Allegrolla Pietariin

Allegro VR Pietari

Kävimme siis kertaamassa Pietaria.

Matka Helsingistä Pietariin taittui Allegro-junalla 3,5 tunnissa ja rajamuodollisuudetkin hoituivat kätevästi junassa. Junamatkan tarjosi VR, eli teimme matkan kaupallisena yhteistyönä.

Allegrolla Pietariin VR Allegrolla Pietariin VRAllegro VR Pietari

VR on uusimassa Allegro-juniensa sisustusta, neljästä junasta kaksi on jo uusittu ja loputkin ovat jo työjonossa. Menomatkan taitoimme testimielessä 1. luokassa ja junan normaalin palvelun lisäksi pääsimme menomatkalla testaamaan junakokki Tapio Kyllösen meille valmistamia suupalan kokoisia herkkuja. Menomatkalla junassa kuvattiin myös suositun Radalla televisio-sarjan toista tuotantokautta, eli saatammepa vilahtaa siinäkin sitten aikanaan kun ohjelma tulee ulos.

Allegro VR Pietari
Allegro VR Pietari

Allegro VR Pietari Netflixistä Chesapeake Shores -sarjaa junamatkan ratoksi

Suupala-aterian lisäksi nautimme junan lähestyessä Viipuria myös 1. luokan vakioaterian.
Syyskuun vaihtoehtoina oli tarjolla mm. Yakitori-kanavartaat, savulohileipä, savulohimunakas, naudanpaisti-sienileipä tai pasta-artisokkasalaatti – ja jälkiruuaksi rahkavaahto, jogurtti tai brownie.

Allegrolla Pietariin VR Yakitori-kanavartaat

Matkan Allegrolla Pietariin saa halvimmillaan 29 euroa suunta (arkipäivisin, ajoissa ostettuna) tai 59 euroa 1. luokassa. Venäjälle tarvittavan viisumin takia matkaa eivät useimmat kuitenkaan voi tehdä ihan ex tempore, joten lipun voi hyvin ostaa ajoissa. 1. luokan hintaan kuuluu ruoka ja alkoholittomat juomat.

Suomalaiset rajavartijat tarkistivat menomatkalla passit hetimmiten lähdön jälkeen ja jakoivat samalla Venäjän maahantulo/maastapoistumislomakkeet, jotka piti täyttää ennen Viipuria. Viipurin jälkeen venäläiset rajavartijat tarkastivat passit vielä kertaalleen, mutta junan koko ajan kiitäessä eteenpäin parhaimmillaan yli 200 km tunnissa tarkastukset todellakin sujuivat nopeasti. Paluumatkalla sitten sama toisin päin, mutta nyt ei tarvinnut täyttää lomakkeita, vain luovuttaa tallessa ollut (tietysti!) maastapoistumislomake rajavartijoille.

Allegro VR Pietari Allegro VR PietariAllegro VR Pietari

Allegro VR Pietari Perillä Finljandski-asemalla Pietarissa

Paluumatkalla testasimme 2. luokassa matkustamista ja vaikka penkit eivät ihan niin ylellisiä olleetkaan kuin 1. luokassa, niin hyvin siinäkin viihtyi. 2. luokan matkustajina kävimme nauttimassa välipalan ravintolavaunussa ja tuhlasimme vielä viimeiset ruplamme ostamalla pieniä herkkuja tarjoilukärrystä. Junassa siis käyvät myös ruplat.

Allegro VR Pietari

Menomatkalla olisimme saattaneet ostaa venäläisen SIM-kortin, mutta niitä ei tainnut olla myynnissä. Venäläisille matkaajille näytti kuitenkin olevan tarjolla DNA:n Prepaid-kortti. Junassa on wifi koko matkan ajan – Venäjän puolella siihen tosin pitää kirjautua istumapaikan ja passin numerolla.

Voita matka Pietariin

Arvomme yhteistyössä VR:n kanssa yhden kahden hengen edestakaisen matkan Allegrolla Pietariin 2. luokassa. Hotelli- ja viisumikuluista vastaat itse. VR:n lahjakortti on voimassa vuoden, eli ehdit hyvin valita itsellesi sopivimman ajankohdan ja huolehtia tarvittavien viisumien hankinnasta. Palkinnon arvo matkustuspäivistä riippuen alkaen 116 euroa – lahjakorttia ei ole rajattu tiettyihin viikonpäiviin.

Arvontaan osallistut tilaamalla Meriharakan uutiskirjeen 19. lokakuuta 2018 mennessä, jolloin suoritamme arvonnan:


Jos olet jo uutiskirjeemme tilaaja, olet automaattisesti mukana arvonnassa!

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

38 Comments

 1. Minulla tulee kohta tarve tuplapassille viisumien takia, minulla on aina hinku Venäjälle ja haluaisin nyt kokeilla pitkää viisumia. Allegroja olen katsellut sillä silmällä. Jos nopeus on kahdensadan luokkaa, niin paljon ei ole mahkuja katsella maisemia.
  Rajan takana on varmaan miljoona eri paikkaa, jossa haluan käydä. Kun tavoitteenani on käydä kaikki Suomen kunnat läpi, niin voisi ajatella, että sitä voisi jatkaa luovutetun Karjalan kunnilla, paitsi ettei kaikkiin pääse. Suursaari on tiukassa ja Seiskari ja Lavansaari täysin off-limits.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Stacy! Eikös tuonne ainakin vuosiviisumin saa suomalainen melko helposti. Onnea kuntakeräilyyn, rajan tällä tai sillä puolella!

  2. says: Satu

   Tuonne Seiskarin saarelle minäkin haluaisin joskus viedä koko perheen, miehen sukujuuria on siellä… kuka tietää, ehkä joskus tulee mahdolliseksi!

 2. says: Sirkka Ihalainen

  Pietarissa (Leningradissa) käynnistä on niin kauan aikaa, että olisipa kiva lähteä kätevästi käymään Allegrolla. Kerroitte herkullisten kuvien kera matkasta niin, että ehdottomasti aion ottaa matkan suunnittelun alle ja kaveria kyselemään! Kolmekin ystävistäni on venäjän kielen taitoisia, nyt eikun töpinäksi! Ihanaa, alan sittenkin suunnitella synttärimatkaa?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sirkka! Ystävien kanssa onkin mukava lähteä reissuun ja venäjänkielen taidosta ei Pietarissa ainakaan haittaa ole.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Nämä poliittiset ulottuvuudet ovat vaikeita asioita. Monikin valtio on osallisena useammassakin konfliktissa Lähi-idässä ja ainakin esimerkiksi Turkki kannattaisi jättää väliin nykyhallinnon aikana.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Pietari onkin naapurimaista tuota viisumikuviota lukuunottamatta helposti saavutettava kohde.

 3. says: Marjo

  Pietarissa olen käynyt keväällä 2014 ja juuri tällä Allegrolla. Pidin kaupungista valtavasti ja siitä syntyi blogiin peräti kolme postaustakin. Paljon jäi vielä näkemättä joten toivottavasti arpaonni suosii minua :) Pietarhoviin olisi kiva päästä katsomaan miltä siellä näyttää.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marjo! Oikeasti Pietarissa voisi käydä useamminkin kuin kerran vuosikymmenessä, jos ei tarvitsisi Venäjän viisumin kanssa tehdä töitä.

 4. Olen kulkenut Allegrolla vain turistiluokassa, joten oli kiva kurkistaa 1. luokkaan tämän postauksen kanssa! :) Pietari on kyllä yksi suosikkikohteistani, mutta harmikseen siellä ei tule joka vuosi käytyä, juurikin viisumirumban takia. Tänä vuonna Pietari jäi sittenkin välistä, mutta ehkäpä taas ensi vuonna.. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Miraorvokki! Toiseen suuntaan pääsimme testaamaan 1. luokan ja toiseen 2. luokan. Olihan se kätevää, että kun olimme lounasajan junassa, niin ateriatkin kuuluivat ”hintaan”.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Sattumalta kävimme tänä vuonna niin Moskovassa kuin Pietarissa ja kun edellisestä reissusta oli lähes 20 vuotta, niin ainakin tuolla ajanjaksolla turistille näyttäytyvä Venäjä oli kyllä muuttunut paljon. Nyttemmin kumpikin näistä kaupungeista ovat kuin mikä tahansa länsimainen kaupunkilomakohde, tai ainakin itäeurooppalainen, kielen takia.

 5. Ollaan haaveiltu matkasta Pietariin jo pitkään – ehkä se on se viisumi, mikä on viivästyttänyt matkaa aina vaan. Yllättävän halpoja nuo junaliput kyllä ovat, täytyy nyt ottaa asiaksi tuo Pietari ja mieluiten junalla, koska laivoista en niin välitä. Tulipahan osallistuttua arvontaankin :)

 6. says: Liisa

  Kiitos kivasta postauksesta – ihanaa, että Helsingistä pääsee Pietariin noin helposti, mukavasti ja ekologisesti. Ehkä voisin yhdistää pienen Pietarin-reissun seuraavaan Suomen-matkaani, etenkin kun kisaturistina nautin vuoden loppuun saakka viisumivapaudesta. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Liisa! Ehdottomasti käyttäisin tuon viisumivapauden. Meiltä se meni vähän ohi, sillä vaikka Moskovassa kisojen takia olimmekin, niin olimme jo ehtineet hommata viisumin. Muuten olisimme ehkä yrittäneet tosiaan ostaa jonkun ottelulipun, sillä moisen rinnalla olisi saanut niin viisumin kuin mm. paikallisliikenteen.

 7. says: Jonna

  Olen jo pitkään haaveillut miehen kanssa junamatkasta Pietariin, muta toistaiseksi emme ole haaveelle mitään konkreettista tehneet. Viisumin hankkiminen lienee se suurin este. Oletteko muuten kirjoittaneet viisumin hankkimisesta7hinnoista postausta? Junaliput ovat tosiaan yllättävän edullisia ja itseäni myös ilahduttaa tuo junan ekologisuus lentämiseen verrattuna ja nopeus laivaan verrattuna.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jonna! Emme ole paneutuneet oikein tähän viisumikuvioon, sillä tämä matka meni ryhmäviisumilla ja edellisen (Moskova) hoiti Traveller Oy:n viisumipalvelu, kun tarvitsimme samassa nipussa paitsi Venäjän myös Mongolian ja Kiinan ja koko setti itse hoidettuna tuntui turhaan työläältä operaatiolla.

 8. Kävin kesällä jalkapallon MM-kisoissa Allegrolla Pietarissa, mutta valitettavasti jouduimme tuleen takaisinpäin laivalla, koska liikennevirasto oli nerokkaasti päättänyt kunnostaa Helsinki-Kouvola -väliä kisojen aikaan :-( Jos ja kun menen seuraavan kerran Pietariin, menen aivan varmasti junalla laivan sijaan. Allegro on erittäin helppo ja nopea vaihtoehto, varsinkin kun kaikki paperityöt tehdään junamatkan aikana. Itsellä olisi viisumi FAN-ID kautta voimassa vuoden loppuun, niin saatan hyvinkin vielä käydä Pietarissa Allegrolla tänä vuonna. Upea kaupunki!

  1. Kiitos Rami! Yllättävän monellahan tuntuu olen tuo viisumikuvio tämän vuoden osalta tuon kisapassin takia kunnossa! Taidat olla tässä pienessä kommenttiketjussakin jo toinen.

 9. says: Elisa-Maria

  Jes, vielä ehti osallistua arvontaan! :) Aivan mahtava yhteistyö! Junalla matka käy kätevästi ja tietenkin vihreämmin, vähemmillä päästöillä, kuin lentokoneella.

 10. Sattuipa sopivasti tämä postaus! Juuri nyt pistänyt Helsingin katukuvassa silmään Pietarin VR -mainokset ja mietin, että olispa kiva päästä käymään tuolla. Tuo 29 euroa/suunta edullisimmillaan ei todellakaan ole kyllä paha hinta.

  Kiva oli kurkistaa Pietariin menevään junaan, näytti hyviltä nuo ruuat!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Veerapirita! Tosin osa noista ruuista olivat vasta testimielessä tarjolla – ettei tule väärää käsitystä asiasta tai pettymystä sitten seuraavalla Allegro-matkalla.

 11. says: Ninni

  Hei,
  Pietari sopisi hyvin kohteeksi koska siellä ei ole tullut käytyä. Suunnitelmissa on kyllä ollut. Olisi hyvä syy lähteä jos onni suosisi arpajaisissa.

 12. Tein itse viime vuonna parikin matkaa Allegrolla Pietariin. Suorastaan yllätyin matkan helppoudesta ja nopeudesta. Ei jonottamisia tullissa, juna oli aikataulussa, kaikki sujui ongelmitta ja juna oli tilava ja siisti. En muistanutkaan, että täältä itärajalta Pietari on lähempänä kuin Helsinki :)

 13. Uutiskirje tilattu! Tänä vuonna käytiin Viipurissa, niin ehkä ensi Euroopan matkalla sitten Pietariin. Olen käynyt kerran mutta jäi vähän sellainen olo, että näkemistä vielä jäi. Tällainen junamatka kiinnostaisi kyllä sillä viimeksi mentiin laivalla ja siinä kyllä kestää. Eikä tietenkään näe maisemia matkalta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Paula! Ja kiitos uutiskirjeemme tilauksesta. Itse en ollut aikaisemmin, länsisuomalaisena, ollut kovin kiinnostunut Viipurista, mutta nyt on kyllä vähän alkanut kutkuttaa ajatus myös siellä käymisestä.

 14. Voi hitsi, just meni arvonta ohi! Viikonloppureissu Pietariin on ollut itselläkin mielessä, saisi kerrankin matkustaa hyvällä omallatunnolla kun matkaa ei tarvitse taittaa lentäen… :D Oli kiva lukea kokemuksianne. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Emilia! Juu, valitettavasti meni arvonta ohi, mutta eipä tuo matka Allegrolla nyt ihan ihmeitä maksa muutenkaan, kunhan ostaa liput ajoissa.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *