Madrid – ruusujen kaupunki

Madrid ruusut feature

Suomessa odotellaan vielä kirsikankukkiakin, mutta toukokuisessa Madridissa kukkivat ruusut. Lauantain retkikohteenamme oli Casa de Campon puisto, eläintarha ja Teleférico, mutta lisää niistä myöhemmin, aloitetaan ruusuista!

Madrid Parque de Oeste rosegarden

Parque del Oeste

Teleféricon kaupungin puoleisen aseman alapuolella, osana Parque del Oeste -puistoa, kukkivat ruusut kaikissa väreissä. Juuri näinä päivinä ruusutarhassa sattui olemaan meneillään kansainvälinen “Villa de Madrid” New Roses -kilpailu.

Ruusut toki ovat puistossa ennen ja jälkeen kilpailuviikonkin, emmekä osuneet paikalle äänestyksiin tai palkintojen jakoon, mutta ilmeisesti viikon päätteeksi joku/jotkut näistä ruusuista on valittu voittajiksi. Tätä kirjoittaessani netissä ei vielä näyttänyt olevan tämän vuoden tuloksia, mutta jos joku on kilpailusta enemmänkin kiinnostunut, niin tässä linkki vuoden 2016 kilpailun aineistoon (espanjaksi).
Ensi vuodenkin kilpailijat, siis ruusut, näyttivät jo olevan paikalla, sillä siirtyessämme ruusupenkiltä toiselle, jossain vaiheessa kylteissä alkoi näkyä vuosilukuna 2018.

Madrid Parque de Oeste rosegarden - Madrid ruusujen kaupunki Madrid Parque de Oeste rosegarden Madrid Parque de Oeste rosegarden Madrid Parque de Oeste rosegarden Madrid Parque de Oeste rosegarden

Parque de el Retiro

Sunnuntaina suunnistimme Retiron puistoon ja nyt jo yhden ruusutarhan nähneenä osasimme etsiä ruusutarhaa täältäkin ja löytyihän se. Näimme me puistossa muutakin, mutta kuten Casa de Campoon, palataan tähänkin vasta vähän myöhemmin.

Retiron ruusutarha, Rosaleda, on vanhempi kuin Parque del Oesten ruusutarha. Se perustettiin ensimmäisen kerran jo 1915 Pariisissa sijaitsevan La Rosaleda de Bagatellen esikuvan mukaisesti. Ruusutarha tuhoutui kuitenkin kokonaan Espanjan sisällissodassa ja se perustettiin uudelleen sen jälkeen vuonna 1941.

Osa madridilaisista piti kuitenkin Retiron uudelleen perustettua ruusutarhaa liian vapaamuotoisena ja Parque del Oesten ruusutarha perustiin vuonna 1956 tiukemmin muotopuutarhana.

Maallikolle kuitenkin molemmat ruusutarhat kelpasivat yhtä hyvin!

Madrid Retiro Rosaleda rosegarden Madrid Retiro Rosaleda rosegarden - Madrid ruusujen kaupunki Madrid Retiro Rosaleda rosegarden Madrid Retiro Rosaleda rosegarden Madrid Retiro Rosaleda rosegarden

Ruusujen nimistä tai lajikkeista en osaa sanoa mitään, mutta kyllä noita asiaa tarkemmin tuntemattakin voi ihastella!

Madridin ruusutarhat ovat vuosittain parhaimmillaan touko-kesäkuussa.

Kirsikankukkiin ja Suomeen palatakseni: Roihuvuoren kirsikkapuiston Hanami -juhla on siirretty viikolla alkuperäisestä ja nyt tulevana sunnuntaina 21.5. Taitavat ne Suomessakin, kirsikankukat, lopultakin aueta. Ruusuja saanemme odottaa juhannukseen asti …

Tags from the story
,
Join the Conversation

12 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenni! Vaikka Madridissa ei vierailumme aikaan ihan hellettä ollutkaan, niin ilmeisesti niin ennen kuin jälkeen oli, joten kyllähän siinä jo ruusut kukkivat! Ja näin kun emme ruusutarhoja erityisesti olleet etsineet, niin nämä olivat kyllä kivoja yllätyksiä!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! En ole erityinen ruusufani sikäli, että mieluummin ostan kotiin muita kukkia, mutta kyllä tuo määrä erilaisia ruusuja oli kyllä mahtava kokemus!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Kiva lukea, etten ole ainoa ”outo”, joka ei pidä ruusuja maailman kauniimpina kukkina :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Kivahan noissa puutarhoissa oli kävellä, hiljakseen, sillä joka metrillä oli jotain uutta nähtävää.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *