euroa, ei ollut ihan sama (näyttäisi olevan n. 10 euroa Helsingissä).

Vapiano Warsaw

Muita ravintoloita ja aterioita

Sunnuntai-iltana päädyimme testaamaan hotellin (Metropol) ravintolan Blue Cheese -hampurilaisen. Ihan käypäinen sekin.

Hotel Metropolin ravintola Warsaw

Vohveli WarsawIso juttu Varsovassa tuntui olevan pannukakut ja vohvelit. Kuuluisin pannukakkuravintola lienee Manekin, jossa emme käyneet, mutta jossa lauantaisen kaupunkikierroksen oppaamme kertoi AINA olevan tuntien jono. Vohveleitakin jonotettiin monessa paikassa Vanhan kaupungin kujilla, mutta hiukan sen ulkopuolella pistäydyimme jäätelö/vohvelibaariin ja jaoimme pienen (siis valtavan) vohvelin kahvin ja teen kanssa. Lasku oli alle 5 euroa.

(Ravintola Belvedere tarjosi meille sunnuntailounaan juomineen. Sunnuntailounaan hinta näytti olevan n. 33 euroa hengeltä, ilman juomia. Muut ateriat maksoimme itse.)

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

34 Comments

 1. says: Lumo

  Varsovasta – ja sen ravintoloista olen kuullut aiemminkin paljon hyvää. Mehän matkailemme usein ruoka edellä…

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Hintalaatutaso ainakin on ehdottomasti kohdallaan, eikä suinkaan kokonaan siksi, että hintataso on niin alhainen suomalaiselle.

 2. Minua kiinnostaa aina ravintolat, ja matkoilla on ihanaa löytää hyviä ravintoloita ja makuelämyksiä. Aika miellyttävä tuo hintataso!

  Minäkin olen huomannut, että Google Mapsin julkisten kulkuneuvojen ohjeet toimii matkoilla tosi hyvin!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Varsova tosiaan on edullinen kohde.
   Google Mapsissa ja noissa reitti- ja aikatauluopastuksissa ei ole muuta vikaa kuin joskus puuttuva wifi :-)

 3. says: Unna

  Vau, kiitos vedet kielelle herauttaneesta postauksesta. Tuo Belvedere näyttää ja kuulostaa todella tunnelmalliselta. Tuli noista viherkasveista mieleen hieman Rainforest cafe -ravintolat (mm. Lontoo ja Pariisin Disneyland), jossa miljöö on muotoiltu sademetsäksi ja siellä on kaikki effektejä kuten ukkosenjylinää ja eläinten ääniä. Tosin tuo Belvedere on varmasti tunnelmaltaan hieman rauhallisempi ja romanttisempi. Listalle menee, kiitos vinkistä!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Unna! Belvederessä ympäristö oli tosiaan vehreydestään huolimatta rauhallinen – tai ehkä juuri siksi …

 4. Mums, mikä vohveli ja Belvedere ravintola näyttää aivan omanlaiselta! Muistelen käyneeni samannäköisessä jossain päin Ranskaa, mutta nyt en saa mieleeni missä tämä oli. Kaunis rakennus, ja ateria vaikuttaa todella houkuttelevalta. Täytyy pitää tämä mielessä, jos joskus tie vie Varsovaan!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mia! Suosittelen tosiaan, etenkin Varsovan todella edullisella hintatasolla.

 5. says: Maria

  Olipa kaunis tuo ravintola! Kaipaisin ehdottomasti lisää vähän kokeilevaa ja vaihtelevaa sisustusta Helsingin kuiviin ketjurafloihin!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Maria! Toki Varsovastakin varmasti löytyy tylsiäkin ravintolamiljöitä, mutta tämä Belvedere oli kyllä ihan omassa luokassaan.

 6. Nam hyvältä näyttää ja vaikuttaa! Meillä on aina vain pieni ongelma siinä että löydän itselleni gluteenittomia vaihtoehtoja, niinpä yllätyinkin keväällä positiivisesti kun löysimme Varsovasta pizzerian joka valmisti gluteenittomia vaihtoehtoja! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Monna! Me olemme niin kaikkiruokaisia, ettemme tule tuollaisiin juttuihin kiinnittäneeksi huomiota. Mutta hyvä, että löytyi teillekin pizzakin Varsovastakin!

 7. Onpas osunut kohdalle herkullisia paikkoja! Tuo asekielto-kyltti on kyllä hämmentävä :D Vapiano on tuttu Suomesta minullekin mutta hinta onkin sitten Varsovassa huimasti alempi! Tässä oli hyviä vinkkejä reissuun – kiitos! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Miraorvokki! Hiukan yllättävä kieltämättä – mutta onhan se mukavaa, ettei kahvilassa ole aseita :-)

 8. Itsellä on Varsovasta ja kuten Puolasta pelkästään positiivisiä ruokailukokemuksia. Hyvälaatuinen vodka kyytipojaksi on lähes ilmaista, joten sekin helpottaa välillä hieman raskaampien aterioiden sulamista. Puolassa saa erittäin hyvää košer ruokaa, joten sekin tuo yhden hyvän lisävaihtoehdon aterioihin.

  P.S. Oli kyllä mielenkiintoinen tuo kasvihuoneravintola! Ja Vapiano on varma valinta hinta/laatu -suhteella.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Vodkaa oli tuolla kyllä tarjolla yleisemmin kuin lännempänä Euroopassa. Loungessakin täysi valikoima väkeviä siinä missä Helsingin päässä lähinnä viinejä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Emma! Itsekurimme valitettavasti (?) piti noiden vohveleiden suhteen niin, ettei testattu kuin tuo yksi. Tarjontaa olisi kyllä ollut …

  1. says: Pirkko

   Kiitos Virpi! Suosittelen tosiaan tuon GoogleMapsin eri toimintojen kokeilemista.

 9. Todella tunnelmallisen näköinen ravintola tuo Belvedere! Eikä hintakaan ole niin korkea mitä olisi voinut kuvitella. Vapianossa olen käynyt kerran Tallinnassa, oli ihan perushyvää. Paikallinen emäntämme meidät sinne vei, huolimatta Tallinnan nykyisestä maineesta suomalaisten ruokaparatiisina. :D Varsovassa taas kiinnitin huomiota siihen, että joka kulmassa oli jäätelökoju ja siihen kymmenmetrinen jono. No, tämä olikin elokuussa, joten ehkä syksyn tullen varsovalaiset vaihtavat jäätelön vohveleihin?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Johanna! Ehkä noin, että kylmällä kaudella vohveleita, kesällä jäätelöä. Tosin kyllä jäätelöäkin vielä lokakuun lopulla myytiin!

 10. Kiva, että myös sademetsäravintolan hintatieto oli jutussa mukana. Ei kyllä todellakaan paha hinta, on kyllä aina hieno juttu, kun ravintolalla on jokin teema, ettei vain kaunis sisustus. Ja Google maps on kyllä mainio apu!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tiia! Vaikkakaan yleensä emme ruokakustannuksia kerää ja julkaise, niin tuo jäi sen verran kiinnostamaan, että piti tsekata jälkikäteen. Mukavaa, jos pidit siitä.

 11. Varsova yllätti minutkin muutamia vuosia sitten ravintolatarjonnallaan; Rozana oli ihan huippuluokan ravintola, ja silti todella edullinen! Samassa kaupungissa saa myös huippuhotellin ihan pilkkahintaan. Lisäksi paikassa on mieletön shoppailutarjonta, ja varsinkin nahkatuotteet olivat edullisia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Laura! Itä-Eurooppa on kyllä suomalaiselle vielä aika hyvä yhdistelmä toimivaa infraa ja laadukasta tarjontaa ja edullisia hintoja.

 12. Nam, nälkä tuli kun tätä postausta luki. Jotenkin en Varsovan ravintolatarjonnasta olisi osannut suuria odottaa, mutta siellähän on näköjään huippuhyviä ravintoloita ja hinnat edullisia.

 13. says: Pirkko

  Kiitos Paula! Kivan intiimi tunnelma pöydässä olikin, vaikka kyseessä olikin ”vaan” lounas.

 14. Olipa hauska lukea ruokajuttua, kun itsekin tulin juuri ruokamatkalta.
  Toi Belvedere näyttää ihan minun paikalta! Muistuttaa hieman Tavern on the Green -ravintolaa New Yorkin Central Parkissa. Vohveleita ja pannukakkuja oli muuten Köpiksessäkin, ja nyt muistin, että unohdin sanoa omassa jutussani niistä…
  Varsovaan pitäisi kyllä joskus lähteä. Opaskin olisi siellä, jos vain saisin aikaiseksi…

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.