Marraskuun kuva – Alhambra

Alhambra

Marraskuu on jo Euroopassa epävakaiden säiden aikaa ja niinpä saimme oman osamme sateisesta ja sumuisesta säästä viettäessämme viikon Espanjan Aurinkorannikolla neljä vuotta sitten. Kuvamme on Alhambrasta, jonka linnoja ja puistoja kiersimme usean tunnin ajan, vaikka vettä välillä vähän ropsahtikin niskaan. Ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde, kuten Unescon maailmanperintökohteet useimmiten.

Wallpaper November 2016

Viime viikonloppuna poikkesimme tänäkin vuonna lyhyesti Koti Ulkomailla -tapahtumassa. Espanjan Aurinkorannikko oli edelleen tuossa melko pienessä tapahtumassa eniten esillä oleva alue.

Kuuntelimme myös puoleksi asiaan keskittyen luennon Eläköityminen ulkomaille vaikka emme sitä varsinaisesti suunnittelekaan. Hauskana (?) yksityiskohtana luennoitsija mainitsi, että vaikkakin verosopimukset niin Espanjan kuin Portugalinkin kanssa on ilmeisesti neuvoteltu uudelleen Suomen verottajaa paremmin suosivaan suuntaan, niin kummankaan maassa sopimusta ei ole saatu voimaan, eli ainakin vuoden 2017 tilanne jatkuu entisellään. Aihe kiinnostaa ihmisiä jatkuvasti ja mm. vuosi sitten kirjoittamaani juttua Muuttaisinko Portugaliin on taas viime viikkoina luettu paljon!

Keskeneräisiä suunnitelmiamme sen tarkemmin vielä paljastamatta mainittakoon kuitenkin, että Wanhasta Satamasta kotiutui myös Algarven alueen kartta.

Algarven kartta
Kartta yllä Algarve Update -sivustolta

Tässä marraskuussa suuntaamme kuitenkin Eurooppaa etelämmäs eli risteilylle Intian Valtamerelle. Pitkän – ja luultavasti puuduttavan – lennon jälkeen nousemme laivaan Mauritiuksella (Port Louis), matkaamme kahden meripäivän ajan Seychelleille (Victoria), viivähdämme siellä muutaman päivän ja palaamme takaisin etelään, Madagaskarin suurelle saarelle, jossa poikkeamme kolmessa satamassa ennen Reunionia (St. Denis) ja paluuta Mauritiukselle.

risteilyreitti

Vaikkakin risteily kestää kaksi viikkoa, niin neljän meripäivän ja monen sataman takia aikaa kussakin kohteessa on vain pari päivää, Madagaskarin satamissa vain lyhyen päivän verran, joten tästä valtavasta saaresta pääsemme tällä risteilyllä pääse kokemaan vain maistiaisia.
Mutta toisaalta äskettäin 10 kuukauden maailmanympärimatkansa Madagaskarilta aloittanut Anna-Katri muistuttaa Madagaskarin huonosta infrasta, pitkistä välimatkoista ja vatsatautien todennäköisyydestä, joten ehkä risteilylläkin on puolensa.

Meripäivistä (Celebrity-varustamon laivalla, me matkustamme Costa neoRomanticalla) taas Tanja kirjoitti äskettäin ja vaikken ihan hetimmiten hänen mainitsemistaan aktiviteeteista laivalla innostukaan, niin mistä sen tietää. Alkuun ainakin meripäivät voivat olla ihan paikallaan pitkän lentomatkan ja viimeisten lomaa edeltävien työpäivien rasituksesta toipumiseen!

Jos olet käynyt Mauritiuksella, Seychelleillä, Reunionilla tai Madagaskarilla ja mielessäsi on jotain ”must” -juttuja näistä kohteista, niin kerro niistä toki – vaikkakaan kaikkea ei risteilyn puitteissa voi toteuttaa, niin jotain ehkä voi!

(Jos haluaisit tuon kalenterikuvan taustakuvaksi omalle tietokoneellesi, paina kuvassa hiiren vasenta näppäintä ja valitse Aseta taustakuvaksi tai Set as desktop background. Tai jos haluat tehdä omasta kuvastasi taustakuvan kalenterilla, niin voit tehdä sen tällä työkalulla.)

Save

Save

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Join the Conversation

8 Comments

 1. Risteily kuulostaa kyllä ihan täydelliseltä näin harmaata marraskuuta piristyttämään. (ainakin Oulussa tämä päivä ei ole sumun ja tihkusateen keskeltä valjennut…) Kokemusta ei ole, mutta pysähdyspaikat on ihan todella mielenkiintoisia, joten jään odottamaan kokemuksia. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Marraskuu ei ole Suomessa se kuukausista ihanin ja osittain siksikin innostuimme tuosta risteilystä. Ja eivätköhän ne kokemukset sitten jos ei afrikkalaisilla nettinopeuksilla heti, niin vähän myöhemmin sitten viimeistään päädy tänne blogiin luettavaksi, eli tervetuloa takaisin :-)

 2. says: Laura T.

  Alhambra on upea kohde! Juuri viime kesän Espanjanlomalla siellä kävimme. Onpa mielenkiintoisen kuuloinen risteily tulossa – jään mielenkiinnolla odottamaan, koska juuri nuo kohteet ovat alkaneet itseänikin kiinnostaa :).

  1. says: Pirkko

   Kiitos Laura! Samaa mieltä Alhambrasta, toimii säässä kuin säässä :-)

 3. Palasin juuri Espanjan-matkalta, jonka varrella pääsin tutustumaan myös Alhambraan. Ehdottomasti yksi suosikeistani Unesco-kohteiden joukossa!

  Teidän risteily kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Olen kirjoittanut blogiin kolmen postauksen sarjan häämatkamuistoista Seychelleiltä (http://www.rantapallo.fi/lahtoportti/tag/seychellit/). En tiedä minkä verran siellä ehditte, mutta meille hiljainen La Diguen saari oli se oikea paratiisi. Praslinin saaren Vallée de Main luonnonpuisto on Unescon maailmanperintökohde ainutlaatuisine coco de mer -palmuineen. Toki myös pääsaari Mahé on kaunis. Hyvää matkaa teille, nauttikaa! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mika! Erityisesti vinkeistä, yritetään tsekata mikä on mahdollista parin päivän poikkeamisella.

 4. Tykkäsin itsekin Alhambrasta! Erityisesti niinä hetkinä kun pystyi unohtamaan muut ihmiset ja antoi mielikuvitukselle vallan. Sijaitsee muutenkin kauniilla paikalla, Granada on kiehtova paikka.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teea! Granadastakin pidimme, etenkin sen kahviloista ja churroista ja suklaasta :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.