Marokkoa pikakelauksella

Marokko Atlasvuoret

Monta vuotta sitten osallistuimme Olympian kiertomatkalle Etelä-Amerikassa ystäviemme kanssa. Ystävämme eivät olleet aikaisemmin olleet Olympian matkalla ja Chile – Argentiina – Uruguay – Brasilia -kierroksen jälkeen totesivat, että tämä ei ollut ihan heidän tapansa matkustaa. Ei vaikka tuolloin, kuten yleensäkin Olympian kiertomatkoilla, viivyimme samassa kaupungissa ainakin kaksi, joskus jopa kolme yötä.

Mutta Olympian kiertomatkojen tahti on sittenkin verkkainen verrattuna TSS:n Marokon kiertomatkan tahtiin! Toistaiseksi olemme yöpyneet jopa päivä eri kaupungissa ja päivien pituus on ollut tyypillisesti 11 tuntia.

Ensimmäisenä kiertomatkapäivänä lähdimme 7:15 ajamaan Atlasvuorten yli Marrakeshista Fesin kaupunkiin, kilometrejä kertyi noin 500 ja päivän pituus oli yli 12 tuntia. Tämä kaikki 5 tunnin yöunilla … mutta onneksi pitemmillä siirtymillä bussissa pystyy kyllä vähän nukkumaankin. Pitkäjalkaiselle bussin jalkatila on kyllä tuskastuttavan ahdas.

Marrakesh – Fes -välin ehkä yllättävin pysähdys oli hiihtokeskus, jossa lauantai-iltana oli paljon paikallisia viikonlopun vietossa, vaikka itse laskettelusesonki onkin jo ohi.

Marokko Atlas-vuorilla

Fesin kohokohta oli tietysti Fesin 9000 kadun medina, jossa turkkilaisen oppaamme. marokkolaisen ”kiintiöoppaan” ja Fesin paikallisoppaan lisäksi turkkilainen palkkasi ryhmällemme vielä pari nuorta poikaa varmistamaan, ettei kukaan käänny jossain kohtaa väärään suuntaan.

Fesin medina

Koko alkumatkan kohokohdaksi voisin nostaa Volubiliksen maailmanperintökohteen. Roomalainen kaupunki Fesin ja Meknesin välillä toi mieleen jotain Deloksen saarelta Kreikasta, Persepoliksen Iranissa ja Tipasan naapurimaa Algeriassa. Instagramissa ihmiset ehtivätkin jo kommentoida, että ihan kuin kuva olisikin jostain muualta kuin Marokosta.

VolubilisVolubilis

Fesin jälkeen yövyimme Meknesissä, josta matka jatkui eilen pääkaupunki Rabatiin ja edelleen Casablancaan. Rabatista ehdimme näkemään hienon mausoleumin, jonka edustalle oli päätynyt iso määrä pylväitä Volubiliksen alueelta (onkohan arkeologisessa mielessä oikein siirtää alueelta pylväitä pääkaupungin uudempiin monumentteihin?) ja kuninkaan linnan, mutta sitten matka jo jatkuikin Casablancaan, jossa ehdimme katsomaan miten aurinko laski Atlanttiin ja muutenkin välähdysen Casablancasta by night.

Auringonlasku Casablancassa

Tänään näemme Casablancaa by day, muun muassa tämän mantereen suurimman moskeijan. Ja matka jatkuu, illalla olemme jo taas Marrakeshissa, valmiina tutustumaan oikeasti siihenkin – tullessammehan lähdimme sieltä heti kohti Fesin kaupunkia.

Tällä matkatahdilla, joka hiljenee vasta viikonlopuksi, blogijutun matkan varrelta taitavat jäädä vähiin, mutta jonkin verran yritämme ladata lähes päivittäin kuvia tuoreeltaan Facebookiin, josta niitä pääsee näkemään myös ilman Facebook-tunnuksiakin. Toki, jos käytätä Facebookia, niin kannattaa seurata Meriharakkaa myös siellä!

Tags from the story
,
Join the Conversation

4 Comments

  1. Kyllä teilläkin tahtia riittää, mutta maassa jossa on näinkin paljon nähtävää onkin kyllä ihan pakko varsinkin kun aikaa ei ole rajattomasti! Näyttää ihanalta ja on ollu kiva katsella kuvia Instassa ja Facebookissa. Mukavaa loppumatkaa!

    1. Kiitos Sari! Me päädyimme tähän, kun halusimme jokseenkin juuri näissä paikoissa kierrellä kuitenkin ja tämän matka oli nii..iin edullinen. Aikataulukin väljenee ensi viikolla ja muuttuu enemmän omatoimiseksi kohteiden suhteen, kun matkanjärjestäjä tarjoaa enää vain hotellin.

  2. Kiitos Katja! Sehän se tämän maan ”ongelma” on, että olisi niin kiva nähdä täällä ellei kaikkea, niin ainakin mahdollisimman paljon, ja valinnan varaa riittää!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.