Berliiniä 1000 eurolla

Berliinin liikennevalot

Kolmas Berliinin reissumme oli pituudeltaan 3 vuorokautta.

Edullisesti Easyjetillä

Lennot ostimme mielestämme yllättävänkin halvalla, 125 euroa kahdelta.
Lentoajatkin olivat kivat: meno aamupäivällä Helsingistä (10:45 – 12:50) ja paluu iltapäivän päätteeksi (17:20 – 20:20) Berliinistä. Lisäpalveluita, kuten etukäteen varattuja istumapaikkoja tai matkalaukkuja emme tällä kertaa kokeneet tarvitsevamme, eli olimme liikkeellä ihan vaan kahdella lentolaukulla.

Easyjet Berliini kustannukset

Kannattaa huomata, että Easyjetillä ilman lisämaksua hintaan ei kuulu myöskään niin sanottu personal item, eli myös käsilaukun on mahduttava lentolaukkuun. Tai näin oli ainakin Helsingissä lähdettäessä. Paluulento ei ollut ihan täynnä ja ehkä tästä syystä Berliinissä sallittiin myös ainakin pienemmät käsilaukut, mutta Easyjetillä kannattaa kuitenkin varautua tarvittaessa pakkaamaan myös käsilaukku lentolaukkuun.

Easyjet

2 hotellia, 3 yötä

Hotelleista maksoimmekin sitten reilusti enemmän. Ensimmäinen yö Hotel Adlonissa maksoi meille 334 euroa. Kaksi seuraavaa yötä vietimme Leonardo Mitte -hotellissa ja niistä maksoimme yhteensä 250 euroa. Hotellit yhteensä siis 584 euroa.
Eli kuten ainakin meillä useimmiten, niin Länsi-Euroopan kaupunkilomien kustannuksista pääosa on majoituskustannuksia.

Hotel Adlon on ehdottomasti oman juttunsa arvoinen, joten palataan siihen.

Hotel Adlon Brandenburgin portilla
Hotel Adlon Brandenburgin portilla

Leonardo Mitten valitsimme pitkälti sillä ajatuksella, että se oli lähellä Adlonia, jotta muuttoon ei tuhrautuisi aikaa. Mitte oli meistä kaiken kaikkiaan kivaa aluetta asua, Spree-joen rannalla oli ravintoloita ja useimmat paikat olivat suhteellisen lähellä.
Toki kävimme myös Kurfürstendamnia fiilistelemässä ja matkaa Mittestä Kreuzbergiin ja Tempelhofiin on jonkun verran, mutta korkeintaan yhdellä vaihdolla kaikista matkoista selvittiin.

Leonardo Mitte Hotel Berliini kustannukset
Leonardo Mitte Hotel

Berlin Spree

Leonardo Mitte Hotel
Huone oli siisti, isokin ja valoisa, mutta laskutilaa oli tasan tämän verran!
Leonardo Mitte Hotel
Kesäiltana iso parvekekin oli mukava lisä
Leonardo Mitte Hotel
Auringonlaskunäkymä kaupungin kattojen ylle

Metrot, bussit ja autot

Maakuljetusten kallein osa meillä tapaa olla auton paikoitus Helsinki-Vantaalla. Tälläkin kertaa maksoimme siitä 53 euroa, etukäteistilausalennuksella.

Berliinissä julkinen liikenne toimii hyvin ja ostimmekin kahtena päivänä päiväliput (siis 4 x 7 euroa), yhtenä päivänä lyhyen matkan kertaliput (2 x 1,70) ja paluun bussimatkalle Mittestä Tegeliin ostimme myös kertaliput (2 x 2,80). BVG:lle siis yhteensä 37 euroa.
Hotellin vaihdon teimme taksilla, 7 euroa. Kävelläkin olisi voinut, mutta jotenkin hulppea Hotel Adlon houkutteli sieltä lähtiessä hyppäämään edessä odottavaan taksiin :-)

Berliiniin tullessamme käytimme Taxilo-palvelun autoa Tegeliltä Hotel Adloniin. Prahan matkamme hiukan epäonnistuneen Taxilo-matkan hyvitykseksi saimme 25 dollarin kupongin ko. firmaan ja käytimme sen nyt tähän matkaan, joten kustannukset tältä osin nolla euroa.

Berlin Kreuzberg
Osa Berliinin metrosta kulkee mukavasti maan päällä
Berliini pyörä
Berliinissä olisi ollut monen eri järjestelmän kautta lainattavia pyöriä, mutta emme tulleet niihin perehtyneeksi niin paljoa, että olisimme osanneet niitä käyttää
Berliinin liikennevalot Berliini kustannukset
Ampelmann – Itä-Saksassa kehitetyt liikennevalosymbolit, jotka vuonna 2005 otettiin käyttöön kaikkialla Berliinissä

Retket ja museot

Valokuvausretkestä, josta jo kirjoitinkin, maksoimme 99 euroa nuppi – ei siis ihan halvimmasta päästä, mutta toisaalta ryhmässämme oli vaan 4 henkeä, eli opastus oli lähes henkilökohtaista.

Berlin Museum Inseln Berlin Neues Museum

Torstai-iltana teimme iltaretken Museum Inselnille eli museosaarelle ja siellä Neues Museumiin nähdäksemme Nefertitin rintakuvan. Museoliput maksoivat kahdelta 24 euroa ja pitihän patsaasta ostaa vielä euron korttikin, kun sitä ei saanut kuvata kuin etäältä.

Kaikki yhteensä siis 1 046 euroa, eli melko tarkkaan tuo otsikon 1 000 euroa, ja siis tietysti, kahdelta.

Ruoka: edullista tai kallista

Ruokailuja emme matkakuluihin laske ja ei-gourmet-matkailijoina söimmekin enimmäkseen noin 30 euron lounaita ja sen lisäksi käytimme ehkä keskimäärin toiset 30 euroa kahvi/teetaukoon ja hotellihuoneeseen ostettuihin juotaviin ja aamu/iltapalatarvikkeisiin.

Yksittäinen kallein ateriamme oli Hotel Adlonin aamiainen, joka maksoi kahdelta 80 euroa, mutta oli mielestäni ehdottomasti osa tuota elämystä!
Leonardo Mitten aamupalat skippasimme.

Currywurst Berliini kustannukset
Pitäähän Berliinissä ainakin kerran syödä currywurst -ateria
Kuchen und tee
In einer kleinen Konditorei, da saßen wir zwei bei Kuchen und Tee …
Tags from the story
,
Join the Conversation

12 Comments

 1. says: Katriina

  Hyvä!
  Pitäähän se kerran elämässään kokea, millaista on yöpyä Adlonissa, missä kaikki muutkin maailman maineekkaat yleensä asuvat. Päällimmäisenä tulee mielleeni Michael Jackson, joka yöpyi siellä useasti. Youtubesta löytyy videoita mm. unohtumaton tapaus , kun hän faniensa kauhuksi roikutti ylpeänä sätkivää vauvaansa ranskalaisen ikkunan kaiteen ulkopuolella. Tietenkin lähdetään poist tyylikkäästi taksilla, kuinkas muuten. :)

 2. Aina joskus täytyy toteuttaa kerran elämässä-mielitekojaan. Yö Berliinin Adlonissa on ihan toteuttavissa oleva mieliteko. Minun mielitekoni olisi yö Kämpissä. Taitaa olla vielä arvokkaampi toteuttaa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Me emme ole vielä (?) oivaltaneet Helsingissä yöpymisen ideaa, kun asumme sen verran lähellä. Kerran voitimme yön Lilla Robertsissa ja käytimme sen ja vaikkei hotellissa mitään vikaa ollut, niin olimme silti vähän kummissamme, että mitä me täällä, kun kotiinkin voisi mennä :-)

 3. Lentoliput oli kyllä kutkuttavan edulliset ja aikataulu aika loistava! Täytyypä itse tutkia myös tilannetta! EasyJet on aina ollut tosi tiukka noista laukuista… Täytyy varmaan hankkia niitä Longchampeja ;)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Martta! Hetken mietin tuota ”Longchampeja”? Ehkä siis tarkoitat kassin tapaista lentolaukkua, johon on helpompi käsilaukku väliaikaisesti sijoittaa lyhyen tarkastuksen ajaksi, sillä ainakin minun vetoketjullinen kova Samsonite on hankala avata ja sulkea ja yleensä varustaudunkin siten, että käsilaukussa on kaikki se, mitä koneessa ja matkalla hotellille tarvitsen, jolloin sitä ei tarvitse avata kuin turvatarkastuksessa kerran kosmetiikan takia.

  2. says: Pirkko

   Näin, mutten silti heti ymmärrä niiden hyvyyttä tässä tilanteessa :-)

 4. says: Sandra

  Mielenkiintoista lukea näitä budjettipostauksia ja tehdä vertailua omiin reissuihin. Ja ehdottomasti hyvä toteuttaa myös näitä ”kerran elämässä” -juttuja ja käyn myös lukemassa postauksen hotellista. :)

 5. says: Pirkko

  Kiitos Sandra! Budjetit ovat tietysti samaankin kohteeseen kovin erilaisia valinnoista riippuen. Etenkin tämän reissun olisimme myös voineet tehdä edullisestikin kun lennotkin olivat puoli-ilmaisia ja joukkoliikenne toimii hyvin, jopa lentokentälle, mutta tällä kertaa nyt näin.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *