Nepalin värit

Kathmandu Nepal

Saavuimme Kathmanduun hiukan väsyneinä yölennon (Helsinki – Doha – Kathmandu) jälkeen eilen aamulla. Jo iltapäivällä suuntasimme kuitenkin ensimmäiselle maailmanperintökohteelle, Boudhan Stupalle, joka sijaitsi hotellimme (Hyatt Regency) vieressä.

Tänään kävimme Kathmandun keskustassa katsomassa maanjäristyksessä vaurioitunutta vanhaa kuninkaan palatsia ja poikkesimme myös läheisellä vanhalla hippikadulla, Freak Streatillä, 30 vuotta liian myöhään. Myös lapsijumalatar kunnioitti meitä näyttäytymällä hetken ikkunassaan.

Lounaan jälkeen kiipesimme vielä Swayambhunathin stupalle, joka tunnetaan kai nimeään paremmin apinoistaan.

Ja lopuksi suuntasimme Kathmandun laakson toiseen kaupunkiin, Bhaktapuriin, joka on kärsinyt maanjäristyksistä vielä Kathmandua enemmän, mutta osa sen vanhasta keskustasta on kuitenkin säilynyt.

Lisää Kathmandusta 22 kuukautta maanjäristyksen jälkeen ja kaikista näistä stupista, palatseista ja lapsijumalattaresta vähän myöhemmin, mutta jotta pääsette mukaan Nepalin tunnelmiin, niin tässä hiukan Nepalin värejä.

Kathmandu Nepal Boudha Stupa Kathmandu Nepal craft Kathmandu Nepal craft Kathmandu Nepal Craft

Kathmandu Nepal Durbar

Kathmandu Nepal Durbar Kathmandu Nepal Swayambhunath Kathmandu Nepal Durbar

Huomenaamulla suuntaamme Bhutaniin, mutta palaamme vielä viikon päästä hetkeksi Kathmanduun ennen paluuta Suomeen, joten Nepaliakin näemme vielä hiukan lisääkin.

Artikkelin avainsanoja
,

18 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.