Intian valtameren parhaat

Laivan maksullisella nettiyhteydelläkin latasimme useimpina päivinä ainakin muutaman päivän kuvan Instagrammiin. Hyvin valmistellen 1-2 kuvaa saattoi ladata parhaimmillaan 0,38 euron hintaan, eli käyttäen siihen aikaa korkeintaan 2 minuuttia.

Risteilymme kohteinahan olivat Seychellit, Madagaskar, Reunion ja Mauritius. Madagaskaria lukuunottamatta kaikki kohdejutut odottavat vielä kuvien käsittelyä, osa tekstiäkin, mutta tässä Instagram Travel Thursday -tempauksen kunniaksi kunkin saaren kaksi parasta elämystä ja vähän listaa tulevista jutuista.

Seychellit

Seychelleillä kiertelimme pääkaupunki Victoriaa ja teimme päivän mittaisen saarihyppelyn Mahelta (pääsaari) kahdelle muulle saarelle, Praslinille ja La Diguelle.

Pääkaupunkiretken paras investointi oli muutaman euron investointi palmunlehtiin, jotka kasvitieteellisessä puutarhassa sai syöttää jättiläiskilpikonnille!

Seychellit 1

Saariretken parhautta taas oli La Digue -saaren todellakin ihan omanlaisensa rannat.

Seychellit 2

Seychelleiltä on tulossa juttua niin Mahelta kuin saariretkeltä (Praslin ja La Digue).

Madagaskar

Madagaskarin kohteistamme pidin erityisesti Nosy Komban saaresta.

Nosy Be

Amber Mountainin sademetsäretkikin oli ihan hieno kokemus – aika jännää, että sademetsässä, jos vaikka vähän sataisikin, niin pisarat eivät yllä maahan asti vaan tiheä puiden latvusto pysäyttää ne!

Amber Mountain

Madagaskarin retkistä Nosy Ben satamasta (mm. Nosy Komballe) ja Antsirananan ja Tamataven satamista (mm. Amber Mountainille) ehdinkin jo kirjoittaa laivalla.

Reunion

Reunionin laavasaaren rosoisten rantojen tyrskyt olivat mieleemme. Saarta kiertäessämme pysähdyimme kolmessa kohtaa niitä katsomaan ja vaikka kierros olikin raskas, niin ei niistä kyllä yhtään olisi hennonnut jättää pois.

Reunion 1

Pääkaupunki Saint-Deniksen pienellä hedelmätorilla oli kiva kierrellä ja Instagramia ajatellen myös kotimaan nettihinnat ja sataman ilmaisen wifin alue ilahdutti. Euroopassa on erilaista kuin Afrikassa ja Reunionhan on osana Ranskaa ”osa Eurooppaa”.

Reunion 2

Reunionilta tulossa on juttu Saint-Deniksen retkestämme ja saariretkestämme.

Mauritius

Mauritiuksen pääkaupunkipäivämme (Port Louis) must-kohteemme oli luonnontieteellisen museon Dodo-huone, jossa oli aitoja dodo-linnun luurankoja ja aidonmäköisesti rekonstruoitu dodo-lintu. Kun siitä ennakkoon luin, niin jäin miettimään, että ei voi olla, että jo kauan sitten sukupuuttoon kuolleesta linnusta olisi olemassa täytetty kappale eikä niin sitten tietysti ollutkaan, mutta ihan kiva tuo kuitenkin ilmeisen tieteellisin perustein tehty rekonstruointikin oli!

Mauritius 1

Saarikierroksen kohokohdaksi muodostui Black Gorge -luonnonpuiston näköalapaikalla yllättäen Lassen säikäyttäen kaiteelle metsästä hypännyt apinaperhe!

Mauritius 2

Mauritiukseltakin luvassa on juttu Port Louisista ja monen luontonähtävyyden luo vienyt saarikierroksemme.

Costa neoRomantica

Laivalta jo julkaisemiemme juttujen lisäksi laivan ravintolat voisivat olla kommentoinnin arvoisia, kuten yhtenä meripäivänä tekemämme kierros laivan uumeniinkin.

Madagaskarin retkien kustannuksista on kovasti jo kyselty niistä kertovien juttujen yhteydessä, joten toki se kustannusyhteenveto tästäkin matkasta on tulossa!

Ja koska yhtenä kustannuseränä oli laivan valokuvaajilta ostetut valokuvat meistä, niin eiköhän niitäkin jossain vaiheessa tai jonkun jutun yhteydessä tule julkaistua.
Kummasti ne vaan päivä toisensa jälkeen olivat niin onnistuneita, että taas piti sortua maksamaan yli 10 euroa kuvasta, vaikka mukanamme oli pari kameraa ja pari kännykkää!

n saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa kuviamme ja kommenttejamme myös Instagramissa (@Meriharakka) ja Twitterissä (@Meriharakka1)!

Join the Conversation

16 Comments

 1. Minä jäin ihastelemaan tuota La Digue -saaren rantaa. On kyllä mielenkiintoiset luonnon muovaamat muodot. Olen jo joitain teidän risteilyjuttuja silmäillytkin, mutta pitää käydä ne vielä läpi kunnolla. Teidän marraskuun matka oli kyllä pimeyden karkoittamista parhaimmillaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sarsa! Kuvittele vielä tuonne La Diguen rantakivien väliin meneillään oleva vihkiminen – sellaisenkin onnistuimme näkemään!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Jättiläiskilpikonnia ei kovin monessa paikassa ole, mutta Seychelleillä on vielä (kaikki tosin vankeudessa, jos oikein käsitin), ja sitten tietysti Galapagoksella. Risteillen nuo maisemat olivat muuten mielestämme ollakseen noin kaukana sijaitsevia paratiisimaisia kohteita ihan edulliset!

 2. Tuo apinakuva on ihana ja tuollaisia kilpikonnia haluaisin vielä joskus kohdata :) Kaiken kaikkiaan mielenkiintoisen kuuloinen risteily, odotan innolla lisää juttuja!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sanna! Apinat ovat kivoja kuvattavia, mutta tarkkana niiden kanssa saa olla, etenkin tuollaisissa nähtävyyksien liepeillä elävien puolikesyjen kanssa, jotka kyllä käyvät tarvittaessa vaikka päälle halutessaan jotain tai jos ihmiset menevät liian lähelle.

 3. says: Sari

  Vitsit mitä hienoja kiviaä La Diguessa. Kiva lukea tästä matkasta, koska oli itselläkin haaveena mutta enpä enää tiedä. Madgaskarista haluaisin nähdä eri paikkoja, kuin mitä laivamatkalla pääsee.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Madagaskarin osalta risteily toki riittää vaan ”esittelyyn” – muiden saarien osalta emme usko, että palaamme, ne ehdimme riittävässä määrin näkemään ja kokemaan mielestäni niinä 2-3 päivänä mitä niillä olimme.

 4. says: säppä

  Kuulostaa ihanalta reitiltä! Tutustuin tänä syksynä yhteen tyttöön, joka on Mauritiukselta kotoisin – olisi kiva päästä käymään siellä joskus. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos säppä! Mauritius on todella rehevä ja vihreä saari ja Port Louis ihan eurooppalaisen oloinen kaupunki.

 5. Mielenkiinnolla luen juttuja matkaltanne, niin pystyn vertailemaan näkemiäni Seychellejä näihin muihin kohteisiin. Erityisesti Mauritius on ollut mielessä mahdollisena matkakohteena. Mukavaa että pääsitte näkemään La Diguen rannat. Apinoita tuli kohdattua ihan riittävästi äskettäin Gibraltarilla. Hauskojahan ne toki olivat, paitsi ravintolapöytään hypännyt yksilö :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mika! Mauritiuksessa oli paljon samaa kuin Seychelleissä, tietysti. Enköhän minä lähiviikkoina ehdi paneutumaan niin Reunioniin kuin Mauritiukseen, niin saat vähän lisää ideoita ehkä!

 6. Onpas kyllä valtava tuo kilpikonna! Varmasti ollut upea reissu näin mielenkiintoisissa kohteissa! Nämä paikat eivät ole omalla bucket-listalla, ainakaan vielä, mutta saa nähdä mikä matkakuume vielä nousee kun luen teidän postauksia :)

 7. says: Pirkko

  Kiitos Terhi! Jättiläiskilpikonnia ei enää maailmassa kovin monessa paikassa ole, mutta Seychelleillä oli, tosin kaikki elävät jo vankeudessa, mutta elävät kuitenkin.

 8. says: Pirkko

  Kiitos ananas2go! Ranska oli käytössä useimmissa kohteissa englannin rinnalla, jopa siinä määrin, että kun se on osaltani vähäisen käytön takia hiukan päässyt ruostumaan, niin olen harkinnut, että pitäisikö sitä kevätkaudelle taas ottaa joku ranskan kielen kurssi ainakin puhetaitoa verestämään.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *