Pirkon ja Karin jalanjäljissä Marokkoon

Illan ohjelmassamme on meille vielä tuntemattoman lentoyhtiön, Corendonin, lento Marrakeshiin.
Ensimmäisen viikon kierrämme tiiviiseen tahtiin: Beni Mellal – Fès ja Volubis – Meknès ja Rabat – Casablanca – Marrakesh – Essaouira – Marrakesh ja toisen viikon vietämme Marrakeshissa, sieltä ehkä lisäretkiä tehden, ehkä Ait Ben Haddouhun ja Ouarzazateen.

Matka on Suomessa erityisesti hyvin edullisista Turkin matkoistaan tunnetun TSS Travel Servicen järjestämä ja hyvin edullinen tämäkin: 569 euroa per henkilö, sisältäen lennot, hotellit ja ensimmäisen viikon kiertomatkan (hinta matkanjärjestäjän nettisivuilla on puolta kalliimpi, mutta hyvin kevyt hintaneuvottelu tuotti heti yli 50 % alennuksen siitä). Illallispaketista, joka lienee puolipakollinen ostos, ainakin kiertomatkaviikon osalta, joutuu pulittamaan 139 euroa yhdeltä viikolta. Toisellakin viikolla pitänee joskus syödä ja lisäretkistä kertynee edelleen lisäkustannuksia, mutta ehkä kokonaisuus silti jää vielä edulliseksi.

Yhtenä perusteena juuri tälle Marokon matkalle oli myös se, että kun jo yli vuosi sitten, lopulta Algeriaan päätyessämme, tutkimme myös Marokko-vaihtoehtoa, esillä olivat jokseenkin tasan juuri nämä kohteen Marokossa!

Ennen matkan varaamista (ja vielä sen jälkeenkin) olemme hyödyntäneet tamperelaisten matkaystäviemme kokemuksia niin matkanjärjestäjästä kuin juuri tästä matkasta. Luksusta ei taida olla luvassa, mutta laajalti Marokkoa, kuitenkin kelvollisella tavalla.

Tässä hiukan Marokon tunnelmia ennen omia kokemuksiamme. Tällaista oli Meknèsin torilla marraskuisena iltana – aika taianomaista, sanoisin.

Meknes

Pirkon ja Karin matkasta kertova matkakertomus on, Karille uskolliseen (ja ihailtavaan) tyyliin luettavissa runomuodossa Pirkon ja Karin kotisivuilta.

Kari MarokkoCasablanca kaupungeista
suurin miljoonien mitalla;
meilläkin merinäkymä
Atlantin aaltoja kohti.

Lue koko runo täältä!

Jutun kuvat ovat Pirkon ja Karin ottamia.

 

Meriharakan kokemuksia Marokosta saattaa joutua vielä odottamaan muutamia viikkojakin – suhtaudun taas hiukan pessimistisesti nettiyhteyksiin matkamme aikana, mutta onhan se mahdollista, että jonain iltana, jostain hotellista, pystymme blogiakin päivittämään ihan tuoreilla jutuilla vielä ennen pääsiäistä.

Jos emme – niin toivotamme oikein hyvää pääsiäistä kaikille lukijoillemme jo nyt!

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *