Top 10 -matkailublogit tammikuussa 2017

Top 10 feature

Cision julkaisi tänään tammikuiseen tapaansa Top 10 -listan Suomen suosituimmista matkablogeista – ja tällä kertaa myös Meriharakka mahtui kymmenen kärkeen!

Iso kiitos siitä teille kaikille, lukijoille ja ihan erityisesti juttujamme/kuviamme/viestejämme blogissa, Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä kommentoinneille, sillä Top 10 -blogien valinnassa painotetaan erityisesti linkityksiä, kommentteja, päivitystiheyttä, päivitysten lukumäärää sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta.

Cadiz

Meriharakka on muiden (ja aikaisempien vuosien) Top 10 -matkailublogien joukossa vähän outo lintu sikäli, että maabongausharrastuksemme myötä matkamme suuntautuvat kaikkialle maailmaan: blogistamme ei löydä vinkkejä Tallinnaan eikä Thaimaahan, mutta kylläkin Ruandasta Iraniin ja Huippuvuorilta Grönlantiin – kesäistä Suomea unohtamatta.
Olemme myös senioripariskunta, siinä missä monet bloggaajat ovat meitä paljon nuorempia. Myös osa lukijoistamme on sitä ikäluokkaa, joka vaikkakin matkablogeja lukee, harvoin innostuu kirjoittamaan kommentteja eikä välttämättä ole lainkaan mukana sosiaalisen median kanavissa, joten vuorovaikutus verkossa on meillä ollut vähäisempää kuin nuoremmilla. Mutta selvästikin nyt jo riittävää myös koko suomalaisten matkablogien joukossa!

Cadiz

Vuoden 2017 koko Top 10 -matkailublogien lista on:

 1. Veera Bianca
 2. Kaukokaipuu
 3. Travellover
 4. Vaihda vapaalle
 5. Urbaani viidakkoseikkailijatar
 6. Meriharakka
 7. Kohteena maailma
 8. Muru Mou
 9. Rimma + Laura
 10. Maailman äärellä

Itse luen näistä useimmiten – kuten sattumalta äskettäin tulin kertoneeksi blogeja Vaihda vapaalle, Kohteena maailma ja Muru Mou, mutta muutkin ovat toki tuttuja jo bloggausvuosien varrelta. Ja onhan tosi loistavaa, että näitä suomeksikin kirjoitettuja matkablogeja on paljon – osaisin helposti luetella ainakin 100 hyvää blogia – joten jokaiselle löytyy varmasti juuri omiin mieltymyksiinsä sopiva!

Maailmanmatkaajien blogejakin tähän joukkoon mahtuu nyt jo kaksi, eli maailma laajalti kiinnostaa selvästi matkablogien lukijoita!

Lopuksi vielä kerran kiitos teille kaikille – ja terveiset tammikuisesta Espanjasta ja Portugalista. Tätä kirjoitan Cadizin vanhan kaupungin sydämessä, mutta huomenna olemme jo taas paluumatkalla Portugaliin. Vietämme vielä viikon Portugalin Tavirassa ennen kuin palaamme Suomen talveen.

churroja
Churroja ja suklaata Cadizin tammikuussa

Jutun kuvitus on poimittu Cadizin kuvistamme. Varsinaisen blogijutun Cadizin uniikista vanhasta kaupungista saanen valmiiksi lähipäivinä.

Tags from the story
Join the Conversation

24 Comments

 1. Paljon onnea, Pirkko! Tinkimätön työ ja oman linjan noudattaminen palkitaan. Tallinnasta ja Thaimaasta kirjoittaminen eivät kuitenkaan minusta sulje pois harvinaisempia kohteita, joista kaikista voi lukea Travelloverista siinä missä Meriharakastakin. :)

 2. says: Pirkko

  Kiitos Annika – ja onnittelut myös itsellesi!
  Ja onhan se hienoa, että monesta blogista löytyy juttuja myös suomalaisten suosikkikohteista, vaikka ne Meriharakasta puuttuvatkin :-) – lähinnä siksi, että useimmiten suuntaamme uusiin kohteisiin ja edellisestä käynnistämme Thaimaassa on jo kohta 17 vuotta.

 3. says: Margit

  Kiitos Meriharakalle kivoista jutuista, joissa ei juututa näihin perinteisiin paikkoihin! Mukavaa luettavaa, olet ihan oikeassa listassa mukana. Ja kuten todettu, valtaosa matkabloggaajista on vielä kovin nuoria eikä reissut oikein rimmaa omiin mieltymyksiin, mutta ainahan niistä on mukava lueskella.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Margit! Onneksi meitä matkabloggaajia on moneksi, niin kohteiden kuin matkailuun liittyvien mieltymysten tiimoilta, joten jokaiselle löytynee jotain – ja jos ei löydy, niin ainahan voi aloittaa oman matkablogin ja luoda oman yhteisönsä!

 4. Paljon onnea! Olette kyllä sijoituksenne ansainneet. Olen monesti juuttunut teidän juttujen pariin. Kiva lukea vähän oudoimmistakin paikoista välillä. Ja huh hei tuota teän maailmankarttaa! On sielä näköjään kuiteski vielä jokunen maa koluamatta.. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Juu, vielä riittää maita – ja ihan sellaisiakin, johon on mielenkiintoista mennä ihan muutenkin kuin maapiste mielessä :-) Tosin monta kertaa olemme myös todenneet, että vaikka ensimmäinen ajatus jostain matkasta saattaakin lähteä siitä, että emme ole tuolla vielä olleet, niin kunhan kohteeseen vähän tutustuu, niin se osoittautuu hyvinkin mielenkiintoiseksi ja kivaksi kohteeksi.

 5. Täältä toiselta senioribloggaajalta lämpimät onnittelut. Olisin kyllä odottanut, että voisit olla vieläkin korkeammalla, sillä olet kyllä yksi esikuvistani tässä harrastuksessa. Sinut bongasin varmaan ensimmäisenä seurattavana, kun tämän blogiharrastuksen aloitin pari kuukautta sitten. Kiitos tuesta ja yhteinen matka bloggaajana jatkuu. Olen sen verran oppinut, että olen siirtämässä kaikki WordPressiin. Tällä hetkellä Appa matkustaa toimi vielä osoitteessa [email protected] , mutta aivan pian kehtaan linkata lukijat uuteen paikkaan. Kiitos Pirkko ja onnea!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Asko! Mukava saada lisää senioreitakin tänne matkablogien maailmaan.

 6. Kerrassaan hienoa! Niinkuin Asko/Appa tuossa sanoo, minäkin olisin rankannut sinut/ teidät vielä korkeammalle. Matkakohteenne ovat niin erilaisia ja erikoisia. Ja tekstit mielenkiintoisia. Paljon onnea, Meriharakka!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tuula! Ihan hyvä näinkin, tuon listan kärjessä on muutama nyttemmin jo ammattilainen tai lähes ammattilainen, joten normaaleilla lomilla ja täysaikaisella työnteolla (vielä viime vuonna) yleensä listalle pääseminen riittää meille hyvin.

 7. Onnittelut Meriharakalle upeasta listasijoituksesta! Mun mielestä senioribloggaajalle oli selkesti kysyntää, mikä kävi hyvin ilmi eilen Blogipaviljongin pisteellä. Useat varttuneemmat matkaajat haluavat etsiä tietoa netistä ja ennen kaikkea se, että sinun kirjoituksesi sopii kyllä nuoremmillekin. Erittäin hyviä postauksia ja toivottavasti sama meno jatkuu tänäkin vuonna!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Ja onnittelut myös itsellesi, tietysti! Tuo ilmiö, että varttuneemmatkin kyllä hakevat paljon tietoa, mutta eivät välttämättä itse ole aktiivisia somessa tai blogien kommentoinnissa on meille tuttu mm. sitä kautta, että ihmiset saattavat jonkun blogijutun innoittamina kysyä asioita meiltä suoraan (tutut) tai sähköpostitse.

 8. Onnea! En yhtään ihmettele, että teidän blogille löytyy lukijoita. Kuten kirjoitit, useimmat bloggaajat on teitä nuorempia, mutta matkaajissa on paljon teidän ikäluokkaa. Ja kohteet tosiaan sen verran eksoottisia, että niitä luen itsekin mielelläni :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Toivottavasti Sinua(kin) kiinnostavia kohteita osuu matkamme varrelle myös tulevana vuonna.

 9. Onnea Meriharakan reissupari hienosta sijoituksesta! On upeaa, että matkabloggaajista löytyy monenikäistä matkustelijaa – ihan niin kuin lukijoistakin. Olisi muutenkin tylsää lukea vain yhdenlaisesta tavasta matkustaa. Kaikista tärkeintä kuitenkin on rakkaus matkusteluun. :)

  Olette mun esikuvia. Haluaisin itsekin toteuttaa samanlaisia eläkepäiviä, kuten te! Kiitos mielenkiintoisesta blogista!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *