Pumpkin patch – kurpitsapelto

Pumpkin patch Kurpitsapelto Prince Edward Island

Kanadassa, vaikka olimmekin siellä jo syyskuussa, ajelimme Charlottetownista pohjoiseen, kun näin yhtäkkiä tien vasemmalla puolella kurpitsoja – kurpitsoja silmän kantamattomiin! Olisin niin halunnut pysähtyä ottamaan niistä kuvia, mutta alueella oli tietöitä ja liikenne oli ohjattu kulkemaan vuorotellen yhtä kaistaa pitkin. Paikassa ei juuri silloin vaan voinut pysähtyä eikä kääntyä ympäri.

Kun seuraavana päivänä olimme taas lähdössä päiväretkelle, tosin toiseen suuntaan Prince Edwardin saarella, niin päätimme kuitenkin kiertää tuon saman tien kautta, jos vaikka retki kurpitsapellolle onnistuisi. Tietyö olikin ohi tai keskeytyksissä ja pääsimme kääntymään vasemmalle pienelle tienpätkälle ja kiertelemään kurpitsapellolla!

Kyllä kannatti, muutama ”ylimääräinen” kilometri, vai mitä mieltä olet:

Pumpkin patch Kurpitsapelto Prince Edward Island Pumpkin patch Kurpitsapelto Prince Edward IslandPumpkin patch Kurpitsapelto Prince Edward Island

Paitsi kivoina asetelmina pellolla kurpitsoja oli myös laatikoissa ja pienessä ladossa.  Kurpitsat olivat myytävänä, itsepalveluna. Vie mennessäsi ja maksa laatikkoon.
Emme kuitenkaan ostaneet, eivät olisi matkamuistona olleet ihan kevyimmästä päästä!

Pumpkin patch Kurpitsapelto Prince Edward Island Pumpkin patch Kurpitsapelto Prince Edward Island Pumpkin patch Kurpitsapelto Prince Edward Island

Kurpitsanäyttelyn vieressä oli kurpitsapelto, josta nämäkin kurpitsat olivat varmasti peräisin.

Pumpkin patch Kurpitsapelto Prince Edward Island
Pumpkin patch Kurpitsapelto Prince Edward Island
Pumpkin patch Kurpitsapelto Prince Edward Island

Aikamme peltoa ja kurpitsoja kierreltyämme oli tietysti pakko jättää nämä maisemat ja nämäkin kurpitsat taakse … mutta ei ihan vielä … vielä yksi kuva!

Pumpkin patch Kurpitsapelto Prince Edward Island

Muutaman näistä kurpitsakuvista jaoin jo aikaisemmin blogimme Instagram-kanavassa ja sain Kaliforniasta kommentin, että täällä päin pumpkin patchit eivät ole vielä avanneet.
Termi pumpkin patch olikin minulle ennestään tuntematon, joten kiitos Paula, tuostakin kommentistasi.

Ja ilmeisesti pumpkin patch tarkoittaa vähän enemmän kuin vaan kurpitsapeltoa – käsitteeseen liittyy myös kurpitsojen myyminen eikä kaikki pumpkin patchit ole edes kurpitsapellon laidalla, vaan kurpitsat voidaan tuoda sinne muualta.

Tags from the story
,
Join the Conversation

10 Comments

 1. Kiitos kivasta postauksesta ja linkkauksesta! Kurpitsafarmit kyllä pistää silmään värikkyydellään ja piristää mieltä kummasti. :)

  Meillä on tänä vuonna aika monta koristekurpitsaa kun saimme vieraita Suomesta, ja tietenkin kaikille piti olla kurpitsa kaiverrettavaksi. Lisäksi ostan aina keittiönpöydälle koristeeksi noita kuvassakin olevia kurpitsoja ja sellaisen prinsessasaduista tutun Fairytail pumpkinin portaita koristamaan. Pari kurpitsaa on jo syötykin. Myskikurpitsasta tuli keittoa ja spagettikurpitsa syötiin ruoan lisäkkeenä. Piirakka on vielä tekemättä, ehkä teemme ensi viikolla sellaisenkin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Paula! Aika vähän me teemme kurpitsaruokia, mutta yhden oranssin mötikän tapaan ostaa ovenpieleen täälläkin. Kun se sitten pakkasenpuremana lopulta läsähtää, niin roudaan sen biojätteeseen – kauheaa haaskausta tietysti, mutta eipähän ainakaan kovin kallista, täälläkään.

 2. Mikään suuri kurpitsojen tai niihin automaattisesti liitetyn Halloweenin fani en ole, mutta kun reissailin Jenkeissä pari viikkoa sitten, niin kurpitsoilta ei vain voinut välttyä. Mun mielestä on hauskaa vierailla paikoissa paikallisten juhlien aikana tai alla, ja vaikka toki Suomeen asti on kantautunut se suuri hype, mikä Halloweeniinkin tuolla liittyy niin se oli hauska nähdä konkreettisesti. Kurpitsoista tuli hyvä mieli, niiden väri on niin pirteä :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Noora! Halloween-hypetykseen törmäsimme ensimmäisen kerran ensimmäisellä New Yorkiin ja Bostoniin suuntautuneella matkallamme joskus 1980-luvulla. Etenkään silloin siitä ei paljoa Suomessa nähnyt ja juhlan mahtava näkyminen katukuvassa yllätti meidän totaalisesti.

 3. Minua vähän kauhistuttaa tuo Halloweenin saapuminen Suomeen, kun täällä kurpitsat eivät kuitenkaan ole ihan Pohjois-Amerikan hinnoissa. Lapset haluaisivat niitä koristeiksi, mutta aika paljon tulee koristeille hintaa – varsinkin kun en osaa vieläkään heille selittää, milloin sitä Halloweenia oikein vietetään. Mutta lämpimiä muistoja on minullakin Yhdysvaltain pumpkin patcheista, siellä kurpitsat kuuluivat ehdottomasti sesonkiin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Me olemme ostaneet pari koristekurpitsaa ihan ruokakaupasta ja ainakaan täällä pääkaupunkiseudulla ei niille montaa euroa tullut hintaa. Toisaalta kukkakaupassa äskettäin käydessäni siellä oli myynnissä kurpitsa 25 eurolla, joka minusta oli kyllä ihan sikahinta! Eli kuten aina kannattaa vertailla hintoja :-)

 4. Olen nähnyt kylä kurpitsapeltoja, joissa kurpitsat vielä odottavat korjaamistaan, mutta noita myyntikojuja en ole nähnyt. Vesimeloni kasoja näin Baltiassa seisakkeilla, mutta eivät ne olleet noin kauniita.

  Tuo ota tästä, maksa lippaaseen on kyllä hauska tapa. Saksassa on esim. omena-aikaan bussipysäkeillä omenoita ja joskus muitakin hedelmiä ja omenamehuja myynnissä. Pysähdellään aina, ja otetaan muutama omena välipalaksi. Maksu omantunnon mukaan laatikkoon.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Omenoitahan ainakin pääkaupunkiseudulla hyvinä omenavuosina on asuinkatujen varrella esillä ihan ohjeella, että ota, ei tarvitse edes rahaa antaa :-)

 5. says: Lotta | Watia.fi

  Niin kivan näköistä! Kurpitsasta tulee niin mieleen syksy ja syksy on just paras. Niin värikästä ja raikasta. Kaiken lisäksi kurpitsa on hirmuisen herkullista. Onneksi sitä Suomessakin nykyään on tarjolla aika hyvin.

 6. says: Pirkko

  Kiitos Lotta! Tuohon makuun en ainakaan makeissa kurpitsapiirakoissa ole oikein päässyt mieltymään, mutta kivan näköisiä ne vähintäänkin näin syksyllä ovat.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *