Näkemiin Helsinki ja Espoo!

Kusama feature

Kamat alkavat taas kohta olla kasassa ja matkamme kohti Nepalia ja Bhutania alkaa. Perilla Kathmandussa pitäisi olla tiistaiaamuna, Helsingistä Dohan kautta koukaten.
No, onhan tässä jo oltukin kotona, kuukauden päivät.

Monta pientä retkeä alkuvuoteen koti-Suomessakin on toki mahtunut.

Lux Helsinki 2017

Tammikuussa jo ennen talvipakoamme Portugaliin, kävimme LUX Helsinki -tapahtuman valoja katsomassa tapahtuman sen viimeisenä iltana, sunnuntaina. Ei olisi kannattanut – sen verran suuret joukot olivat liikkeellä ja pienempiin kohteisiin niin pitkät jonot, että päätimme, että jos emme tulevina vuosina pääse tätä valonäytelmää katsomaan arki-iltana, niin sitten emme mene.

Helsinki Lux 2017Helsinki Lux 2017

Kusama In Infinity

Samana iltana kävimme katsomassa Yayoi Kusaman In Infinity -näyttelyn HAMissa. Sama vika, vaikka näyttelyn päättymiseen oli tuolloin vielä pari viikkoa. Monet teoksista olivat sellaisia, että ne pääsi kerralla kokemaan vaan muutama henkilö, eli myös täällä tarjolla oli enimmäkseen pitkiä jonoja. Minulla on vähän huono tapa kirjata mielenkiintoiseksi arvioimia näyttelyitä idealistalle loppupäivämäärineen, mutta liian havahdun niihin vasta viikkoa, korkeintaan paria ennen tuota viimeistä päivämäärää. Ihan viimeisiä päivä olen sentään jo oppinut välttämään jonotettuani joskus pari korttelia Ateneumiin.

Kusama Helsinki tammikuu 2017Kusama Helsinki tammikuu 2017

Kämp Brasserie Afternoon Tea

Matkamessujen jäljiltä sain Destination Loma -blogia kirjoittavan ystäväni kautta etukupongin Kämpin iltapäiväteelle ja lopulta tuonkin osalta loppupäivämäärä sai meidät liikkeelle yhtenä iltapäivänä. Ylellisyyttähän tuo on, mutta pitäähän sitä nyt silloin tällöin tutustua Helsinginkin hienompaan puoleen.

Kämp Brasserie Afternoon Tea Kämp Brasserie Afternoon Tea

Kiasma Mona Hatoum

Kuten Kusaman näyttely myös Mona Hatoumin työt Kiasmassa jäivät meiltä melkein viimeiseen päivään. Näyttely päättyi sunnuntaina ja me onnistuimme lopulta käymään siellä jo (?) torstaina. Arki-aamuna Kiasmassa ei sentään tarvinnut jonottaa yhtään :-)

Helsinki Kiasta Hatoum Helsinki Kiasta Hatoum

Valotaideteos Kylämaja Espoo

Espoossakin oli helmikuussa pieni oma ”LUX Espoo” -tapahtumansa. Matinkylän Kylämajan talo valaistiin yhtenä iltana näyttävästi ja vaikka pakkanen tuolloin illaksi vähän kiristyikin, niin talsimme sitä katsomaan. Sen kerran kun kävelyetäisyydellä on jotain näinkin yllättävää! Yhden illan ja yhden kohteen tapahtuma keräsi myös vain kohtuullisen yleisön – ei ruuhkia täällä meillä päin :-)

Espoo Matinkylä Kylämaja Light Espoo Matinkylä Kylämaja Light

Mutta talvi Suomessa ja talvisen Helsingin ja Espoon tapahtumat jäävät nyt meiltä hetkeksi – hyvällä tuurilla tältä talvelta, jos kevät tulisi parin viikon sisällä (ainahan voi toivoa).

Seuraavat juttu blogissamme onkin sitten Nepalista tai Bhutanista, kirjoitusinspiraatiosta, -ajasta ja nettiyhteyksistä riippuen.

Helsinki tammikuu 2017 Kädet
Kädenjälkiä Kampin aukiolla Helsingin talvessa 2017
Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *