Viikonlopun tietoturvateko

Ping Helsinki Feature

Eihän kännykkäsi pin-koodi ole 0000 tai 1234? Jos on, niin vaihda se, nyt!
Esimerkiksi iPhonessa teet tämän kohdassa Asetukset > Puhelin > SIM-kortin PIN.

Puhelimessasi on kaikki

pin-koodi

Osallistuin jokin aika sitten PING Helsinki Studio – Ihanan Internetin ikävät puolet – tietoturva, trollit ja vihapuhe -tilaisuuteen, jossa oli useampikin mielenkiintoinen aihe, mutta konkreettisimmin mieleeni jäi F-Securen Anssi Korpilaakson tietoturvavinkeistä tämä.

Monella meistä on puhelimessamme ”kaikki”. Olet ehkä suojannut tietosi lukituskoodilla tai sormenjälkitunnistuksella, mutta jos puhelimesi päätyy varkaalle hän tarvitsee siitä vain SIM-kortin ja jos sitä ei ole suojattu pin-koodilla, niin seuraavaksi vaikka WhatsApp kertoo nimesi ja siitä onkin helppo muodostaa Gmail-osoitteesi.

Gmail puolestaan tarjoaa vaihtoehdon unohtuneen salasanan palauttamiseksi puhelinnumeron avulla. Sen avulla onkin sitten jo helppo vaihtaa vaikka verkkokauppojen salasanoja ja jos olet tallettanut luottokorttisi näiden tietoihin, niin siitä vaan tekemään tilauksia laskuusi.

Pin-koodin vaihtamisen lisäksi voisit ehkä harkita myös kaksivaiheista tunnistautumista Gmailissä. Kaksivaiheinen tunnistus tarkoittaa, että salasanan lisäksi Gmail kysyy Sinulta puhelimitse koodin, jonka vain Sinä tiedät, jolloin sähköpostisi avaamiseen tarvitaan puhelimesi ja käyttäjätunnuksesi lisäksi vielä lisäkoodin.

Muistathan myös, että euron iPhoneja ei ole ja kaikki tarjoukset tai kilpailut netissä, joissa Sinulle luvataan jotain uskomattoman halvalla, ovat olemassa henkilötietojesi ja luottokorttitietojesi keräämistä varten. Älä mene lankaan.

Freedome feature

Muistathan myös  niin puhelimesi, tablettisi kuin tietokoneesi VPN-suojauksen, niin maailmalla kuin kotimaassa avoimissa wifi-verkoissa.

Jessikka Aro ja Venäjän trolliarmeija

Jessica Aro
Toimittaja Jessikka Aro. Kuva Ylen kuvapalvelu: Laura Pohjavirta

Ihanan Internetin ikävät puolet -tilaisuudessa kuulimme myös rohkean Ylen toimittajan Jessikka Aron Venäjän trolliarmeijaa koskevista tutkimuksista ja jutuista ja siitä minkälaiseen pyöritykseen Jessikka tämän tiimoilta joutui valemedioiden kuten Verkkomedian ja MV-lehden taholta. Luultavasti Jessikka tiesi aiheen penkomista aloittaessaan, että häntä vastaan tullaan hyökkäämään, mutta hyökkäyksen rajuus ja laajuus yllättivät silti.

Mutta siinä missä aiheella Venäjän trolliarmeija voi ehkä odottaakin saavansa joidenkin vihat niskaansa, niin yllättävää oli miten positiivisetkin aiheet saattavat verkossa saada lokaa päällensä.

#kivapuhe ja Unicef

Poliisin videokanavalla julkaistu Pysähdy! Vihapuhe -video keräsi sekin osansa netin vihapuheista.

Unicefin kampanja testamenttioppaisiin liittyen teilattiin sekin. Kampanjaan liittyvä videokin pyrittiin todistamaan epäaidoksi. Unicefin viestintä onnistui kuitenkin lopulta kärsivällisellä työllään kääntämään Facebookissa käydyn keskustelun lopulta positiiviseksi.

Onneksimatkajutut sentään herättävät yleensä vain halun matkustaa!

PING Helsinki Business Festival 28.4.2017

PING Helsinki Studio -tilaisuudet ovat osa huhtikuun lopussa (28.4.) järjestettävän PING Business Festivalin ennakko-ohjelmaa. Business Festivalhan kokoaa yhteen ison joukon vaikuttajamarkkinoinnista kiinnostuneita yritysten edustajia ja vaikuttajamarkkinointia eri kanavissa toteuttavia bloggaajia, tubettajia ja podcastien tekijöitä. Myös Meriharakan.

pinghelsinkibusinessfestival_tapaaminut_1620X535

Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja kevään tapahtuma on taas kerran PING -historian suurin. Yhteenvetomme viime vuoden tapahtumasta voit halutessasi lukea täältä.

Liput huhtikuun tapahtumaan uudessa Clarion-hotellissa saat halutessasi täältä.

(EDIT: Tekstissä ollut virhe Jessikka Aron nimen osalta korjattu. / 27.2.2017)

Tags from the story
,
Join the Conversation

10 Comments

 1. Tärkeitä juttuja, joka päivä Facebookin jakoja katsellessa että suuri osa ihmisistä ei harrasta riittävästi lähdekritiikkiä.

  Taitaa olla muuten tuon toimittajan nimi Jessikka eikä Jessica?

  Voi kun ilmoittaisivat pian kuka PINGiin pääsee! Oli niin hieno tapahtuma viimeksi, että toivoisin todella pääseväni.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Johanna! Etenkin korjauksesta! Ehkä tapaamme taas Pingissä.

 2. Omaan iPhoneeni tuli muutamapäivä sitten ensimmäinen tietojenkalasteluyritys Applen salasanasta. Tuli lukitulle näytölle, jonkun appsin kautta. Hyvin vakuuttavasti kertoi, että Appletiliäni yritetään käyttää Espoossa. Erittäin ärsyttävää. Poistelin muutamia appseja ja kävin vaihtamassa salasanan varmuudeksi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Näiden kanssa on aina syytä olla epäileväinen, etenkin maailmalla.

 3. says: Rosita

  Mä sain kans hyvän vinkin erilaisten salasanojen muodostamiseen: meillä kaikilla on varmasti se yksi tietty salasana, jota käyttäisimme mielellämme joka paikassa. Käytä vaan, mutta lisää sen perään palvelun nimi tai kuvaus, johon olet salasanaa muodostamassa. Saa heittämällä pidemmän ja hankalamman salasanan!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rosita! Tällaiset vinkit, jotka tuottavat ainakin eri salasanan eri palveluihin ovat hyviä.

 4. Nää on kyllä tärkeitä juttuja. Jos joku pääsisi oman puhelimeni syövereihin, sieltä kyllä löytyisi vaikka ja mitä. Turvallisuuteen pitäisi kyllä kiinnittää enemmän huomiota, just vaikka vapaita wifejä käyttäessä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Janni! VPN on kyllä (useimmiten) maailmalla käytössä, ainakin lentokentillä ja kahviloissa.

 5. says: Lotta | Watia.fi

  Joo, VPN on käytössä ja salasanat ja pinkoodit kunnossa. Puhelimessa tosiaan on kaikki. Samoin läppärillä, joka kulkee mukana.

  Nähdään PINGissä!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.