Gumbostrand ja Caj Bremer

Gumbostrand

Teimme joulunalusviikolla retken Gumbostrandiin, Sipooseen.
Retken innoittajana oli valokuvanäyttely: Caj Bremer, noin 100 kuvaa Suomesta, mutta päädyimme myös syömään joululounaan Gumbostrandin Bistrossa.

Bistro

Joululounas yllätti positiivisesti: ruoka oli mieleemme alusta loppuun ja tarjoilu ystävällistä ja nopeaa. Pisteet myös siitä, että perinteiset jouluruuat oli jätetty pois tältä joululounaalta – niitä kun tulee loppuviikosta syötyä kuitenkin, ainakin joltain osin. Lohitartar paahdetulla mallasleivällä, possunposkea & juurespyree ja vanilja-puolukkajäädyke tekivät hyvin kauppansa – olihan tuonne Iirislahdesta ajomatkaa melkein kolme varttia :-)

Gumbostrand Bistro Gumbostrand Bistro Gumbostrand Bistro Gumbostrand Bistro

Plussaa ravintolalle myös siitä, että annokset olivat sopivan pieniä siten, että jälkiruuallekin jäi vielä hyvin tilaa!

Itse ravintolassa ei näin joulun alla sitten niin hyvin tilaa ollutkaan – me satuimme tulemaan sopivaan aikaan siten, että pöytä löytyi, mutta ateriamme loppupuolella pääosa pöydistä oli jo täynnä, eli ilmeisesti ei ole ihan turha ravintola tämä Bistro.

Caj Bremer, noin 100 kuvaa Suomesta

Näyttely ylitti odotuksemme, jos mahdollista, sillä saimme osittain todella asiantuntevan oppaan, eli itse valokuvaajan, Caj Bremerin. Helsingin Sanomat julkaisee ilmeisesti ainakin osan näistä Bremerin kuvista jouluaattona, mutta toki on eri asia nähdä kuvat näyttelyssä aitoina valokuvina kuin lehdessä tai tabletilla.

Alla muutamia suosikkejani näyttelyn kuvista ja valokuvaaja kuviensa keskellä.

Gumbostrand Caj Bremer Gumbostrand Caj Bremer Gumbostrand Caj Bremer Gumbostrand Caj Bremer Gumbostrand Caj Bremer Gumbostrand Caj Bremer

Caj Bremeriä emme olleetkaan oikeasti tavanneet koskaan aikaisemmin, mutta hänen poikansa Stefan Bremer esitteli joskus jo yli kymmenen vuotta sitten omia kuviaan täpötäydessä Ässäkeskuksen auditoriossa tilaisuudessa, jossa mekin olimme.
Monet hänen kuvistaan kertoivat omaa historiaansa Bremerin valokuvaajaperheestä, niin isästä kuin pojasta.

Myymälä

Gumbostrandissa on paitsi näyttely- ja ravintolatilat, myös tilava designmyymälä, jossa näin joulun alla oli tietysti kivan jouluinen tunnelma.

Gumbostrand GumbostrandGumbostrand

Joulun jälkeen

Caj Bremerin kuvat ovat esillä vielä 5-14. tammikuuta, myös loppiaisena, eli jos olet liikkeellä Sipoon/Porvoon suunnalla, niin tässä yksi kiva kohde tuolla suunnalla!  Gumbostrandissa on myös Bremerin kuvien lisäksi vielä tammikuun alussa esillä muutakin taidetta ryhmänäyttelyssä  Suomi nyt ja tulevaisuudessa. Ehkeivät ihan minun makuuni, mutta koska töitä on esillä useammalta taiteilijalta, niin ainakin ne ovat keskenään hyvin erilaisia nämä Suomi 100 -teemaiset työt!

Joululounaan aika meni jo, mutta eiköhän niin Bistrosta kuin myymälästä löydy jotain hyvää/kivaa myös joulun jälkeen!

Caj Bremeristä ja tästä näyttelystä on myös hyvä henkilöjuttu joulukuun Eeva-lehdessä, jonka näyttikin saavan ruokakaupan kassalta joulun kunniaksi alle 5 eurolla.

Gumbostrand Caj Bremer

Gumbostrand vaikutti alueena myös sellaiselta, että tänne, meren rannalle, kannattaisi palata kesälläkin.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
Join the Conversation

12 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Joanna! Caj Bremerin läsnäolo näyttelyssä oli tosiaan hieno yllätys!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Johanna! Meilläkin paikka oli pitkää ”työlistalla”, mutta tuli sitten lopulta käytyä – ja oli kyllä mielestämme hyvä idea.

 1. says: tuulanneli

  Todella mielenkiintoinen valokuvanäyttely.

  Harmi, kun nyt justiinsa ei ole kulkua Etelä-Suomeen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos tuulanneli! Niinhän se on, että kaikkea ei voi saada – tai kaikkialle ei millään ehdi :-)

 2. says: Minna M

  Ruoka näyttää hyvältä, mutta kiinnostuin etenkin tuosta näyttelystä! Täällä jo selaan kalenteria ja mietin, että ehtisinkö mitenkään näyttelyyn…

  1. says: Pirkko

   Kiitos Minna! Viikon verranhan tuohon on vielä tammikuussa aikaa – suosittelen!

 3. says: Rosa

  Caj Bremer on hyvin charmantti mies ja hänen juttujaan on mukava kuunnella. Olipa hieno mahdollisuus tavata hänet näyttelyssä.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.