Miksei kukaan kirjoita Valenciasta?

Valencia feature

Todella paljon matkustava ystäväni ja matkablogien lukija, puuskahti äskettäin ParisRion viikkokirjeen esille nostaman Kumpi on parempi – Barcelona vai Madrid? -jutun innoittamana: ”Miksei kukaan kirjoita Valenciasta?”

Valencia
Valencia, ilta rannalla, kuva Flickristä Marcela Escandell

Kysymys jäi mieleeni. Toinen lukijamme vielä kommentoi Facebookissa, että hänen mielestään Valencia hakkaisi ainakin lapsiperheillä Barcelonan lomakohteena 100-0.
Mutta syystä tai toisesta Valencia ei ole lukeutunut matkabloggaajien (tai yleensä suomalaisten?) ykköskohteisiin.
Suomenkielisiä blogijuttujakin on tietysti eniten suomalaisten suosituimmista matkakohteista, eli:

 1. Viro
 2. Ruotsi
 3. Espanja
 4. Saksa
 5. Venäjä
 6. Britannia
 7. Italia
 8. Ranska
 9. Kreikka
 10. Norja
 11. Turkki
 12. Yhdysvallat
 13. Tanska
 14. Puola
 15. Thaimaa
 16. Portugali
 17. Alankomaat
 18. Arabiemiirikunnat
 19. Ts?ekki
 20. Sveitsi

Kaikkiin näihin maihin tehtiin Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2015 yli 100 000 matkaa.

Näiden lisäksi, siis hiukan ehkä tästä listasta poiketen, matkablogeissa on mielikuvani mukaan usein juttuja myös näistä kohteista: Australia, Indonesia (lähinnä Bali), Karibia (etenkin risteilyt), Kroatia, Malesia ja Uusi-Seelanti.

Toki mekin olemme viimeisen parin vuoden mittaan käyneet suomalaisten suosimista maista kussakin Pohjoismaassa vähintään kerran, Espanjassa ja Portugalissa kummassakin kahdesti ja Yhdysvalloissa. Lisäksi kävimme yli kymmenessä muussa maassa –  ja kirjoitimme myös niistä.

Valencia
Valencia, City of Arts and Sciences, kuva Flickristä K?13

Valencian osalta emme mekään osaa auttaa, sillä kyseinen kolkka Espanjasta on meiltä vielä näkemättä vaikka olemmekin jo nähneet niin Barcelonan kuin Madridin, Aurinkorannikon, viikon verran Kanariaa, Bilbaon, pyhiinvaeltajien reitin Bilbaosta Santiago de Compostelaan, Menorcan ja Mallorcan ja nyt viimeksi Cadizin, Jerez de la Frontieran ja Ceutan.

Oletko Sinä käynyt Valenciassa? Ja ihan erityisesti, oletko kirjoittanut Valenciasta?
Jos, niin linkkaa juttusi kommentteihin – ainakin yksi lukijamme odottaa sitä!

Samoin, jos blogissasi on suht tuoreita (<2 vuotta) juttuja muista kuin tässä jutussa jo listatuista maista, niin linkkaa mukaan blogisi ja mainitse ne ”harvinaisemmat” maat, joista blogistasi voi lukea lisää!

Costa Rica
Costa Rica, onko kukaan kirjoittanut tästä paratiisista? Kuva Flickristä Arturo Sotillo

Aamun (11.2.2017) Helsingin Sanomat listasi myös tänään suomalaisten suosimia matkakohteita. Tällaisia matkasuunnitelmia (tai haaveita) ihmisillä on vuoden 2017 osalta. Tällä listalla mukana ovat myös Islanti, Montenegro ja Albania, joita ei vuoden 2015 toteutuneissa matkoissa vielä näy.

Tags from the story
,
Join the Conversation

45 Comments

 1. Valencia juttuni on niin vanhoja, että melkein hävettää linkata, mutta tässä olisi kuitenkin. Mun mielestä Valencia voittaa kaupunkina ehdottomasti Barcelonan ja se on mun yksi suosikeista Espanjassa. Puisto, joka kiertää koko kaupungin on ihan loistava ja pyörällä hurautti rannalle ihan hetkessä. Ja ihan lähellä pääsee ihailemaan järvimaisemia sun muita.

  Mitä tulee Espanjan tuntemattomimpiin kohteisiin, niin ainakin Madridin lähipitäjistä on tulossa juttua mun blogiin tämän kevään aikana paljon. Eilen aloitin päiväretkeilyn ja kävin Ávilassa, josta en ihan rehellisesti sanottuna ollut ennen lukenutkaan.

 2. says: Marja

  Kun kävimme Madridissa joskus 15 vuotta sitten, ei kaupungin mahtavuus oikein avautunut kesän kuumuudessa. Lähdimme sitten Ávilaan ja Segoviaan, joista tykkäsimme kovasti, jälkimmäisessä on hieno vanha keskusta ja upea akvedukti. En ole kyllä näistä kirjoittanut:)

  Nyt alkoi tuo Valencia kiinnostaa kovasti!

  Minulla on juttuja Kiinasta ja Ranskasta Bordeaux’n seudulta: https://matkojaretkiahetkia.wordpress.com/
  Eivät taida olla kuitenkaan niin kovin harvinaisia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marja! Kiina on kuitenkin vähän harvinaisempi – ei ole tuolla suomalaisten yleisemmät matkakohteet listalla ja vaikkakin tiedän muutaman matkabloggaajan kirjoittaneen aika paljonkin Kiinasta, niin ei niitä juttuja kuitenkaan ihan niin paljon ole kuin Barcelonasta :-)

 3. says: Suunnaton

  Ihanaa, kun nostit Valencian esiin! Ehdottomasti lempikaupunkini Espanjassa.
  Blogiini on luvassa vino pino Valencian juttuja, kunhan ehdin niitä kirjoittaa. Ensimmäiset uskallan luvata jo maaliskuun alkuun.

  Niitä odotellessa voin tuon kirjaamasi listan ulkopuolelta nostaa esiin Israelin ja Jordanian matkakertomukset, jotka niin ikään täydentyvät vielä kevään aikana. Aloittaa voi vaikka
  tästä: http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2016/12/17/kun-usa-vaihtui-lahi-itaan/
  tästä: http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2016/12/19/jumalainen-jerusalem/
  tai tästä: http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2017/01/18/amman/

  Albaniassa käytiin muutama vuosi sitten, ja voin lämpimästi suositella sitä vähän erikoisempia kohteita hakeville. Ainakin vielä silloin se erosi aika paljonkin muista Balkanin maista ja turismi oli todella vähäistä. Näitäkin juttuja kirjoittelen vielä jossain vaiheessa blogiini – olihan Albanian matkaa edeltävä epätietoisuus ja tietojen löytämisen mahdottomuus yksi suurimmista syistäni perustaa blogi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Suunnaton! Kiitos ”nostosta” kuuluu ihan kokonaan ystävälläni, joka Valencia -juttuja tuntui kaipailevan.
   Israelissa kävimme aikoinaan parikin kertaa, mutta siitä on jo tosi kauan.
   Jordaniassa on kyllä useampikin upea kohde nähtäväksi ja koettavaksi.
   Aika jännä tuo blogisi syntytarina, että kun ei etsimiäsi juttuja löytynyt, niin päätit itse ne kirjoittaa :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Hanna! Tämähän on jo oikein matkaopas Valenciaan!
   Etelä-Amerikkakin on tosiaan jo vähän harvinaisempi kohdemaa, riippuen sitten tietysti vielä maasta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Annemaria! Vaikkakin Valencia nousi tähän juttuun kannaltani ihan sattumalta eikä meillä tätä ennen ole ollut ajatustakaan käydä siellä, niin ehkä sitä pitäisi sittenkin joskus harkita :-)

 4. says: Pirkko M

  Mukava, että joku muukin on löytänyt Valencian ja pitänyt siitä. Käväisimme ensimmäisen kerran v. 1988 Valenciassa kiertomatkan Barcelona – Zaragoza – Madrid – Tarragona – Valencia yhteydessä. Viime kesänä varsinaisesti ihastuimme Valenciaan kun kävimme siellä perusteellisemmin lomaillessamme Costa Bravalla.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Pirkko! Meillä ei Valencia ole ollut edes ”listoilla”, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka sinne vielä jossain vaiheessa päätyisimme :-)

 5. Hei, blogissani on melko tuoreita juttuja mm. Unkarista ja vaikka Ranska on listalla niin meidän suosikista Bretagnesta ei löydy kovin paljon postauksia. Olen käynyt yli 50 maassa, mutta suurin osa matkoista on tehty ennen blogivuosia ;) mielenkiintoisia paikkoja ovat olleet mm. Pakistan, Iran, Pääsiäissaaret, Ecuador, Galapagos, Cookinsaaret, Fiji, Tasmania… no kaikilla paikoilla on oma viehätyksensä, eikö? blyygiblumsteri.blogspot.fi

  1. says: Pirkko

   Kiitos Blyygi Blumsteri! Tuossahan on monta paikkaa, jotka ovat meiltäkin vielä näkemättä, kuten Pakistan, Cookinsaaret, Fiji ja Tasmania. Juuri nyt ei ole niihin liittyviä suunnitelmiakaan, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Kaikkialta (tai lähes kaikkialta) löytyy tosiaan aina jotain. Galapagos on jäänyt aivan erityisesti mieleemme.

 6. Heh :) Me ollaan viimeisen parin vuoden aikana reissattu reilussa kymmenessä eri maassa, ja kaikki muut, paitsi Barbados ja Bulgaria löytyvät tuolta listalta :) Tosin me kyllä ollaankin tarkoituksella koluttu nyt vajaan parin vuoden ikäisen kanssa noita helppoja ja tuttuja kohteita.

  Josko tästä seuraavan parin vuoden sisään taas pääsisi niihin ei niin tavallisiin kohteisiin käsikis :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Eihän toki siinä mitään pahaa ole, että matkustaa suosituissa kohteissa ja monesta suositusta maasta on moneen matkaankin – ja lapsen kanssa matkustaminen on tietysti vähän eri juttu kuin kahden aikuisen reissut.

 7. Kiitos tästä! Me ollaan ylihuomenna lähdössä Espanjaan ja ajellaan Andalusiasta takaisin Barcelonaan, ja Valencia on juurikin yksi mahdollinen pysähdyspaikka matkalla. Ensin ajattelin, että olemme siellä vain yhden yön, mutta näiden postausten perusteella voisin harkita toistakin yötä.

  Meidän matkakohteet tuntuvat myös pyörivän hyvin paljon näissä tutuissa maissa. Toisaalta esimerkiksi Espanja ja Italia ovat niin isoja ja monimuotoisia maita, että niitä voi kiertää lähes loputtomiin. Yhdellä vierailulla ei voi mitenkään sanoa oppivansa tuntemaan maata. Ehkä sitä voisi kuitenkin harkita matkaa myös johonkin vähän eksoottisempaan kohteeseen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Erityisesti Espanja tuolla suosittujen kohteiden listalla onkin sellainen, josta riittää kyllä moneen reissuunkin. Kuten Yhdysvallat tai Norja tai Britannia tai …

 8. says: Veera

  Itselle tuntuu osuvan aina enempi vastaan kaikkia kaukokohteista kertovia juttuja matkablogeissa, kun lukisin itsekin mielummin enempi näitä Eurooppa-juttuja varsinkin harvinaisemmista kohteista.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Veera! Euroopassakin on usein, että muutamat kaupungit jyräävät alleen paljon pienempiä kohteita, mutta toki välillä tulee vastaan juttuja vähemmän tunnetuistakin paikoista.

 9. Valenciasta olen kuullut paljon hyvää, joten kyllä sielläkin pitää päästä käymään. Nyt kun olen innostunut Espanjasta ihan kunnolla, niin haluaisin nähdä maan kaikki kolkat! :)

 10. says: Pirkko

  Kiitos Terhi! Espanjasta riittää kyllä moneksi. Toukokuussa käymme kertaamassa Madridin, mutta sitten pitää kyllä välillä antaa aikaa muillekin maille :-)

 11. says: Ansku BCN

  Keväämmällä olen menossa parin yön reissulle Valenciaan ja hyvä, kun nyt löysin näistä kommenteista vähän lukemista! Minun blogistani löytyy juttua mm. Andorrasta, sitä ei ole vissiin vielä mainittu :). Eikä Islantia tosiaan ole vielä tällä listalla, vaikka minun näppituntumani mukaan sieltä on kirjoitettu tosi paljon postauksia. Parin viikon päästä liityn siihen seuraan :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Ansku! Andorran lienee vaikea nousta koko kansan suosituimpien listalle, kun sinne ei ole tarjolla suoria lentoja. Barcelonasta toki sinne pääsee melko helposti. Ja Islannilla taitaa tosiaan matkakohteena nyt mennä lujaa!

 12. Minä olen tykännyt kovasti niin Madridista kuin Barcelonasta, joten olisi kiva tutustua vielä Valenciaan. Varsinkin jos sitä on noin paljon kehuttu lapsiperheelliselle! Kiinnostuin heti, kiitos ystävällesi nostosta!

 13. says: Jussi

  Hei! Mielenkiinnolla olen seurannut blogianne jo yli kahden vuoden ajan. Mielenkiintoisia kohteita ja juttuja! Itse olen ihan noviisi blogaamisen suhteen, mutta omastani löytyy juttua ainakin Keniasta, Madagaskarista ja Kuubasta (joka tosin laskettaneen tuohon Karibiaan. Kirjoittelen juttuja melko verkkaiseen tahtiin, mutta hiljallen niitä kertyy :) https://lentojs1980.vuodatus.net/

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jussi! Ja mukava, jos olet jo ollut pitempäänkin matkassa mukana. Kuuba onkin nykyisin supersuosittu kohde, joten Kuuba-jutuillesi varmasti löytyy lukijoita.

 14. Itseäni kiinnostaa usein vähän oudommat kohteet, vaikka toistaiseksi se ei blogissani niin näy. Tai no, onhan minulla lukuisia juttuja Intiasta, tervetuloa niitä kaikki lukemaan :) Ja toivon, että listalle nousee tänä vuonna toinenkin ”outo” maa, sitä joutuu jännittämään vielä reilun kuukauden, että asia selviää…

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Tuohan on jännittävää, pitääkin pysyä kuulolla mihin olet päätymässä, ehkä siis …

 15. Vähänkös yllättävä lista. Kaivoin tästä tällaisen: http://www.rantapallo.fi/ankka/2016/07/04/tallinna-riika-ja-itsepuolustustaidot-riika/

  Sen lisäksi olen varannut matkan Vilnaan. Minusta kun tuntuu, että suomalaiset ramppaavat kummassakin koko ajan ja paljon enemmän kuin esimerkiksi Venäjällä, mikä oli listalla, tai Puolassa.

  Kuten tuo Valencia osoittaa, vaikka Espanja on massiivinen suomalaisturismin kohde, Valenciassa ei käy kukaan. Sama fiilis minulla oli Puolassa Szczecinin kanssa. Ne kohteet ovat Gdansk, Krakova ja ehkäpä Varsova. Kiva olisi lähteä halvalla jonnekin hevon kuuseen, mutta yleensä ei toteudu niin, että halvalla pääsisi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Stacy!
   Tuo lista oli vuoden 2015 tilastoista, ehkä Venäjän matkailu on vielä siitä vähentynyt. Vilna on kyllä kiva kaupunki, mekin olemme siellä kahdesti käyneet.

 16. Monesti on niin, että mitä erikoisempi matkakohde, sen kiinnostavampaa luettavaa. Samoista maista kirjoittaminen ei niinkään haittaa, mutta kun täysin samasta kaupungista/kohteesta lukee useamman peräkkäisen kirjoituksen, alkaa jo hieman kyllästyttää. Espanjan kanssa näyttää tosiaan olevan ihan sama juttu, maahan on sinänsä iso ja nähtävää löytyy mutta kirjoitukset keskittyvät pitkälti kouralliseen paikkoja. Itse kirjoitan luonnollisestikin paljon Portugalista, mutta paikat joista kerron ovat yleensä hyvin vähän tunnettuja. Muuten blogistani löytyy juttuja viimeisimmistä kaukokohteista Brasiliasta, Sambiasta ja Sansibarilta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Johanna Hulda! Sansibaria olen joskus miettinyt, jos sille suunnalle, edes karkeasti ottaen, vielä osuisimme.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Tuo nyt on ainakin totta, että kaikki vähemmän matkustavat ystävänikin ovat viimeisen puolen vuoden aikana joko käyneet Kuubassa tai ainakin varanneet jo matkan Kuubaan. Manilaa ei moni ole suositellut, etkä Sinäkään ilmeisesti varsinaisesti ihastunut kaupunkiin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Venezuela onkin sitten jo todellinen harvinaisuus. Tätä nykyä sinne ei kai käytännössä ole edes menemista. Meistä Lasse on kauan sitten siellä käynyt, mutta minulta taitaa jäädä käymättä.

 17. says: Pirkko

  Kiitos Rami! Kun olen listannut noita keskeisempiä Euroopan kaupunkeja, joihin pitää palata, jos edellisestä kerrasta on kovin pitkä aika, niin ehkä pitäisi listata kohta myös maita: Etelä-Amerikassa olemme edellisen kerran käyneet lähes 20 vuotta sitten, ehkä sekin kannattaisi joskus kerrata.

 18. says: Rva Kepponen

  Minulla on kahden vuoden sisään kertynyt matkajuttuja Kuubasta, Romaniasta, Kiovasta, Bakusta, Perusta ja Galapagokselta. Niin ja Balttian helmistä eli Kuurinkynnäästä ja Riikan alueesta. En tosin ole matkabloggaaja, mutta tasaiseen tahtiin noita reissupostauksia kuitenkin kertyy :) Ne on kaikki tagatty, joten löytyvät helposti arkijuttujen seasta.

 19. says: Pirkko

  Kiitos Rva Kepponen! Tuttuja paikkoja, maabongarille :-) – mutta ilmeisesti keskivertomatkaajalle eivät monetkaan.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.