Rennompi päivä Jeddassa

Obhur Creek ja Punainenmeri Jedda

Tres Hombresin meille järjestämä matka erosi Starlightin lokakuisesta matkasta sikäli, että me emme käyneet Jordanian suunnalla Al Ulassa ja siellä Madain Salehin nabatealaisilla raunioilla. Tutustuimme kyllä näihin raunioihin, saman tyyppisiin kuin Jordanian Petrassa, hiukan Riadin Kansallismuseossa, mutta paikan päällä emme käyneet.
Sen sijaan vietimme Jeddassa kaksi kokonaista päivää, Taifin retkeen käytetyn päivän lisäksi.

Obhur Creek ja Punainenmeri

Viimeinen päivämme Jeddassa olikin mukavan rento. Ensin teimme veneretken Obhurin lahdella ja sen jälkeen kävimme vielä Punaisenmeren rannalla yksityisklubin alueella uimassa.

Vene- ja uintiretkestä kerroinkin hiukan jo naisten pukeutumista käsitelleessä jutussa, mutta tässä vielä muutama kuva lisää mukavasta retkestämme.

Obhur Creek ja Punainenmeri Jedda
Obhur Creek ja Punainenmeri JeddaObhur Creek ja Punainenmeri JeddaObhur Creek ja Punainenmeri Jedda
Obhur Creek ja Punainenmeri JeddaObhur Creek ja Punainenmeri Jedda

Punaisenmeren rannalla oli myös hetki aikaa tarkkailla paikallista luontoa: rannan kivien raoissa oli paljon pieniä rapuja. Välillä isotkin aallot huuhtoivat voimalla rantakivien yli, mutta niin ne vaan pystyivät tarrautumaan kivien pintaan niin, etteivät huuhtoutuneet mereen.

Rapu Jedda PunainenmeriRapu Jedda PunainenmeriRapu Jedda PunainenmeriRapu Jedda Punainenmeri

Siinä vaiheessa kun olimme jo kokoamassa tavaroitamme ja kameratkin oli jo laitettu kasseihin, niin näimme vielä pienen delfiiniparven ohittavan rantamme!

Delfiinejä Punainenmeri Jeddah

Jeddah Tower

Matkalla Punaisenmeren rannalle ohitimme myös vielä keskeneräisen Jeddah Towerin, josta kaavaillaan maailman korkeinta rakennusta. Tornista on aikaisemmin käytetty myös nimiä Kingdom Tower ja Mile-High Tower, mutta nyttemmin se tunnetaan nimellä Jeddah Tower. Tornin on suunnitellut sama arkkitehti, Adrian Smith, kuin Dubain Burj Khalifan tornin ja alunperin siitä piti tulla mailin, eli 1,6 kilometrin korkuinen. Sittemmin rakennuspaikan tarkempien geologisten tutkimusten myötä maili vaihtui kilometriksi, mutta sekin riittäisi viemään ykkössijan maailman tällä hetkellä korkeimmalta rakennukselta, tuolta Burj Khalifalta, joka nousee 828 metrin korkeuteen.
Vielä näiltä näkymin tornin pitäisi valmistua vuonna 2020, mutta tällä hetkellä keskeneräisessä rakennuksessa on vasta 56 kerrosta siinä missä valmiissa rakennuksessa pitäisi olla 168 – ja lisäksi korkea rakennelma vielä asuin- ja hotellikerrosten yläpuolella.

Jeddah TowerJeddah TowerJeddah Tower

Maailman korkein suihkulähde

Jeddan rannoilla poikkesimme myös viimeisenä iltanamme, ihailemassa niin taidepuistoa kuin maailman korkeinta suihkulähdettä, King Fahd’s Fountainia.
Jotain paikallisesta kulttuurista – tai tiukasta kurista – kertonee sekin, että puistossa, jota ei suljeta yöksikään, on esillä useita isoja Miron töitä, eikä yhtäkään niistä ole tuhottu tai koristeltu graffiteilla.

Jeddah by night
Ritz Carlton Jeddah ja King Fadhin suihkulähde

Jeddah MiroJeddah Miro

Tags from the story
,
Join the Conversation

3 Comments

  1. Mukava lukea juttuja Saudi-Arabiasta, naisten pukeutumisesta oli myös mielenkiintoinen! Lähi-itä on kiinnostanut viime vuosina, toivottavasti jossain siellä pääsee joku päivä käymään. :) Yksi tuttavani on ollut Saudeissa muutaman vuoden töissä ja niitä juttuja oli aina hauska kuunnella. Muutenkin todella kiinnostavia maita täällä blogissa, täytyypä tutustua tarkemmin.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Elina Marjaana! Saudi-Arabia oli kiinnostava, samoin Libanon, josta juuri palasimme – tosin blogissa ei vielä juuri Libanon-juttuja ole, mutta kohta!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *