Nepalin värit

Kathmandu Nepal

Saavuimme Kathmanduun hiukan väsyneinä yölennon (Helsinki – Doha – Kathmandu) jälkeen eilen aamulla. Jo iltapäivällä suuntasimme kuitenkin ensimmäiselle maailmanperintökohteelle, Boudhan Stupalle, joka sijaitsi hotellimme (Hyatt Regency) vieressä.

Tänään kävimme Kathmandun keskustassa katsomassa maanjäristyksessä vaurioitunutta vanhaa kuninkaan palatsia ja poikkesimme myös läheisellä vanhalla hippikadulla, Freak Streatillä, 30 vuotta liian myöhään. Myös lapsijumalatar kunnioitti meitä näyttäytymällä hetken ikkunassaan.

Lounaan jälkeen kiipesimme vielä Swayambhunathin stupalle, joka tunnetaan kai nimeään paremmin apinoistaan.

Ja lopuksi suuntasimme Kathmandun laakson toiseen kaupunkiin, Bhaktapuriin, joka on kärsinyt maanjäristyksistä vielä Kathmandua enemmän, mutta osa sen vanhasta keskustasta on kuitenkin säilynyt.

Lisää Kathmandusta 22 kuukautta maanjäristyksen jälkeen ja kaikista näistä stupista, palatseista ja lapsijumalattaresta vähän myöhemmin, mutta jotta pääsette mukaan Nepalin tunnelmiin, niin tässä hiukan Nepalin värejä.

Kathmandu Nepal Boudha Stupa Kathmandu Nepal craft Kathmandu Nepal craft Kathmandu Nepal Craft

Kathmandu Nepal Durbar

Kathmandu Nepal Durbar Kathmandu Nepal Swayambhunath Kathmandu Nepal Durbar

Huomenaamulla suuntaamme Bhutaniin, mutta palaamme vielä viikon päästä hetkeksi Kathmanduun ennen paluuta Suomeen, joten Nepaliakin näemme vielä hiukan lisääkin.

Tags from the story
,
Join the Conversation

18 Comments

 1. says: Suunnaton

  Olipa teillä tuuria, kun näitte lapsijumalattaren.
  Ihanaa Bhutanin reissua teille! Poimi kaikki vinkit talteen – saatan hyvinkin kysellä niitä myöhemmin :)

 2. says: Nomadi

  Ihania kuvia! Jään mielenkiinnolla odottelemaan lisäpostauksia Kathmandusta, samoin kuin kuvia – haluaisin nähdä, miten se on muuttunut maanjäristyksen myötä. Me onnistuimme seikkailemaan siellä vain vähän ennen maanjäristystä. Rakastuin Nepaliin ihan täysin ja sinne varmaan palataan jossain vaiheessa, ehkä pitemmäksikin aikaa.

 3. says: Viherjuuria

  Voi Nepalia ja sen värejä! Se on kuulunut jo pitkään reissukohteiden listalleni. Äidillä on sama haave, joten ehkäpä saamme kimppamatkan aikaan viimeistään sitten, kun hän jää eläkkeelle :)

 4. says: Lotta | Watia.fi

  Nepal kiinnostaisi kyllä. Aivan varmasti tulee vielä joskus sinne reissattua. Mutta niin kyllä kiinnostaa myös Bhutan! Mielenkiintoisia reissuja.

  Onkohan keltaisella värillä joku merkitys tuolla? Kun paikallisella herrallakin on keltainen asu – kuten sullakin. :-)

 5. Ihania kuvia! Teillä oli onnea, kun näitte lapsijumalattaren. Me taisimme olla sen verran myöhään liikkeellä, ettei meitä onnistanut. Jään kuulolle muista Nepalin kuulumisista :)

 6. Värikästä tosiaan on ja hienoja kuvia Katmandusta! Katmandusta! Josko sitä tulisi Everestin Base Campin vaellus jossakin vaiheessa tehtyä, niin voisi nuo värit katsastaa samalla :-D

 7. Työkaverini on asunut Nepalissa ja aina kuuntelen innolla hänen tarinoitaan sieltä. Olisi kyllä mieletöntä joskus käydä, nuo värit on kyllä vaikuttavat. Olen aina tykännyt noista maanläheisistä väreistä, varsinkin oranssista. Hauskaa reissun jatkoa sinne!

 8. says: Pirkko

  Kiitos kaikille kommentoijille yhteisesti – ja näin reissusta johtuen hiukan jälkijättöisesti!
  Keltainen on kuninkaallinen väri ja tärkeimmillä paikoilla sitä ilmeisesti pitäisi muiden jopa välttää, mutta enpä tullut sitä selvittäneeksi matkapuvustoa kasatessani :-)
  Lapsijumalattareen palaan jossain tulevassa jutussa.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *